Скоростна кутия или?
- stelio_009
- Автомобил:
- Двигател:
Скоростна кутия или?
Колеги бяха ми свалили скоростната кутия за да я заваряват (че я счупих) и след като си взех колата от сервиза вече тръгнах към Стара Загора от 150км. и забелязах че на 5 а предавка нещо виеше (колкото подавах газ толкова повече се увеличаваше) и като вече пристигнах в града, виеше и на 4 а и на трета, след това даже нещеше да влиза на скорост (много трудно влиза) спрях пред блока, на свободно пак виеше, като натисна съединителя всичко спира няма проблем... Та според вас какъв е проблема? Забравих че на 5 а предавка на надолнището като не подам газ си излизаше от скорост... 
Re: СКОРОСТНА КУТИЯ или?
Аз не разбирам много но щом като натиснеш съединитела спира може да е аксиален лагер.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Pundio написа:Аз не разбирам много но щом като натиснеш съединитела спира може да е аксиален лагер.
Точно обратното е : Ако нещо шуми при натиснат съединител то причината е в него защото само тогава той се върти. Причината е в СК
-
tish
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
Здрасти колега, дай малко повече инфо как е заваряна(с какво и на какво място) и много ли е било счупено? Темата е интересна и ще я следя... Има вариант, ако се заваря с електрожен, задължително заминават лагерите(заварят се лагерите и в последствие се разваля циментацията и започват да вият...(просто догатвам)... колкото до виенето има логика да е някакъв лагер на основния вал(поправете ме, ако греша). Излизането на предавката може да е от фиксатор или нещо подобно... най-добре потърси истински майстор, който знае какво прави, защото така може само да се гадае(докато не се отвори кутията). Нека по-компетентни колеги да се искажат... Успех и пиши в темета
Anbuch написа::? тия дали не са забравили да и налеят масло......Абе каквото и да е ,не е на добре за скоростната кутия ,ама питай тия дето са ти я сваляли! Разбира се явно е имала жесток удар щом е била нужна заварка и причината може и да е то там
Pundio написа:Аз не разбирам много но щом като натиснеш съединитела спира може да е аксиален лагер.
Точно обратното е : Ако нещо шуми при натиснат съединител то причината е в него защото само тогава той се върти. Причината е в СК
Не разбирам и не споря, само дадох предположение, даже утре ще сменям семеринг на избирача на скоростната кутия и още нямам идея как ще стане, като го разглобя ще разбера. ПОЗДРАВИ

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
А масло имаше ли в кутията?
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tish написа:Здрасти колега, дай малко повече инфо как е заваряна(с какво и на какво място) и много ли е било счупено? Темата е интересна и ще я следя... Има вариант, ако се заваря с електрожен, задължително заминават лагерите(заварят се лагерите и в последствие се разваля циментацията и започват да вият...(просто догатвам)... колкото до виенето има логика да е някакъв лагер на основния вал(поправете ме, ако греша). Излизането на предавката може да е от фиксатор или нещо подобно... най-добре потърси истински майстор, който знае какво прави, защото така може само да се гадае(докато не се отвори кутията). Нека по-компетентни колеги да се искажат... Успех и пиши в темета
Кутията е алуминий - с електрожен трудно!
Защо ако се заварява с електрожен, задължително да заминават лагери? Как така ще се завари лагер и как след като е заварен ще му падне циментацията!? Догатките ти са .....
Моля ви малко по-сериозно!!! Не сме тука на пикник и раздумка да си говорим глупости!!!
По темата!
След удара колата карана ли е? Ако е карана към тези заварчици, а и е изтекло маслото в следствие на пукнатината - напълно нормално вие вече! След като е заварена, налято ли е масло? При заварката .. шлайфана ли е и добре ли е почистена вътре преди сглобяването?!?вариантите общо взето са ти 3:
1. Карана е след удара на сухо - и са заминали лагерите, а и има побитости в следствие на самия удар!
2. При заварката не е изчистена добре отвътре, при което парченца шлака са ти "изяли" лагерите докато си се прибрал!
3. Забравили са след сглобяването да ти налеят масло или не е било достатъчно и докато се прибереш .....
но иначе отговорът на въпросът ти е ДА - Кутия ще да е!
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дублирано! 
Последна промяна от Koksan на Вто 22 фев 2011 15:35, променено общо 1 път.
-
tish
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
Сигурен съм, че си много голям майстор,
аз ако бях сигурно щях да работя като такъв...както и да е да те помоля само не така остро и грубо... Колкото до циментацията може да попиташ баща си или някой, не на твоите години(който е правил заварки по кутии и т.н.... За другото (това е форум в който се учим един друг ЯСНО?! 

- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Ако е на аргон заварката пак има голямо нагряване, но по-скоро първопричината да е от каране с изтекло масло.
