Здравейте, другари!
До сега винаги съм карал японски автомобили, но сега искам да подкрепя европейското производство.Много се колебая кой от двата модела автомобила да избера.Трябва да са комби, за да мога да им изтегля ДДС-то.Тест драйв на Пасата не съм правил.Моля, ако някой е правил, да сподели впечатленията си.Карах Суперб 170к.с. с ръчни скорости и взе че ми хареса.Мисля да се "изгъзаря" и да си я поръчам с DSG, освен ако не ме разубедите.
Споделете кой модел автомобил бихте избрали и защо, но моля бъдете обективни.Суперба е по-голям и малко по-евтин, но Пасата е по-нов модел (което не знам дали е добре) и си е майчината фирма.
Поздрави!
VW Passat Combi или Skoda Superb Combi
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: VW Passat Combi или Skoda Superb Combi
protector написа:Здравейте, другари!
Много се колебая кой от двата модела автомобила да избера.Трябва да са комби, за да мога да им изтегля ДДС-то.!
Я пак .Направи си проверка за ДДС то или 6+1 или 1+1 тип баничарка или товарна.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
kris11, виж това:
Всеки един модел Комби може да се поръча, без доплащане, като товарен автомобил категория N1 с 4+1 места и с възможност за данъчен кредит
съгласно действащия ЗДДС!
Това е от сайта на ЕураТек
До автора на темата:
Супърб е доста по-голям като вътрешно пространство и багажник от новия и от стария Пасат.
Зависи какво търсиш.
За мен Пасата е нещо като семейно комби със скрит спортен дух.
Супърба си е, как да кажа, скучно семейно комби.
П.П. Аз лично бих заложил на Шкодата. Явно остарявам и си падам по по-масивни (големи) коли.
Всеки един модел Комби може да се поръча, без доплащане, като товарен автомобил категория N1 с 4+1 места и с възможност за данъчен кредит
съгласно действащия ЗДДС!
Това е от сайта на ЕураТек

До автора на темата:
Супърб е доста по-голям като вътрешно пространство и багажник от новия и от стария Пасат.
Зависи какво търсиш.
За мен Пасата е нещо като семейно комби със скрит спортен дух.
Супърба си е, как да кажа, скучно семейно комби.
П.П. Аз лично бих заложил на Шкодата. Явно остарявам и си падам по по-масивни (големи) коли.
- mitko66
- Автомобил: MK8 eTSI DSG
- Двигател:
шкодата
същата техника на по добра цена, бонус по голямо вътрешно пространство и багажник.

