Странно тропане(транане) - Голф 2 ...
-
- Автомобил: vw mk2 Candy Blue
- Двигател:
Re: Странно тропане(транане) - Голф 2 ...
Провери ли болтовете на вътрешните карета дали са стегнати?
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Несъм проверявал . Утре ако мога ще ги погледна , но вчера ги гледах и ми се видяха на място ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Deo88 написа:... трака само когато е на скорост ! ... и като изключа от скорост спира да ми трака ...![]()
При всяко потегляне, 2-ра, 3-та, с повечко газ е по-силно и продължително, при изключена предавка колкото и да форсираш - няма тропане ... някъде под скоростния лост се чуваше при мен (Г3)...
Много изнервящ шум

Оказа се тръбата на ауспуха, в мястото на снадката след катализатора, се удря в "мостчето"

Диагностира се трудничко, при оглед отдолу - не се вижда мястото на удара ("мостчето" го прикрива). Може би на канал и с дръпната ръчна, но не разполагах с канал и по предположение, след сваляне на гредичката ("мостчето") ясно се видя мястото на удара. Сега карам без осигурителна гредичка. Дано не ми се откачи тръбата, че не ми се мисли

Мисля, че при заварки по гърнетата, системата е мръднала, а най-вероятно и тампоните на двигателя са вече поостарели.
За там имах предвид и аз. Отидох на майстор да ми кърпят гърнето . Казах му да хвърле едно око на цялата генерация дали има някви други проблеми и му казах, че като набирам или работи колата на свободен ход , тропа ужасно. Просто пич-а каза след 30 минути си готов и ми улекна с 20 лева джоба. Смени няква гарнитура (незнам каква) Закрепи го , завари ми гърнето и сега си свиркам 

Утре ще ти направя снимка на това място където е проблема. 

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Провери си тампоните на стабилизиращата щанга, ако имаш такава
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
bnick написа:Провери си тампоните на стабилизиращата щанга, ако имаш такава
Не е от това

Дали тракането може да се получава ако нивото на маслото в скоростната кутия е малко ?
Предполагам , че е от това , но преди да сипвам искам да разбера дали е така .
- Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
Deo88 написа:Дали тракането може да се получава ако нивото на маслото в скоростната кутия е малко ?
Предполагам , че е от това , но преди да сипвам искам да разбера дали е така .
Еми единствения начин да разбереш е като отвиеш пробката на кутията и да провериш долей и като протече от нея това е нивото на маслото!
- morski_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Преди известно време имах проблем с тропане отпред. Имам Голф2, почудих се с аверите какво е, минахме през какво ли не. Проблема се появяваше само когато съм на скорост и при високи обороти изчезваше. Накрая проблема се оказа доста странен. На едната полуоска имам тампон за стабилизация (или поне аз така си го обясних
), при мен се беше отлепил от нея по някаква незнайна за мен причина и се беше изхлузил по полуоската до външното каре и се получаваше блъскане и тропане. Върнах го на мястото му и го закрепих и тропането изчезна. Този тампон е продълговат, като цилиндър, по дължината на полуоската. Провери за него, случва се 

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам от какво се е получило , но днес като отвих пропката на скоростната кутия ( няма нужда от наливане на масло ) и после я завих , забелязах , че в движение този шум го няма
Незнам дали се е оправило само заради махането и слагането на пробката , но за в момента ( надявамсе и за напред ) този проблем го няма 
- Дали ако са заминали някои от лагерите , се получава шум подобен на тракане , или проблемът идва от друго място ?

- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
е пак 4ак проблема да е от отвиване и завиване на пробката..ако е така отгоре на ск.кутия трябва да има удушник-виж да не е запушен.. 

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
GAZARA написа:е пак 4ак проблема да е от отвиване и завиване на пробката..ако е така отгоре на ск.кутия трябва да има удушник-виж да не е запушен..
Една пластмасова капачка която се завива и по средата има тапичка която се маха ли ? Аз такова нещо нямам , понеже ми казаха , че без него е по-добре ?
Не виждам защо ще са го слагали в завода , а ще е било по-добре без него , но така са ми казали , така си карам ( без него ) и до днес .
- Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
Deo88 написа:Една пластмасова капачка която се завива и по средата има тапичка която се маха ли ? Аз такова нещо нямам , понеже ми казаха , че без него е по-добре ?
Не виждам защо ще са го слагали в завода , а ще е било по-добре без него , но така са ми казали , така си карам ( без него ) и до днес .
Бъркаш се с капачката дето е на маховика за центровката

Тази капачка се намира точно на избирача отгоре и е с черна капачка попринцип и е доста по малка!
Може и от разхлабен тампон на двигателя да се поличи това тракане.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”