Признавам,че реализацията на идеята ми куца,но както казах бях толкова афектиран от отказа на едни хора да ми помогнат,че реших напук да пусна търга в E-bay.Иначе по мненията на доста форумци виждам,че идеята може да се развие и да стане по-интересна за евентуалния "купувач",но моята цел беше "продажби" заради самата идея и нейната оригиналност (въпреки,че оригиналността и бе оспорена вече тук).
Радвам се ,че толкова хора дават идеи как може да се раздвижи "проекта",а не само да плюят ,което е най-лесното.Много е трудно да се държиш ако отгоре ти се излива помия.Ако на някой не му харесва идеята - ок.Кажи "не ми харесва" не си длъжен да се обосноваваш,но все пак.Аз пак ще съм благодарен за това ,че си споделил мнението си(което е и смисъла на темата де).Както и да е....
Виждам че живо се интересувате има ли "продажби".Ами няма.При около 700 посещения няма заявен инетерес.
Аз пък се интересувам иска ли някой да ми помогне да доизкусуря идеята си и реализацията и най-вече (не ,че вече не помагате и то безплатно),но ако някой наистина има интерес нека пише ЛС.
А днес намерих човек,който може да ми преведе необходимото на немски и да запаля някой VW форум там....(Пак да отбележа,тук съм за мнението ви не за парите ви,докато там може би и за двете).
И още един аспект на идеята ми - това бе и първоначалното ми желание.За това се хванах за тия "сертификати" защото мислех,че ако колата обикаля по шоурумуве пък и не само, хората притежаващи такъв сертификат биха могли да имат право на безплатен тест драйв.То не ,че няма да може да се сканира или нещо такова,ама нали да има навалица.
Какво мислите за идеята ми в E-bay?
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Re: Какво мислите за идеята ми в E-bay?
harsi написа:.Много е трудно да се държиш ако отгоре ти се излива помия.Ако на някой не му харесва идеята - ок.Кажи "не ми харесва" не си длъжен да се обосноваваш,но все пак...
не мислиш ли че ставаш нагъл и прекаляваш

Като си писал какво мислим за идеята ти, трябва да очакваш и отговори които не ти се харесват! Да беше пуснал анкета- само с гласуване, като не искаш обосновка. Предвид безумността на идеята ти(според мен) няма нито едно остро мнение, не виждам кой е плюл и изливал помия. Понеже и аз се изказах негативно, ми е доста дразнещ факта, че мнението ми се класифицира като помия. Определено почваш да ме дразниш

Оплакваш се че нямаш половин долар да качиш снимка, после чакаш 300 000$

Идея ли ти е колко хора във форума има, дето си подобряват колите, вкл и Б3-ките... радвам се на такива фенове и трябва да ти кажа, че една немалка част от две коли съм подарил на такива хора(

700 посещения в ибей и нито една покупка не те ли водят до определен извод за идеята. Има хора дето ги плюеш, а те си мислят че дъжд вали... ако ме разбираш какво искам да кажа...
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Както много хора вече ти казаха,намали цената на 0.1$ за километър!Научи се и как се пуска аукцион в ebay!Нищо не си написал за доставката и си го пуснал като един километър,а не като 300000!Но най- важнот НАМАЛИ ЦЕНАТА и съм сигурен,че ще имаш късмет!Много от хората ще прежалят 20,30-50ст и ще си купят!
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Оффф де да беше толкова лесно да накараш 100,200 хил. или милион човека да ти дадът по-цент
p.s.-Измисли нещо по-хитро,това е тъпо и шансовете за успех клонят към 0
Успех все пак

