Развиват ми се болтовете на вътрешното каре ?
- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Развиват ми се болтовете на вътрешното каре ?
ок аз тези пластини които се слагат на два болта по една ги имам 6те ги намажа с лепило за резба и 6те ги стегна здраво дано стане нещо,само за развиването после ако трябва да се развиват сеп ритеснявам дали Ще се развият

- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги чета темата и с голям интерес виждам че никой не знае не сте ли чували че след всяка смяна на каре или като при вас болтовете се разхлабват и трябва да се сменят с нови това поне пет майстора са ми го казали аз сменявах двигател на голфа две вътрешни карета и при първите случай не смених шестограмите и така постоянно се развиват.Сменете си болтчетата колеги това е вярното решение в зависимост от магазина са от 1 до 2 лева бройката 

- ohdan
- Автомобил: vw Polo 1.4
- Двигател: AEX 1996
emiltd написа:inzovo написа:Пробвай с федершайби кколега
Имал съм абсолютно същия проблем след ремонт по скоростна кутия,мислех си че майстора е забравил да затегне карето,но се оказа,че липсват едни шайби,свързващи по два болта(оказа се ,че моя спец забравил да ги сложи)и така аз си стягам то се разхлабва и така...
Точно от това може да е проблемът, сигурно и при колегата се е случило точно това и при предишно развиване да са сложени болтовете без тези шайби.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
На нови болтове съм забелязъл,че предните навивки са намацани с нещо(в случая нещо със син цвят)-това е "лепилото" или "осигурител против саморазвиване".На "афтермаркет" болтове не очаквайте да има подобно нещо.А в интерес на истината има "лепила" и "лепила"!Например един Локтайт 270(средна якост) би свършил чудесна работа и СЕ РАЗВИВАТ при нужда,стига да не са размазани главите.Ползвам такива работи почти ежедневно,така че съм сигурен.Почистването на резбите и обезмасляването(има си и спрей,може и с коресилин) е задължително,лепилата са предвидени да стягат при липса на кислород-т.е. действието им се активира след стягане на резбовата връзка.
Друго е положението ако е повредена резба..там според случая.
Друго е положението ако е повредена резба..там според случая.
- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
не колеги ,болтовете са ок ,резбите са здрави и на болта и на карето просто се развива след изжестно време да по принцип карето е сваляно,след свалянето му ги завихме здраво и след месец се беше отвил само един ,пак ги натегнахме всичките и след 3 месеца тоест вчера три броя разбити
и сега псоледно ако си купувам нови болтове откаде да си ги купя ?ако ползвам тези трябва да се свалят да се изчистят със спреи или коросилин и да се намажат с такова лепило за резби така ли ?откаде да си закупя таквоа лепило точното лепилио което ще свърщи работа може ли да го кажете .или да търся нови болтове ?ама незнам откаде? 
и сега псоледно ако си купувам нови болтове откаде да си ги купя ?ако ползвам тези трябва да се свалят да се изчистят със спреи или коросилин и да се намажат с такова лепило за резби така ли ?откаде да си закупя таквоа лепило точното лепилио което ще свърщи работа може ли да го кажете .или да търся нови болтове ?ама незнам откаде? - moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
Много смешна тема
колега ако болтовете са си наред има там едни подложни специфични дъговидни елементи под тях, които държат два по два болтовете за да стягат болтовете на по-голяма площ защитния маншон на карето!
Провери си каретата за всеки случай в какво състояние са, защото няма такава работа като твоята, да ти се развиват болтовете
Стягаш и заспива, това за смяна на нови болтове, ако старите са читави са малко измислени неща!
Оглеждай внимателно, защото там където са тия карета работата е отговорна, и при едно подценяване нещата може да са необратими!
Провери си каретата за всеки случай в какво състояние са, защото няма такава работа като твоята, да ти се развиват болтовете
Стягаш и заспива, това за смяна на нови болтове, ако старите са читави са малко измислени неща!
Оглеждай внимателно, защото там където са тия карета работата е отговорна, и при едно подценяване нещата може да са необратими!
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
moreg написа:Много смешна темаколега ако болтовете са си наред има там едни подложни специфични дъговидни елементи под тях, които държат два по два болтовете за да стягат болтовете на по-голяма площ защитния маншон на карето!
Провери си каретата за всеки случай в какво състояние са, защото няма такава работа като твоята, да ти се развиват болтовете![]()

- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
moreg как да си проверя каретата ,какво трябва да им има и какви са признаците ако са счупени или им има нещо.или трябва да тракат и чаткат или какво ?нито тракат нито чаткат незнам какво друго да гледам по каретата?
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
яко стягане се изисква ,ако се стягат с кривите ключета(Г-образни)винаги ще става така ,нужен е правилният бит(накрайник) и напъване с въток дори и ползването на гайковерт настроен на по нормална сила разбире се.
до сега съм процедирал по този начин пък още никой не се е разточил по шосето.
до сега съм процедирал по този начин пък още никой не се е разточил по шосето.
- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
извадихме болтовете изчистихме ги,намазахме ги с лепило на Вюрт някакво за средна здравина и ги стегнахме здраво с трисчотката и това е ,сега ще видим резултата дали ще се развият пак

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Смени си болтовете СЪС НОВИ ОТ МАГАЗИНА не нови от моргата 
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
MapTo`` написа:извадихме болтовете изчистихме ги,намазахме ги с лепило на Вюрт някакво за средна здравина и ги стегнахме здраво с трисчотката и това е ,сега ще видим резултата дали ще се развият пак![]()
Моята тресчотка не е достатъчно здрава за да стегна тези болтове - стяга се много наистина много яко с качествен накрайник и дълго рамо.
Стягането трябва да е толкова здраво, че въртящия момент да се предава от триенето между двете повърхнини, а болтовете да са натоварени на чист опън и да притискат достатъчно яко повърхнините.
-
Golfur
- Автомобил: golf 3 1994
- Двигател: 2E
смени болтовете с нови и няма дас имаш проблем гаранция
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
MapTo`` написа:moreg как да си проверя каретата ,какво трябва да им има и какви са признаците ако са счупени или им има нещо.или трябва да тракат и чаткат или какво ?нито тракат нито чаткат незнам какво друго да гледам по каретата?
Ами сваляш карето и го преглеждаш отвсякъде, това е! ако нещо не е наред ще се види, но няма причина да се развиват болтовете от нищото!
Има причина търси я и не я подценявай! тия болтове са затягат с обикновенно рамо от гедоре и стягаш яко! главите на тия болтове са на шлици тип еврейска звезда от ситните и се изисква точния къмак, както и рамо на Gedore hr-v и яко стягане, ако ползваш някакви измислени инсрументи и не затягаш добре нищо чудно всичко да си е наред но просто да нямаш с какво да ги затегнеш като хората!
-
venho
- Автомобил:
- Двигател:
Резбата на тези болтове е по заострена по периферията си при няколко демонтжа на карето тази периферия се заглажда и затова се развиват след време.Аз също имах този проблем и един майстор ми го каза това смених болтовете и проблема се оправи но къде ли не обиколих за жъпросните болтове няма и няма и се налойи да си купя нов мансхон комплект с болтовете и греста надявам се да съм бил полезен с нещо
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”