Е, аз съм написал, че се иска от началото на годината!
Има нова вътрешна наредба за Нотариусите, а yoan4o работи в Нотариална Кантора...., смятам, че знае.
Ако все още има някои нотариуси, които прехвърлят без тая бележка, ще могат да го правят още максимум месец.
И ние не сме ги искали тия бележки преди, ноооо.

Глоба за нерегистрирана кола в данъчното ?
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Глоба за нерегистрирана кола в данъчното ?
yoan4o написа:Е, аз съм написал, че се иска от началото на годината!
Има нова вътрешна наредба за Нотариусите, а yoan4o работи в Нотариална Кантора...., смятам, че знае.
Ако все още има някои нотариуси, които прехвърлят без тая бележка, ще могат да го правят още максимум месец.
И ние не сме ги искали тия бележки преди, ноооо.
Нотариусите от много време трябва да прехвърлят само с платен данък,но на никой не му пука и срещу малко по-висока цена всичко се нарежда!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това ще е интересно за колегите от София
http://www.standartnews.com/news/details/id/93788/20-%D0%BB%D0%B2.-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%2C-%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BC-%D0%B4%D0%BE-%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB
http://www.standartnews.com/news/details/id/93788/20-%D0%BB%D0%B2.-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%2C-%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BC-%D0%B4%D0%BE-%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB
- KARMANN
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ходих преди 3-4 месеца до данъчното за да видя как стои въпроса със завеждането на МПС при положение, че указания срок е превишен. Инспектора там ми обясни, че ако са изминали 2години и 2 месеца от датата на закупуване няма глоба за пресроченото време, а само данъка + лихва по данъка. А докато чаках отвън на опашката се коментираше, че данъка имал 5 години давностен срок. Незнам дали това е истина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А може ли някой да ми каже колко е моя данък, колата е голф 3, 97г., 1.6 бензин, 101 коня? Мерси предварително.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
Можеш да си го сметнеш.
Можеш да си го сметнеш.
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
groznika написа:berbatov86 написа:Колеги а какво става примерно ако предния собственик не е регистрирал в данъчното колата и новия я регистрира?Дали новия собственик трябва да плати глобата и данъците на колата за годините в които не е била регистрирана?
Не разбира се
Колата която карам в момента я купих края на септември. Стария собственик не я е регистрирал в общината и не и е плащал данъци. Преди две седмици отидох аз да си я регистрирам и там ми поискаха бележка за платен данък за 2009-та година. Естествено такъв нямах. Регистрирах си колата и се оказа, че дължа данък за 2009 от момента на придобиването до края на годината (тоест три месеца и няколко дни). Казаха ми след седмица да мина на каса и да си платя. Платих си оставащите три месеца от 2009-та и всичко си е ток и жица
Няма никакъв проблем в това отношение. Няма скандали, няма заплахи, няма глоби, няма от какво да се притесняваш.
искам да попитам по закон не е ли като продаваш кола и пред нотариуса преставяш бележка че няма задължиние към общината. Мене ме блъснаха и се разбрахме с тоя да ми купи бласната кола и исках да го преба с данъците ама не се получи нотаруаса ме върна.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tomata ти какво, претендираш за група мошенници на дребно ли? Какви хора сте вие? Опитваш се да го преебеш и се хвалиш. По този начин само негативи си навличаш. На теб някой ако ти го направи това как ще се чувстваш? Има да пускаш теми тука как си купил кола и продавача те е прецакал да плащаш данъци. Ще оревеш света...
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
офф не претендирам нищо питам. дано не се случва, но може би и ако тебе те блъсне пиян някой ще се опиташ да го преебеш.Barboukov написа:tomata ти какво, претендираш за група мошенници на дребно ли? Какви хора сте вие? Опитваш се да го преебеш и се хвалиш. По този начин само негативи си навличаш. На теб някой ако ти го направи това как ще се чувстваш? Има да пускаш теми тука как си купил кола и продавача те е прецакал да плащаш данъци. Ще оревеш света...
Купих кола 10.2008 год. към днешна дата в данъчното не са и чували за нея ( не е регистрирана ). Вече няколко нотариуса отказват да я продам без платен данък. Колко е глобата която дължа, и дължа ли изобщо такава след като са минали около 2 год и 4-5 месеца ? Колко са лихвите, ако данъка е към 16-17 лв. (44kw)
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
GALERIA написа:Купих кола 10.2008 год. към днешна дата в данъчното не са и чували за нея ( не е регистрирана ). Вече няколко нотариуса отказват да я продам без платен данък. Колко е глобата която дължа, и дължа ли изобщо такава след като са минали около 2 год и 4-5 месеца ? Колко са лихвите, ако данъка е към 16-17 лв. (44kw)
за закъснение 1г с данъка /20 лв за Пуловер 1,3л на сина/ в началото на януари платих лихва цял 1,10лв .
Бях забравил да се плати, а и синковеца съвсем.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
GALERIA написа:Купих кола 10.2008 год. към днешна дата в данъчното не са и чували за нея ( не е регистрирана ). Вече няколко нотариуса отказват да я продам без платен данък. Колко е глобата която дължа, и дължа ли изобщо такава след като са минали около 2 год и 4-5 месеца ? Колко са лихвите, ако данъка е към 16-17 лв. (44kw)
В момента за "закаъсняла" регистрация в София не се налагат глоби

Плащат се само лихви.
На мен за кола 74kW и закъснение 2г. и 10м. лихвите ми бяха малко под 20лв., като общата дължима сума беше малко под 100лв.
Е тва го бях писал в началото на месеца в тази тема на предната страница....

yoan4o написа:Полезна информация![]()
Имайте предвид, че от началото на годината почти никъде (тенденция за никъде) не се прехвърля МПС без бележка от общината за платен данък МПС.
Вече не минава и номера с платежното, понеже се иска заверка от общината.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Само едно не ми стана ясно - ако сега заведа автомобила в общината освен 20лв. глоба и данъка за тази година ще трябва ли да плащам и данъка за изминалия период до момента на завеждане на колата в общината + лихви по тази сума?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
neon написа:Само едно не ми стана ясно - ако сега заведа автомобила в общината освен 20лв. глоба и данъка за тази година ще трябва ли да плащам и данъка за изминалия период до момента на завеждане на колата в общината + лихви по тази сума?
и аз се интересувам

голфа още не е регистриран в данъчното
като го купих забравих и така си остана от отлагане
сега баща ми го кара и си мислех да го приведа в ред ама не знам схемата каква е
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”