Голф 2 не пали

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
skinny
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 не пали

Мнениеот skinny » Пон 21 фев 2011 17:24

Здравейте,колеги. Имам проблем с моя Голф2 CL 89-та година. От известно време имам проблеми с паленето :( .
Обиколих всички налични майстори в града , никой не успя да ми помогне :? . Смених всичко - свещи,кабели,бобина,чукче,палец и какво ли още не :( .Правихме наново центровка,но не помогна.Вече въобще не пали-вдигнах ръце от нея :cry:
Надявам се да помогнете с нещо :обичам ви Благодаря ви !!! :)

Потребителски аватар
eCy!
Автомобил: Golf
Двигател: BMN

Re: Голф 2 не пали

Мнениеот eCy! » Пон 21 фев 2011 20:44

Колега CL нищо не говори кажи какъв е мотора ако знаеш и кода още по-добре...

Потребителски аватар
Loshcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Loshcho » Пон 21 фев 2011 23:54

Щом има проблем има решение читав майстор трябва

skinny
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skinny » Чет 24 фев 2011 22:07

значи като погледнах EZ e kода

Потребителски аватар
Anelia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anelia » Чет 24 фев 2011 22:16

Ами така като гледам си сменил всичко по тоците. А, за горивната система не помисли ли?

skinny
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skinny » Чет 24 фев 2011 22:35

аз помислих,но реших да видя какво ще ми предложите тук :( Един приятел ми каза,че под таблото имало някакви кондензатори :| , вярно ли е :?

Потребителски аватар
morski_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот morski_bs » Чет 24 фев 2011 23:44

skinny написа:Здравейте,колеги. Имам проблем с моя Голф2 CL 89-та година. От известно време имам проблеми с паленето :( .
Обиколих всички налични майстори в града , никой не успя да ми помогне :? . Смених всичко - свещи,кабели,бобина,чукче,палец и какво ли още не :( .Правихме наново центровка,но не помогна.Вече въобще не пали-вдигнах ръце от нея :cry:
Надявам се да помогнете с нещо :обичам ви Благодаря ви !!! :)

причини да не пали колата ти може да има много и най-различни. Гледам сте проверили всичко по токовите кръгове. Ако си с газова уредба си провери вакуума към изпарителя - става най-лесно, като откачиш маркучето към изпускателните тръби, някой твой приятел да завърти на стартер, ти в същото време засмучи да стане вакуум. Ако запали значи там ти е проблема. Подобно нещо се получава и като се прецакат мембраните на серво усилвателя. Преди две години имах такъв проблем, почудих се какво става, един колега помогна с намирането на проблема, смених сервото и няма грижи. Като споменах сервото, от него излиза едно тънко маркуче за вакуум, на което има еднопосочен клапан. То е малко, обикновенно е близо до жилото за газта, или поне на мен впечатленията ми са такива, че все някъде там се мандахерца, свали го, ако се е изпортило, прави проблеми. Проверява се като от двете страни надуваш - работещо от едната страна няма да можеш. Ако си на бензин само, погледни и горивната система. Успех!

maxpower16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpower16v » Пет 25 фев 2011 1:46

центровката сигурен ли си че е наред ако е.. налей му малко бензин в карбуратора директно и ако припали значи няма хранене. ако не припали значи нямаш центровка. не знам дали си на газ ама тая газ е много лоша виж изпаритела дали е добре може да дави или пък да е много въздуха виж си центровката на делкото от към ремъка дано да съм ти помогнал с това ама не ми идва на акъла ко може да е .. огледай и вакумите

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 25 фев 2011 7:02

нещо е омазано здраво колега.Щом след намесата на мастори N брой колата не запалва повече не ги мъчи хората да я палят.
По темата:
Провери ли на свещите дали има искра?
Ако има искра провери ли дали в такт сгъстяване на съответния цилиндър получаваш искра от прилежащия му кабел.
Ако всичко е така дори и да има проблем с горивна система,като го направиш карбуратора моноинжекция,демек да му сипнеш малко бензинец в смукателния тракт е требе да запали.

skinny
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skinny » Пет 25 фев 2011 9:38

Да на газ съм. Наливахме бензин направо отгоре , но пак без успех . Вчера по обяд запали за 2 минути. Работи за кратко после изгасна и до там :( , после не иска и това е :|

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”