Висок разход и неправилно отчитане на бензина - Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Висок разход и неправилно отчитане на бензина - Пасат Б4

Мнениеот Mish87 » Съб 19 фев 2011 18:45

Колеги здравейте.
Разгледах форума но не открих решение на проблема :( Извинявам се ако, темата е на неправилно място, моля да ме поправите. Нов съм и може да съм сбъркал раздела.
Установих че мойто скриперче (пасатче)дава необичайно голям разход - 14/100 бензин.
Двигателя е 1.8 Mi ABS. Когато го купих лятото, направих всичко както си му е реда - смяна масло, филтри: маслен, горивен, въздушен и този за парното.
Първия проблем беше че когато бензина намалее (показва две деления на таблото) при влизане в завой (десен)и бензина иде в ляво, колата забива муцунка и иска да изгасне. Заведох го при едни майстори те извадиха бензиновата помпа и думите на майстора бяха:"тази помпа не е от тази кола"! някак странно ми се видя но си замълчах.Изчисти помпата и я върна обратно. Когато си тръгнах установих че проблема със забиването на муцунката вече го няма и се зарадвах. Другата болежка ми е че и преди това и сега, не отчита правилно какво има в резервоара. :( Показва 0 а колата изминава поне 20км. Питам се дали е поплавък що ли е, че да не отчита както трябва.При движение стрелката на бензиномера играе нагоре - надолу, докато на баща ми на пасата (същия като моя - Б4 комби) този проблем с мърдането на стрелклата, по време на движение го няма, както и на пасата на един колега с Б3. Другото питане ми е на какво може да се дължи този разход. Колата работи напълно нормално и според мен доста добре. Държи нормали обороти - около 900, но като загрее достатъчно и на няколко пъти я усещам че за миг падат оборотите и пак се качват. Чудя се дали всичко това няма връзка и със въздушния филтър които не ми се вижда за смяна и с това за което споменах по - горе за бензиновата помпа, дали тя не прави проблем или си иска центровка, която вече е правена лятото след смяната на ролки, ремъци и всичко друго след като я купих от тогава до сега са изминати около 6000 км. Моля Ви, дайте някакви съвети от какво може да е, понеже в момента няма как да я закарам на бащата да я погледне, а ми е жал за колицата и за джоба... като жена си я обичам :cry:

Потребителски аватар
swir4o
Автомобил: VW Passat Variant Pacific
Двигател: 1.8 ADZ

Re: Висок разход и неправилно отчитане на бензина - Пасат Б4

Мнениеот swir4o » Нед 20 фев 2011 8:38

В интерес на истината и аз си помислих, че помпата ти е причината. Това, което можеш да направиш е да сравниш помпите- твоята и на баща ти ( ако колите са с еднакъв мотор). Първо визуално, ако има разлика слагаш неговата помпа и пробваш как се държи колата и какво показва стрелката на таблото. Ако имаш в колата само 3-4 литра бензин няма как да ти покаже точно стрелката- това вече е резерва.( При разход 14/100 означава, че имаш 1.5 литра за 20 км. пробег) И последно, не е здравословно да държиш помпата на сухо- т.е. поне 10 литра бензин винаги в резервоара. При Б 4 това е над първите три малки деления на бензиномера. Поздрави!!!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 20 фев 2011 10:42

Разхода как го отчиташ?За проблема в завойте ти препоръчвам да погледнеш дали е зацепена Помпата към дъното на резервоара!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 20 фев 2011 11:00

когато стралката е м/у първата и втората чертичка на резервата (на Б4 става въпрос), източих 18л бензин.
Това от единия пасат. От другия- на последата чертичка, преди нулата изкарах 11л. Бензина го точа чрез помпата.

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Нед 20 фев 2011 11:14

pas1.8mi написа:Разхода как го отчиташ?За проблема в завойте ти препоръчвам да погледнеш дали е зацепена Помпата към дъното на резервоара!

По километри... а това за завоите вече го няма от както я пипаха, изчезна но ме дразни че не показва г/д поне да знам има ли няма ли, защото не един път вече ми е правила номера сутрин да не мога да запаля...

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Нед 20 фев 2011 11:15

pas1.8mi написа:Разхода как го отчиташ?За проблема в завойте ти препоръчвам да погледнеш дали е зацепена Помпата към дъното на резервоара!

Ще го имам впредвид това със зацепването като ида при един познат да я погледне и ще му кажа да го провери това нещо :)
Благодаря за отговорите.
Поздрави :)

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Нед 20 фев 2011 22:34

За разхода някой няма ли да сподели мнение, от какво може да е? :oops:
Не знам дали е от значение, че карам с по - силни крушки понеже рефлекторите ми са малко скапани, и от това че зимно време е нормално колата да харчи повече, заради парното, нагревателя на задното стъкло но не ми се вижда нормално :?

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 20 фев 2011 23:54

Напълно нормален разход - зимно време, кофти бензин, кратки разстояния. Най-важното ВСЕ ПАК Е ПАСАТ.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 21 фев 2011 0:06

Явно има износване на контактните пластини на нивомера колега и поради тази причина дава противоричиви показания на таблото. Не че не може и да е от стабилизатора на напрежение в самото табло, но тогава щяха да ти изчезват и показанията за температура и оборотомера. Възможно е самия уред в таблото да има лош/разхлабен контакт. Майстора не огледа ли състоянието на нивомера като сте извадили помпата от резервоара :?:

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Пон 21 фев 2011 0:13

Dpop написа:Явно има износване на контактните пластини на нивомера колега и поради тази причина дава противоричиви показания на таблото. Не че не може и да е от стабилизатора на напрежение в самото табло, но тогава щяха да ти изчезват и показанията за температура и оборотомера. Възможно е самия уред в таблото да има лош/разхлабен контакт. Майстора не огледа ли състоянието на нивомера като сте извадили помпата от резервоара :?:

не съм му казвал, защото тогава не ми беше направил чак такова впечатление, но сега ...

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Вто 22 фев 2011 21:17

Нов рекорд! 4 литра - 20 км ! :horror:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 23 фев 2011 9:12

Как ги мериш тея стойности, колега?
УАЗ 452 харчи 15-16л. :lol: . Май си си за диагностика и ще си излезе от какво е.

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Сря 23 фев 2011 16:41

Гергин написа:Как ги мериш тея стойности, колега?
УАЗ 452 харчи 15-16л. :lol: . Май си си за диагностика и ще си излезе от какво е.

По километрите... до преди месец беше: 10 лв - около 40 км,но вече не се трае ...
Нямам възможност в момента да сложа до горе и на 100 пак да напълня за да я засека точно :?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 24 фев 2011 13:42

Не се мъчи повече с този ненормален разход колега, посети някой от Клубните ни сервизи, поне да се диагностицира проблема, а при кого ще го оправяш след това ще си решиш сам. В София не е като да няма при кого да се отиде. Няма да ти вземат повече от около 15 лв., а ще ти свършат коректно работа.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 24 фев 2011 20:35

Мишо и Ники не взимат пари за диагностика ако не са работили по колата :beer

Върни се в “Passat”