въпросче за нов внос В4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

въпросче за нов внос В4

Мнениеот embi4a » Вто 22 фев 2011 9:04

Баща ми си е харесал една В4 2.0 115 коня 1996 г седанче и искам да попитам няколко нещица относно автомобила.
Този мотор от 1996 г с двете ламбда сонди ли е? Лесен ли е за газификация? Щото тази ламя на бензин да я караш е скъпо струващо удоволствие.
Има ли нещо по-специфично което да гледаме при огледа на колата? Пасатчето изглежда на пръв поглед запазено, но все пак го видях за 5 минути вчера вечерта и не можах изобщо да го огледам. Ще съм ви благодарен ако ме подсетите върху какво да си заостря вниманието. :bowdown

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: въпросче за нов внос В4

Мнениеот Гергин » Вто 22 фев 2011 9:27

ТЪрси комби. Ще те е яд много след това.
Има писано по темата много. 115 коня е добре, ако може търси и по мощен. Какво е означението на мотора като букви ?
Колата е пълен инжекцион и се препоръчва да се монтира газов инжекцион около 1000лв. струва. Обърни внимание на климатика, фарове, стопове и ел. стъклата дали работят, защото са скъпи и ги няма много.
Още веднъж те съветвам да е комби и пусни едни снимки. Каква цена му търсят? Иди да го закачат на диагностика да не плачеш после.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 22 фев 2011 10:08

Гергин написа:ТЪрси комби. Ще те е яд много след това.
Има писано по темата много. 115 коня е добре, ако може търси и по мощен. Какво е означението на мотора като букви ?
Колата е пълен инжекцион и се препоръчва да се монтира газов инжекцион около 1000лв. струва. Обърни внимание на климатика, фарове, стопове и ел. стъклата дали работят, защото са скъпи и ги няма много.
Още веднъж те съветвам да е комби и пусни едни снимки. Каква цена му търсят? Иди да го закачат на диагностика да не плачеш после.

Искат му 3300, но за 3000 ше го дадат. Буквите на мотора не ги знам, защото ходих вечерта след 18,00 ч и беше тъмно а и човека затваряше вече къщата. А да питам метални ли са колекторите и ако е пълен инжекцион дали е с двете ламбда сонди.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Вто 22 фев 2011 10:23

колектора е метален,но за другия отговор трябва да дадеш кода на мотора,но до колкото знам няма с 2 сонди такъв мотор,но не съм на 100% сигурен.
Газов инжекцин със сигурност,ако искаш по безпроблемна работа,не че не става и с обикновенна.Мотора не е лаком,добър разход има,като на 1.8 моно.

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Вто 22 фев 2011 10:23

Здравей embi4a,

Този мотор изобщо не е ламя - не знам защо хората си мислят че два литра е голям обем - това все пак не е някой осмак или дори шестак. Този мотор е с дълъг ход на буталата, и съответно на дълъг път предполага по-ниски обороти, което съответно е предпоставка за по-дълъг живот на мотора и по-нисък разход. Дори при по-спокойно каране мога смело да твърдя че за дълъг път е доста икономичен. Ако колата ще се кара предимно изънградско, не е сигурно дали си заслужават проблемите след евентуална газификация - справка - повечето теми свързани с прекъсвания, придърпвания, не палене, и изобщо проблеми с мотора все свързани с газификацията.

Това си е мое лично мнение все пак . Всеки си решава сам за себе си :wink:

Поздрави

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 22 фев 2011 10:45

Така като се рових стигнах до извода, че мотора е с код ADY или AGG. И двата ли са с метален колектор? Предполагам че и двата са пълни инжекции или греша. Ще се слага най-вероятно обикновена газова. Просто не вярвам баща ми да даде 1000 лв за газова при положение че колата е на 15 години. Внесена е от Германия и волана е понацепен както става на италианските коли стоели дълго на слънце. Тепърва ще и се правят огледи.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 22 фев 2011 10:54

И двата са с метален колектор, и двата са с 1 Ламбда (на катализатора), и двата са пълна инжекция.
С обикновена газова просто ще убиеш хубавата кола! :No
А ако кажеш, че 7.5/100 смесен разход е ламя - търси Поло SDI...

п.п. за комбито съм съгласен! :да:
Пассат, дето не е комби не е Пассат! mhihi mhihi

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Вто 22 фев 2011 11:04

и аз така мисля,
ако ще се слага газова по-добре да е инжекцион, ако ли не - карай на бензинец и тва е! Мотора дори може и по малко от 1,8 да гори! Но не съм сигурен!

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 22 фев 2011 11:38

Благодаря ви за отговорите. :kissy: В момента баща ми ще я разходи до сервиз за да я огледат отдолу. Ще ви държа в течение. Защо смятате че ще убие колицата с газова. Мотора си има запас от кончета пък и на газта силата и е в по-ниските обороти. Ако слежи един емулатор не вярвам да трупа грешки компа, но все пак приемам всякакви мнения. Аз самия карам на газ и съм изключително доволен (засега)от автомобила си AEX с обикновена газова с ламбда контрол.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 22 фев 2011 11:52

embi4a написа:Благодаря ви за отговорите. :kissy: . Защо смятате че ще убие колицата с газова. Мотора си има запас от кончета пък и на газта силата и е в по-ниските обороти. Ако слежи един емулатор не вярвам да трупа грешки компа, но все пак приемам всякакви мнения. Аз самия карам на газ и съм изключително доволен (засега)от автомобила си AEX с обикновена газова с ламбда контрол.

Тук viewtopic.php?f=22&t=99613&start=0 е събрана много информация :wink: .

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Вто 22 фев 2011 12:23

не сме против газовата като цяло, а по скоро на този мотор да се слага обикновена газова - това ще е проблем!
Докато 1,8 моно се газифицира много добре с обикновена газова! :012:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 22 фев 2011 13:34

Приятели, отказахме се от колата. Отдолу има доста ръжда, имало некви паднали тампони и най-лошото което ми направи впечатление е че е с резонаторно гърне - махнат е катализатора при положение че колата е внесена вчера от Австрия. Външния вид е добър но тази ръжда отдолу не е на добре. Благодаря ви за бързите и точни отговори :bowdown Знам че винаги мога да разчитам на вас :applause: :applause: :applause: Ще продължим с търсенето!

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Вто 22 фев 2011 13:36

Скоро гледах тук в Търговище в една автокъща Passat B4, с 2Е мотор, комби, с всички екстри без кожа на цена от 3000 лв., като на мен лично автомобила адски ми допадна. Ако искаш мога да проверя дали още седи.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 22 фев 2011 13:59

DJ_TOLYO написа:Скоро гледах тук в Търговище в една автокъща Passat B4, с 2Е мотор, комби, с всички екстри без кожа на цена от 3000 лв., като на мен лично автомобила адски ми допадна. Ако искаш мога да проверя дали още седи.

Ако не те затруднява :bowdown

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 22 фев 2011 14:10

DJ_TOLYO написа:Скоро гледах тук в Търговище в една автокъща Passat B4, с 2Е мотор, комби, с всички екстри без кожа на цена от 3000 лв., като на мен лично автомобила адски ми допадна. Ако искаш мога да проверя дали още седи.

Колега , ако не те затруднява като ходиш хвърли и 1 поглед за наличието на Шаран 98-99г , клима, задължително 7 местен, 2 л бензин /ADY/ . Днес ходих до Шумен и Нови Пазар напразно.

Върни се в “Passat”