p.s.-Измисли нещо по-хитро,това е тъпо и шансовете за успех клонят към 0

Успех все пак

- harsi
- Автомобил:
- Двигател:
Добре,разбрах си грешките,взех си поуките и разбрах,че не трябва да се действа импулсивно.Колегата k_garchev спечели търга и понеже не съм разучил как точно става пускането на аукциони и моят автоматично бе прекратен.Мисля да не го пускам пак.
И понеже pe6kata ме провокира:
Много правилно.Напълно съгласен съм.Просто явно бях прекален оптимист.Мнението ти не е помия ,а както съм писал в по горния си пост дори и да са негативни-аз ги ценя.Помия исках да нарека крайните изказвания,без никаква обосновка или пък красноречивите емотикони.Също пуснах темата и в друг форум където след около 20 отговора просто я изтриха,така,че не визирам само мненията тук,но...
Нямам половин долар В МОЯ PAY PAL АКАУНТ ,а колко имам си е моя работа и ако можех за надницата събрана от два часа на ден да си реализирам идеята,О,че какво за Бога трябваше да работя....?
Колкото до плюенето-ако някой мисли,че това може най-добре нека го прави.Аз смятам,че мога да правя други по-стойностни неща и няма да се откажа от това да сбъдвам мечтите си(въпреки,че за сега не успявам с тази).
Нищо лично.Не исках да съм рязък.Просто някои фрази ми се сториха бая пресилени.
Благодаря на всички отговорили.
И понеже pe6kata ме провокира:
не мислиш ли че ставаш нагъл и прекаляваш
Като си писал какво мислим за идеята ти, трябва да очакваш и отговори които не ти се харесват!
Много правилно.Напълно съгласен съм.Просто явно бях прекален оптимист.Мнението ти не е помия ,а както съм писал в по горния си пост дори и да са негативни-аз ги ценя.Помия исках да нарека крайните изказвания,без никаква обосновка или пък красноречивите емотикони.Също пуснах темата и в друг форум където след около 20 отговора просто я изтриха,така,че не визирам само мненията тук,но...
Оплакваш се че нямаш половин долар да качиш снимка, после чакаш 300 000$
Нямам половин долар В МОЯ PAY PAL АКАУНТ ,а колко имам си е моя работа и ако можех за надницата събрана от два часа на ден да си реализирам идеята,О,че какво за Бога трябваше да работя....?
Ехоооо!Да съм задължил всеки ,който види тая идея да ми дава нещо?Всеки сам си се разпорежда с това,което има.Как можа да го кажеш :"човек,който има нужда от него"-ами да не го дава де.Това твоето обаче не го приемам и ме възмущава. Доларче- на човек дето наистина има нужда от него, а за съжаление са много такива хора...
Според мен едно 80%(ако не и 100) от посетителите са от нашата Родина.Голяма част от тях нямат Pay Pal акаунт,а надали ще го направят заради мен,така че 800 посещения са само на теория.700 посещения в ибей и нито една покупка не те ли водят до определен извод за идеята Има хора дето ги плюеш, а те си мислят че дъжд вали... ако ме разбираш какво искам да кажа...
]
Колкото до плюенето-ако някой мисли,че това може най-добре нека го прави.Аз смятам,че мога да правя други по-стойностни неща и няма да се откажа от това да сбъдвам мечтите си(въпреки,че за сега не успявам с тази).
Нищо лично.Не исках да съм рязък.Просто някои фрази ми се сториха бая пресилени.
Благодаря на всички отговорили.

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
harsi написа:Добре,разбрах си грешките,взех си поуките и разбрах,че не трябва да се действа импулсивно.Колегата k_garchev спечели търга и понеже не съм разучил как точно става пускането на аукциони и моят автоматично бе прекратен.Мисля да не го пускам пак.
Чакам си сертификата!?!И защо мислиш да не го пускаш пак?Пусни го но се поучи от коментарите и идеите които ти дадоха колегите!
Ами да ,защо не го пускаш.
има хора са станали милионери с такива налудничиви идей.
ето ти един пример:
има хора са станали милионери с такива налудничиви идей.
ето ти един пример:
Човекът, чиято идея е това, учел маркетинг. Купил домейн, който се „разполагал” на 1 милион пиксела. Главната идея била да продава пиксели като цената на пиксел била 1 долар. Повечето купували място за своята реклама, 50-60 долара не била никаква цена за една толкова добра реклама. Самата идея превърнала сайта в световноизвестен, вижте го сами: http://www.milliondollarhomepage.com/
Идеята на колегата е оригинална - браво!
Аз пък се чудя как да преведа на китайски следното
"Моля всеки китаец да ми прати по 1 долар"
и да го постна в де що има китайски сайтове
Та какво е един долар!
Ама накрая... като е от всеки китаец....
Кеф!!!
Аз пък се чудя как да преведа на китайски следното
"Моля всеки китаец да ми прати по 1 долар"
и да го постна в де що има китайски сайтове

Та какво е един долар!
Ама накрая... като е от всеки китаец....

Кеф!!!

