niks76 написа:... излезе че към 400 човека нямат мнение
Прочетох го, макар и трудно да ми беше...То няма абзатц, няма нов ред...Пък и аз отдавна не чета статии от-до...Просто нямам време и търпение за тва...
И защо нищо не написах - ми защото то не е за 2-3 реда, ами е за вечер на бира и разговор с отворен end...Единствено в изречение може да се обобщи с
да поизлязат за по няколко години да поживеят навън,за да се промени типичния бг манталитет
feikot написа:е един от онези смелчаци,които избраха да останат,а не да избягат.
Колега, както казах горе, с 2-3 реда тия теми не се изчерпват. Обаче цитатът от тебе показва привичен бг проблем: липсата на широк поглед върху нещата.
За теб ние, "избягалите", не сме смелчаци. Само по себе си изрчението е достатъчно напоено с негативен привкус.
Сега си представи от моята гледна точка - Дали просто на кръстопътя не сме избрали наляво, през тръните, докато тръгналите надясно са си викали "натам върви тълпата, те пред мен ще утъпчат"? Така погледнато не са ли "избягалите" тези, които са постъпили по-правилно, като лявата пътека ги е извела до чешмата с "мед и масло", докато
"глупавите" тъпкат по пътя, ръфайки сух леб?
Не е ли въпрос на избор?
И ти защо избра "така", а не "инак"?
Сигурен ли си, че от чешмата тече само "мед и масло"?
Както виждаш, зависи от гледната точка и от собствените преференции.
П.С. "глупав" е образно казано, преди да отнеса шамарите