същата техника на по добра цена, бонус по голямо вътрешно пространство и багажник.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Твърдо Суперб:
1. По-голям
2. По-рядко срещан - мразя коли, които за 50 км магистрала ме изпреварват 23 пъти: черен или сребърен [пасат комби, А6 комби, а4 с дневни светлини]
3. Мразя да ми налеят старо вино в нови бутилки - вътре пасата е като стария. Едни фарове и решетка кола не правят
4. Бойкотирам липсата на силен дизел с ДСГ и 4х4 в евтиния сегмент. Няма да платя надценка от хххх евра само заради това, че някой във Wolfsburg е решил само от средния сегмент да има такава комбинация. От инат ще си купя дизел с 4х4 и ще тегля майната на ДСГ-то, макар че ми е мерак.
1. По-голям
2. По-рядко срещан - мразя коли, които за 50 км магистрала ме изпреварват 23 пъти: черен или сребърен [пасат комби, А6 комби, а4 с дневни светлини]
3. Мразя да ми налеят старо вино в нови бутилки - вътре пасата е като стария. Едни фарове и решетка кола не правят
4. Бойкотирам липсата на силен дизел с ДСГ и 4х4 в евтиния сегмент. Няма да платя надценка от хххх евра само заради това, че някой във Wolfsburg е решил само от средния сегмент да има такава комбинация. От инат ще си купя дизел с 4х4 и ще тегля майната на ДСГ-то, макар че ми е мерак.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много зависи до колко за теб и кои неща са важни.
На първо място, дали робуваш на марки. Ако за теб има значение, значи ФВ е твоят автомобил. Иначе, ако вземеш Шкодата, после постоянно ще си казваш - да бях взел Пасата.
Второ, има значение къде ще управляваш преимуществено автомобила - в града или извън него, или смесено. Определено, дори 10 см. имат значение, а между Пасат и Супърб разликата е повече. Повече градско - Пасат.
Трето, какво е количеството и размера на хората и багажите, които превозваш. При по-големи габарити - Супърб.
И т.н.
На първо място, дали робуваш на марки. Ако за теб има значение, значи ФВ е твоят автомобил. Иначе, ако вземеш Шкодата, после постоянно ще си казваш - да бях взел Пасата.
Второ, има значение къде ще управляваш преимуществено автомобила - в града или извън него, или смесено. Определено, дори 10 см. имат значение, а между Пасат и Супърб разликата е повече. Повече градско - Пасат.
Трето, какво е количеството и размера на хората и багажите, които превозваш. При по-големи габарити - Супърб.
И т.н.
Благодаря ви за коментарите!
dobrin, по принцип робувам на марки, никога не бих си взел нещо френско или италианско, ноо това дали ще е Шкода или Фолксваген е без значение за мен.Автомобилът ще се управлява в смесен цикъл.Навъртам по около 25 000км на година.Фирмата ми е в сферата на социалните услуги и не пренасям багаж в особени количества.Искам да е автомобил, който да мога да го лиша от ДДС.Първо исках някакво джипче, но след многократно обикаляне на шоурумовете на почти всички марки не усях да си харесам нито едно.Или ми бяха много ниски (197см съм) или много дървени или много скъпи.Най-много ми хареса новото БМВ Х3, ноо цената ми идва леко нанагорнище, а и имам чувството, че тази марка няма много добър имидж в България.
Изненадахте ме, че препоръчвате Шкодичката.Мислих си, че мненията в полза на Пасата ще преобладават.
Чакам още коментари.
dobrin, по принцип робувам на марки, никога не бих си взел нещо френско или италианско, ноо това дали ще е Шкода или Фолксваген е без значение за мен.Автомобилът ще се управлява в смесен цикъл.Навъртам по около 25 000км на година.Фирмата ми е в сферата на социалните услуги и не пренасям багаж в особени количества.Искам да е автомобил, който да мога да го лиша от ДДС.Първо исках някакво джипче, но след многократно обикаляне на шоурумовете на почти всички марки не усях да си харесам нито едно.Или ми бяха много ниски (197см съм) или много дървени или много скъпи.Най-много ми хареса новото БМВ Х3, ноо цената ми идва леко нанагорнище, а и имам чувството, че тази марка няма много добър имидж в България.

Изненадахте ме, че препоръчвате Шкодичката.Мислих си, че мненията в полза на Пасата ще преобладават.
Чакам още коментари.

-
- Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
- Двигател: AJL Turbo 180 hp
Никога не взимай DSG 7степенна,карам служебен Супърб и на 50 000-60 000 км 2 шепи струшки извадиха от нея. 10 коли имаме в работата, 7 са сменили кутийте до сега.
Последна промяна от Raikov на Вто 22 фев 2011 23:10, променено общо 3 пъти.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Пасаторите много ги гепат
Взимай шкодилака
В киа имат добри цени за мохавето,ама се чака доста доставката

Взимай шкодилака
В киа имат добри цени за мохавето,ама се чака доста доставката

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
protector написа:...Чакам още коментари.
Caddy

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Аз лично също робувам на марки, е VW де
. Бих си взел Пасата, но при Шкодата взимаш повече автомобил за по-малко пари, ако мога така да се изразя
. Имам съмнения, че Шкода използват по-некачествени части по агрегатите. На мои познати Шкодите хвърлиха компресорите на около 50к и 75к, при Пасата няма такъв проблем.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако вземеш Шкодата тогава няма да сбъркаш. Щом си 197 см, мястото зад теб в Пасата, макар и достатъчно, няма да е разточително. Докато в Супърб мястото на задния ред е феноменално много.
Иначе при смесен цикъл на каране и 25 000 км. на година, не много багаж и не много често пътници зад теб - Пасатът като размер също върши работа, а и има особено предимство в градски условия с по-малките си размери.
Иначе при смесен цикъл на каране и 25 000 км. на година, не много багаж и не много често пътници зад теб - Пасатът като размер също върши работа, а и има особено предимство в градски условия с по-малките си размери.
golfer написа:protector написа:...Чакам още коментари.
Caddy
+1 за Caddy

tvt555 написа:golfer написа:protector написа:...Чакам още коментари.
Caddy
+1 за Caddy
Стига де!С какво съм го заслужил?!

Някой може ли да каже мнение за ДСГ-то при ФВ?Чупят ли се толкова, колкото при Шкода?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”