ЗАВЪРШЕН Проект Лупи в Двусекционни Фарове на МК3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Re: Проект Лупи в Двусекционни Фарове на МК3

Мнениеот policaqqq » Вто 22 фев 2011 20:15

stanyoo написа:Здрасти приятелче,
Гледам, че темата се е развила и сън не спиш да ги направиш. До момента се получава супер. На мен лично ми харесва секцията на дългите като е светла, а всичко друго черно освен лупата :)

Наистина се получава яко, но от къде може да се намерят плексигласовите стъкла за фар за Г3, понеже немога да намеря стъкло за двуксеционен фар.

Потребителски аватар
stanyoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanyoo » Вто 22 фев 2011 20:31

Говори с автора на темата. Той ми беше споменал, че си намерил кристални стъкла (стъклени даже) на добри пари, чисто нови. Плексигласови не ти трябват, защото след време пожълтяват.

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Вто 22 фев 2011 20:51

stanyoo написа:Говори с автора на темата. Той ми беше споменал, че си намерил кристални стъкла (стъклени даже) на добри пари, чисто нови. Плексигласови не ти трябват, защото след време пожълтяват.

Като им се сложи фолио няма да потъмнеят или по скоро няма да си личи :)

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Вто 22 фев 2011 21:00

Така колеги току що сядам пред PC-то до сега бях долу в гаража и монтирах ксенона засега на фаровете,в събота или неделя мисля проекта да е завършен, остана,и още мн малко да завърша проекта обаче времето не ми стига :banghead: ,за да стане по ясно ето какво остава да направя:
:arrow: Да сваля рефлекторите от фаровете и да им изрежа отвори за лупите(рефлектора от снимките е пробен за да не режа направо здравите рефлектори)
:arrow: Да изрежа от плексиглас парче с формата на рефлектора за да скрия задната част на лупите и да си спестя главоболието по затварянето на отворите им
:arrow: Да преправя капачките на фаровете
Някои колеги може да кажат че изброеното е всичко по направата на фаровете,но има и доста дребни неща,за които се изисква време и мн нерви.

П.П:И на последно място да се регулират фаровете!!!

П.П2:Кристални стъкла съм намерил от колегата ilkomotor,каза ми че са стъклени а не пластмасови пък ще видиме какви са като ги взема,кристалните стъкла за едносекционен и двусекционен фар са еднакви :да: .

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Вто 22 фев 2011 21:02

оригиналните имат разлика заради секцията на дългите :да:

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Вто 22 фев 2011 21:03

policaqqq написа:оригиналните имат разлика заради секцията на дългите :да:

Да колега така е :да: ,аз за кристалните говорех!!!

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пет 25 фев 2011 0:32

Айде малко раздвижване по проекта,както писах по напред в темата наложи се да си купя други фарове че на моите им бяха счупени щипките ра реглаж а и си правих експеримент с тях преди време и им боядисвах рефлекторите,и така днес реших да срежа и вторият рефлектор от старите ми фарове,с първият малко не прецених нещата и не помислих а прибързах,но след малко "Размисли" днес установих че съм направил грешка с първият рефлектора а тя беше че слагах лупата от стъклото към задният край на фара и поради тази причина неможех да събера лупата в рефлектора и опираше в стъклото,но днес изрязах рефлектора точно по лупата http://speedy86.snimka.bg/tuning/proekt ... 6.22523704 и ето че стана чудо всичко си пасна идеално http://speedy86.snimka.bg/tuning/proekt ... 6.22523706 при това положение от снимката лупата е на 1-2 см от стъклото на фара и не се вижда много от нея в рефлектора,корпуса на фара също биде срязан http://speedy86.snimka.bg/tuning/proekt ... 6.22523705 за да може когато лупата се фиксира към рефлектора да се регулира фара без тя да закача в корпуса.

П.П:За сега колеги е това всичко е решено вече окончателно само остава тази манипулация да я направя на здравите фарове,но вече няма да има спънки и всичко ще стане бързо.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 25 фев 2011 12:40

Според мен правиш огромна грешка че режеш фара! Няма да можеш да го уплътниш после въобще! Слоши лупата колкото се може по-напред във фара за да можеш да си го затвориш отзад с оригиналните капачки и да си му функционира оригиналната дишаща система! А отпред начина за уплътняване на лупата --- 1000 - може да използваш от старите ти рефлектори пластмасата и да я сложиш на обратно така ще се получи като част от фара!

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пет 25 фев 2011 18:28

Koksan написа:Според мен правиш огромна грешка че режеш фара! Няма да можеш да го уплътниш после въобще! Слоши лупата колкото се може по-напред във фара за да можеш да си го затвориш отзад с оригиналните капачки и да си му функционира оригиналната дишаща система! А отпред начина за уплътняване на лупата --- 1000 - може да използваш от старите ти рефлектори пластмасата и да я сложиш на обратно така ще се получи като част от фара!

Колега и на мен не ми се искаше да режа фара,но просто лупата не се събира в него без значение как я слагам отпред назад или от зад напред,просто се налага да се резне малко.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 25 фев 2011 21:20

Speedy86 написа:Колега и на мен не ми се искаше да режа фара,но просто лупата не се събира в него без значение как я слагам отпред назад или от зад напред,просто се налага да се резне малко.

Е сега вече и маншона от каре няма да ти свърши работа при затварянето!!!

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 25 фев 2011 21:26

Може да се направи някакъв цилиндър с нужната дължина и да се хване към фара. Така би трябвало да може да се уплътни херметически след това

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пет 25 фев 2011 22:11

Ами така и така имам два корпуса от старите фарове така че мисля да изрежа задната част от тях и да ги залепа за здравите фарове,по този начин ще си използвам оригиналните капачки и няма да се налага да дупча фаорвете за вентилация. :да:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 25 фев 2011 22:16

Speedy86 написа:Ами така и така имам два корпуса от старите фарове така че мисля да изрежа задната част от тях и да ги залепа за здравите фарове,по този начин ще си използвам оригиналните капачки и няма да се налага да дупча фаорвете за вентилация. :да:

А сметнал ли си пространството отзад,дали ще се събере целия фар като го монтираш?Защото на бюрото всичко изглежда точно,но трябва да пробваш и на колата..... прави сметката да е и практично-в смисъл да можеш да смениш крушка без да разглобяваш половината кола а както се сменя по обичайния начин?!?!?

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пет 25 фев 2011 22:29

kristianatanasov написа:
Speedy86 написа:Ами така и така имам два корпуса от старите фарове така че мисля да изрежа задната част от тях и да ги залепа за здравите фарове,по този начин ще си използвам оригиналните капачки и няма да се налага да дупча фаорвете за вентилация. :да:

А сметнал ли си пространството отзад,дали ще се събере целия фар като го монтираш?Защото на бюрото всичко изглежда точно,но трябва да пробваш и на колата..... прави сметката да е и практично-в смисъл да можеш да смениш крушка без да разглобяваш половината кола а както се сменя по обичайния начин?!?!?

Точно по този въпрос мисля сега от дясната страна няма проблеми защото място има,обаче трябва да видя от ляво как стоят нещата че може и да се налага да свалям акумулатора при смяна на крушка което не ми се нрави.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 26 фев 2011 0:46

Не можеш да ме убедиш че няма да се събере лупата във фар без да режеш! А и дори да режеш режи само зад нея ... защо трябва да направиш така Грамадна дупка?!

Върни се в “Направи си сам!”