Пък и не се знае на какво място се пада заварката-ъала само се гадае.
Пък и не се знае на какво място се пада заварката-ъала само се гадае.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tish написа:Сигурен съм, че си много голям майстор,аз ако бях сигурно щях да работя като такъв...както и да е да те помоля само не така остро и грубо... Колкото до циментацията може да попиташ баща си или някой, не на твоите години(който е правил заварки по кутии и т.н.... За другото (това е форум в който се учим един друг ЯСНО?!
Първо .. не съм майстор!
Второ .. не намирам както грубост така и острота в тона си! Ако се загледаш има едни въпросителни знакчета в съобщението ми ... просто искам да се обосновеш за това което си написал, явно на мен ми липсва нещо от обучението ми, научи ме?!
Трето .. какво ми има на годините? има едно място ... тук в България му се вика университет, и там всеки жаден за знания може да иде и да се образова малко ... другите ... пишат безсмислени съобщения по форумите (визирам теб) твърдейки че учат някой на нещо! И основното правило когато искаш да се научиш е ДА СЛУШАШ и да попиваш, а не да дрънкаш празни приказки!
И аз не съм майстор, но от опит мога да кажа, при мен имаше едно тракане в кутията, и при по дълго каране 5 -тата отказваше да влиза, оказа се че маслото е изтекло през семеринга, и като налях масло проблема изчезна, докога не знам, но е факт! Така че, първо проверка на маслото, пък после по сложните майстории!
- stelio_009
- Автомобил:
- Двигател:
Мога да кажа че масло са сложили, но с какво и как са я заварили незнам (А кутията разглобява ли се като се заварява?) Аз я ударих колата бронята се счупи десен фар също...след удара нямах скорости... и като слезнах от колата текна масло от кутията, теглеха ме до сервиза (не съм я палил) и там видяхме че има счупено на кутията (колкото една монета от 1 лев е счупеното) между другото и акумулатора се скапа от удара явно.. Аз мисля направо да не се занимавам и да си купя нова кола пак Поло пък тази ще я оставя за части, Значи колата е от 95г. 1600кб. 75 коня, инжекцион. Според вас частите от тази кола с кои коли ще паснат? до коя година? Разбрах че дори и да е с двигател 1400кб. пак е имало вариант да се смени двигателя (ако ми се наложи) чудя се 
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Koksan написа:tish написа:Здрасти колега, дай малко повече инфо как е заваряна(с какво и на какво място) и много ли е било счупено? Темата е интересна и ще я следя... Има вариант, ако се заваря с електрожен, задължително заминават лагерите(заварят се лагерите и в последствие се разваля циментацията и започват да вият...(просто догатвам)... колкото до виенето има логика да е някакъв лагер на основния вал(поправете ме, ако греша). Излизането на предавката може да е от фиксатор или нещо подобно... най-добре потърси истински майстор, който знае какво прави, защото така може само да се гадае(докато не се отвори кутията). Нека по-компетентни колеги да се искажат... Успех и пиши в темета
Кутията е алуминий - с електрожен трудно!
Защо ако се заварява с електрожен, задължително да заминават лагери? Как така ще се завари лагер и как след като е заварен ще му падне циментацията!? Догатките ти са .....![]()
Моля ви малко по-сериозно!!! Не сме тука на пикник и раздумка да си говорим глупости!!!
По темата!
След удара колата карана ли е? Ако е карана към тези заварчици, а и е изтекло маслото в следствие на пукнатината - напълно нормално вие вече! След като е заварена, налято ли е масло? При заварката .. шлайфана ли е и добре ли е почистена вътре преди сглобяването?!?вариантите общо взето са ти 3:
1. Карана е след удара на сухо - и са заминали лагерите, а и има побитости в следствие на самия удар!
2. При заварката не е изчистена добре отвътре, при което парченца шлака са ти "изяли" лагерите докато си се прибрал!
3. Забравили са след сглобяването да ти налеят масло или не е било достатъчно и докато се прибереш .....
но иначе отговорът на въпросът ти е ДА - Кутия ще да е!
4.Ако е заваряно в непосредствена близост до лагер (дори да я разглобят може да са оставили външната черупка на някой лагер) е нормално лагера да загуби твърдоста си.
5. От заваряването може кутията да се е деформирала достатъчно за да може някоя двойка съосни лагери да загуби съосноста си.
6. Може да има нова пукнатина заради заварката или стара незабелязана, която се е разширила.
Все пак е най-вероятно да някоя от първите две точки посочени от колегата.
- stelio_009
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета като имам свободно време ще я закарам колата на сервиз и там да видят кво е що е... искам само да знам ако кутията е за смяна каква кутия да търся? нямам си никква идея
и май се отказвам да си купя друга кола щото доста са скъпички... ще чакам отговори от Вас
Благодаря Ви.
Благодаря Ви.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”