Колеги някой правил ли е това нещо изглежда лесно и лесно двама човека и една траба може да го направят. Питам защото задните ми гуми леко задират в калниците когато се качат двама отзад и трябва малко разширяване.
http://www.streetfire.net/video/how-to- ... 209188.htm
Само да не се получи това

roll a fender
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: roll a fender
Ламарината се изкривява, нарушава се покритието и то точно по ръба на калника, където има най-голяма вероятност да започне да гние. Отделно колко право ще стане ... Дори и да стане перфектно трябва да се боядисва наново. Като гледам клипчето и участниците се сещам за Горубляне ... Според мен ще стане самоделка, която едва ли ще ти хареса. Моето мнение - иди при тенекиджия, за да стане както трябва! 

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Ами може да стане , но ако имаш кит ще се получи това от клипа
Аз преди време щях да си правя така калниците , обаче по друг метод - с Оригинален крик от МК2 . Крика иска преправяне , за да може да направи арката на калника права - така и нямах време за него .
Също така , ако твърдо си решил да си правиш така калниците , само внимавай да не ги изкривиш някъде другаде , или да прецакаш калника в средата .
Важно !!! От вътрешната страна на калника ще се напука боята и ще се открие голият метал , а всички знаем , че това е признак на моментално гниене ...

Аз преди време щях да си правя така калниците , обаче по друг метод - с Оригинален крик от МК2 . Крика иска преправяне , за да може да направи арката на калника права - така и нямах време за него .
Също така , ако твърдо си решил да си правиш така калниците , само внимавай да не ги изкривиш някъде другаде , или да прецакаш калника в средата .
Важно !!! От вътрешната страна на калника ще се напука боята и ще се открие голият метал , а всички знаем , че това е признак на моментално гниене ...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз не бих пробвал 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Отвътре и да падне боята не е болка за умиране. Една кутия Боди и си пак в играта 
п.с. Deo, можеш ли да дадеш малко информация относно трика с крика
, понеже не намерих нищо

п.с. Deo, можеш ли да дадеш малко информация относно трика с крика

- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
Ето тук е изписано, това ми е известно но не ми се занимава да правя инструмент който ще се ползва само веднъж и после ще гние няладе.
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?2435165/page1
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?2435165/page1
- ilia_d008
- Автомобил: VW Golf III GTI
- Двигател: ABF 1995
Аз правих такава машина и не е кои знае колко ефективна!Трябва да е отрязан подгъва на веждата за да е по тънка и тогава машината я изпъва хубаво!Също става и да приплескаш самия подгъв към веждата ако става въпрос за минимално опиране е перфектна!Най добре си става тенекеджията и чука,после боядисване!
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Аз си правя такава машинка за подгъване и раздуване на калниците, но нямам много време и не знам кога ще стане. НО ако се борави правилно и боята е читава, не се налага пребоядисване след интервенцията.
- BLADE8209
Е от това което видях всички греят ламарината с пистолет за да стане по гъвкава и тогава наистина няма да се олюпи боятаи става въпрос само за подгъва за да не го подгъва гумата а аз да го направя за да няма оня гаден звук 

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Ако подгъваш само долният ръб ще ти е лесно , ако ли искаш самата арка на калника да преправиш тогава ще е малко по-тръдно и самото валяче с което ще я правиш , трябва да е с друга форма .
Има вероятност боята да се напука , така че си имай едно на ум !
Както си решил да подръваш само долният ръб , 90% ти гарантирам , че боята ще поддаде - дори и да нагряваш с пистолет !

Има вероятност боята да се напука , така че си имай едно на ум !
Както си решил да подръваш само долният ръб , 90% ти гарантирам , че боята ще поддаде - дори и да нагряваш с пистолет !

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Аз лично искам на бИгачката да и прибера навътре долния ръб и ако успея малко да раздуя арките, за да мога да я сваля с още 2-3см надолу, без да опират гумите. Затова съм почнал и да си правя машинката, ама няма да стане скоро. Пък ако се скупа боята - майната й, не гоним красота.
- BLADE8209
Абе само да ми изпадне един крик за един -два часа съм го направил ама нямам непотребен.