Койловери. Коя от двете марки...
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
Re: Койловери. Коя от двете марки...
В Форума окачвание ФК,ТАтехникс,ресърланд
и тем подобни се продават нови на всякъде,а никаде не виждам да се продават Weitec,H&R(KW няма да споменавам) и други хубави марки защо така....

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
тия марки нещо не се тачат
на 400-500лв неможеш да вземеш 4 нови маркови газови амортисори нормални, а тук цяло регулируемо окачване...
нали се сещаш, че доста често се оказва че макрови койлове стуват колкото самата кола.
Най-евтиния вариант почва от HICON GT на weitec и е 600 евро, иначе средно цените се въртят към 1000евро
лошо е когато трябва да се прави компромис м/у цена и качество. Като му писне на човек и си взема хубаво

на 400-500лв неможеш да вземеш 4 нови маркови газови амортисори нормални, а тук цяло регулируемо окачване...
нали се сещаш, че доста често се оказва че макрови койлове стуват колкото самата кола.
Най-евтиния вариант почва от HICON GT на weitec и е 600 евро, иначе средно цените се въртят към 1000евро

лошо е когато трябва да се прави компромис м/у цена и качество. Като му писне на човек и си взема хубаво

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Кой от изброените ефтинджоси има най комфортна возия.
Не искам да е съпер стабилна - искам да е ниска и да не друса чак толкова много.
Не искам да е съпер стабилна - искам да е ниска и да не друса чак толкова много.
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Здравко - две арни нема
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
zdravko_dimitrov1986 написа:Кой от изброените ефтинджоси има най комфортна возия.
JOM, въпреки че и техникса според мен не е толкова некомфортен

Някой може ли да каже какво разстояние трябва да се остави между гумата и калника така че при по-сериозна неравност да не опира

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
pe6kata написа:тия марки нещо не се тачат![]()
Най-евтиния вариант почва от HICON GT на weitec и е 600 евро, иначе средно цените се въртят към 1000евро![]()
Точно така, и аз сънувам тия KW-та, ама ще си ги сънувам само....
Иначе JOM-а е мисля най-мек от споменатите, а TA-Tehnics е най-твърдо.
Като качество, все е тая, нали всички тия изброени марки дават ужким по две години гаранция.... (ама за Германия примерно...

За мен лично Judass-a направи най-добрия избор за тия пари......след мой съвет естествено....

За 500лв. се намира запазен комплект H&R, което несъмнено е по-качествено от тия китайчета, но трябва чакане и дебнене...

-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
zdravko_dimitrov1986 написа:Кой от изброените ефтинджоси има най комфортна возия.
Приятелче аз си взех от колегата Доктора-гти първо червено Кони-нерегулеруемо-340лв,возеше много меко и беше стабилничка,обаче ми беше ниска и я садирах на места...След 2 месеца му звънах и му казах,че искам винтово и съответно му върнах Конито и взех един Вайтек-винтов,излезе ми някъде 500кинти,ама е скандален,вози много меко,много стегнато,за стабилност няма да коментирам,с две думи много съм доволен...Моя съвет е вземи си някое винтово окачване-КW,Koni,Bilstein,H&R,Waitec-2 ръка..Няма файда от тия китайски ли са незнам,ама за мен много слаби,особенно за нащите дупки...На винтовото можеш да си правиш и твърдост и височина и пълнителите да сменяш.....Мое мнение не ангажирам никой с него...

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз вече на един TA-technix му направих 5 месеца душманско каране и е ОК. Даже ония ден прекарах 350кг плочки + мен и жената още 150 - те ти половин тон 

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз като колегата Ради карам с ТА ТЕХНИКС червени почти година. Качвал съм по 300 кила + 2 души и не е мръднало. Колата е по стабилна от стоковото и не друса много за мен,но всеки има различно усещане.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
jettabs написа:...и не друса много за мен,но всеки има различно усещане.
Няма да ти казвам какъв шок беше като свалих оригиналните амортесиори от колата, които бяха изпуснали и оригиналните пружини, които бяха яко омекнали и сложих Техникса. Първия месец имах чувството, че карам каруца ама сега е ОК.
- ilia_d008
- Автомобил: VW Golf III GTI
- Двигател: ABF 1995
Adrian-AAA написа:В Форума окачвание ФК,ТАтехникс,ресърланди тем подобни се продават нови на всякъде,а никаде не виждам да се продават Weitec,H&R(KW няма да споменавам) и други хубави марки защо така....
Ето тук мисля че могат да се видят на едно място предложения на хубави марки и да се направи справка за цените!
http://www.europerformance.co.uk/pages/products/category_manufacturer.mhtml?category=suspn
Не съм си правил труда да сравнявам цените дали са актуални но като разгледам тоя сайт и по една седмица ме сърби челото от вътре!

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Днеска слагах летните гуми и се наложи да вдигна малко колата- гайките са около 15мм по нагоре. Направи ми впечатление че сега вози доста по-донре
При минаване по неравности амортисйора има доста по къс ход а същевременни не вози по-твърдо
Дали е от амортисьорите или разликата може и да е от гумите? Ама ми се струва нелогично с по-ниските гуми да вози по-добре 

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
нормално е, просто амортисора при работа в горния си диапазон е по-мек 

-
- Автомобил:
- Двигател:
КW и Koni са истината могат да бъдат каквито искаш ,кеф ти твърди, кеф ти меки ,кеф ти ниски или високи

- stangero
- Автомобил:
- Двигател:
pitman написа:КW и Koni са истината могат да бъдат каквито искаш ,кеф ти твърди, кеф ти меки ,кеф ти ниски или високи![]()
![]()
![]()
аз карам с такова кв с пълнители кони ......не ме кефи няма нищо общо с изродското H&R ....
yoan4o написа:pe6kata написа:тия марки нещо не се тачат![]()
Най-евтиния вариант почва от HICON GT на weitec и е 600 евро, иначе средно цените се въртят към 1000евро![]()
Точно така, и аз сънувам тия KW-та, ама ще си ги сънувам само....
Иначе JOM-а е мисля най-мек от споменатите, а TA-Tehnics е най-твърдо.
Като качество, все е тая, нали всички тия изброени марки дават ужким по две години гаранция.... (ама за Германия примерно...)
За мен лично Judass-a направи най-добрия избор за тия пари......след мой съвет естествено....![]()
За 500лв. се намира запазен комплект H&R, което несъмнено е по-качествено от тия китайчета, но трябва чакане и дебнене...
100000000% подкрепям