- harsi
- Автомобил:
- Двигател:
Продължавам да мисля по идеята.Написал съм текст,но този път ще ида на преводач.Оказа се ,че Paypal взимат 30 цента от всяка сделка,ако сумата се тегли направо от карта регистрирана в Pay Pal.Aко сумата е в баланса на акаунта на купувача то тогава няма такса.Има и една друга в размер на 1-2% не помня за какво беше,но тя е прекалено малка.
Иначе наскоро видях,че българи са преправили едно Рено да се движи на електричество и пишеше ,че всяка кола може да се модифицира,та се чудех за Пасата дали може да стане или е прекалено тежък за тази цел.А иначе ако вкарам и тази идея в описанието то смятам,че доста хора биха били по-склонни да помогнат "да върнем една 21 годишна кола на пътя,като кола от 21 век",която ще се движи без вредни емисии.
Правя едно слайдшоу с текст върху снимките,което евентуално да пусна в You Tube.Намерил съм няколко VW форума ,където да потърся евентуални "купувачи",но стават някак си мудно нещата.Все още се чудя един Facebook профил ли да направя и да добавям като приятели само тези,които са помогнали за идеята,или както предложи vanko88 -сайт с код за достъп....?Има още какво да се мисли.....
Иначе наскоро видях,че българи са преправили едно Рено да се движи на електричество и пишеше ,че всяка кола може да се модифицира,та се чудех за Пасата дали може да стане или е прекалено тежък за тази цел.А иначе ако вкарам и тази идея в описанието то смятам,че доста хора биха били по-склонни да помогнат "да върнем една 21 годишна кола на пътя,като кола от 21 век",която ще се движи без вредни емисии.
Правя едно слайдшоу с текст върху снимките,което евентуално да пусна в You Tube.Намерил съм няколко VW форума ,където да потърся евентуални "купувачи",но стават някак си мудно нещата.Все още се чудя един Facebook профил ли да направя и да добавям като приятели само тези,които са помогнали за идеята,или както предложи vanko88 -сайт с код за достъп....?Има още какво да се мисли.....
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
ето ти идея: Travel xxxx km for just 1 euro.
Идеята: Всеки, които ти преведе пари има право на снимка за паспорт лепната върху колата (подобно на веб страницата по-горе). Колкото по-голяма снимка, толкова повече пари. Може и да направиш така: Снимка на преден капак 5 евро, на врата 2 евро и прочие...После запечатваш снимките на капака с прозрачно фолио и си готов
Идеята: Всеки, които ти преведе пари има право на снимка за паспорт лепната върху колата (подобно на веб страницата по-горе). Колкото по-голяма снимка, толкова повече пари. Може и да направиш така: Снимка на преден капак 5 евро, на врата 2 евро и прочие...После запечатваш снимките на капака с прозрачно фолио и си готов
- harsi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами смятах го,че ако теоритично 300 човека си "купят" по 1000 км. то тогава ще имат място 1см2 върху колата,а това е доста малка площ (колата я сматам приблизително 3м2).
- Чудомир
Забрави километрите...Продаваш площ:
3 кв. метра са 30000 кв см. Една снимка за паспорт е 3,5 на 4,5 см прави 15,75. На тази площ пасват 1900 снимки. Сега въпроса е каква сума искаш да събереш? 100000 евро ще са трудни, 2000 - постижими, всичко между тези 2 стойности - интересно да се пробва
3 кв. метра са 30000 кв см. Една снимка за паспорт е 3,5 на 4,5 см прави 15,75. На тази площ пасват 1900 снимки. Сега въпроса е каква сума искаш да събереш? 100000 евро ще са трудни, 2000 - постижими, всичко между тези 2 стойности - интересно да се пробва
- harsi
- Автомобил:
- Двигател:
Много,много интересно....Веднага видях текста на кампанията:"Оклосветско пътешествие за 10(примерно)$....?Купи си място сега....."
Браво!Доста нестандартно....
Браво!Доста нестандартно....
- Чудомир
именно - схванал си идеята. Ето ти още нещо - всеки, които ти прати (повече от х евро) пари получава дигитално копие на всички снимки за изпечатване като плакат за стена....Това имплицира да си поискал от всеки съгласие за разпространение на снимката.
- harsi
- Автомобил:
- Двигател:
"Имплицира" ми е неясен термин ,но както ми обясняваш,предполагам че означава потвърждение за това снимката да се разпространява(обикаля света) със съгласие на собственика и.
Искам да кажа,че ако тръгна да осъществявам тази идея,ТИ уважаеми Чудомир,трябва задължително да станеш част от нея (като неин автор и човек,който може да разреши да се осъществи),така че....
Ох толкова съм зле с авторско право,запазени права,запазени марки и т.н.
Но идеята ти наистина ме изненада.Радвам се ,че има хора ,които мислят нестандартно.
Искам да кажа,че ако тръгна да осъществявам тази идея,ТИ уважаеми Чудомир,трябва задължително да станеш част от нея (като неин автор и човек,който може да разреши да се осъществи),така че....
Ох толкова съм зле с авторско право,запазени права,запазени марки и т.н.
Но идеята ти наистина ме изненада.Радвам се ,че има хора ,които мислят нестандартно.
Последна промяна от harsi на Сря 23 фев 2011 7:58, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”