VW Passat Combi или Skoda Superb Combi

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Passat Combi или Skoda Superb Combi

Мнениеот LILO&STICH » Вто 22 фев 2011 23:31

и да не се чупи,фв влиза често друг проблем който при шкода го няма.
Така е с новите коли.Все излиза нещо за сервиз.
Ако отсега го мислиш,отказвай се овреме mhihi

п.п.
дсг и според мен има още да се развива :wink:

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Вто 22 фев 2011 23:39

viewtopic.php?f=5&t=145855&hilit=%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA+%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B0
тази тема ще ти е от полза да се ориентираш ръчка или автоматик
Аз съм за Супърба! И аз го тествах и на мен ми хареса! Имам приятел с 1,9 TDI чисто нов го взе, досега никакъв проблем. А и си доплати малка сума и гаранцията скочи до 4 години. Предполагам, че си се запознал с тези условия ....

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 22 фев 2011 23:40

LILO&STICH написа:и да не се чупи,фв влиза често друг проблем който при шкода го няма.

Шегаджия. mhihi
Как можа да си го помислиш и после да го напишеш.

Аз ще ти дам хляба, ама на теб ще е по-мекия. Дали ще стане?

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Вто 22 фев 2011 23:43

Ако ще возиш често хора на задната седалка и си висок, и обичаш изтеглената назад позиция на шофьорската седалка Шкодата е твоя избор. Мястото в кокпита е уникално просторно. Особено на задната седалка.
Като дизайн комбито на Супърб на мен лично ми харесва повече от седана им. Между дизайна на двете предпочитам Пасата. Има разни дребни поне за мен неща по Супърба които не ми харесват. Например гумите очевидно малеят на това голямо купе.
Новия Пасат се предлага в комбинация 4х4 ДСГ и 2.0 комън рейл 170 к.с. Ако трябваше да избирам сега това щеше да е моят избор!

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 22 фев 2011 23:44

protector написа:Стига де!С какво съм го заслужил?!

Високо
Достатъчно дълго, има и вариант даже прекалено
Повече от комби
Кеф ти народ, кеф ти багаж
Данъчен кредит
DSG
4Х4
Марката майка
Предвидено за работен кон
ходи до близкия дилър направи един тест драйв
и те така...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 22 фев 2011 23:53

Andonov написа:
LILO&STICH написа:и да не се чупи,фв влиза често друг проблем който при шкода го няма.

Шегаджия. mhihi
Как можа да си го помислиш и после да го напишеш.

Аз ще ти дам хляба, ама на теб ще е по-мекия. Дали ще стане?

шегаджията е седял с познати и в 2 сервиза
Видял е,чул е и събрал опит mhihi
Дай ми мекото :mrgreen:

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Вто 22 фев 2011 23:57

Сега видях че и Шкода имат вариант за 4х4 и ДСГ.

При дизелите ДСГ е 6степенна. От това което съм чел като мнения от потребители, статии и ревюта ДСГ е едно от най-здравите неща на тези коли.
7степенната се предлага от сравнително скоро и е само за бензиновите модификации. След като колегата казва, че имат проблеми явно нещо не е както трябва при тях.

Raikov
Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
Двигател: AJL Turbo 180 hp

Мнениеот Raikov » Сря 23 фев 2011 0:27

DSG 6 степенната е доволна,в службата имаме Супърб 3.6 4х4(260 к.с) и Пасат цц 3.6 4х4(300к.с),та те още не са дали проблеми от към скорости за разлика от 1.8 TSI 7 степенна DSG. За TDI 140 к.с. мога да кажа ,че е приятно еластичен и икономичен мотор. До като чаках кутията на моя ми бяха дали заместващ Супърб 2.0 TDI 6 степенна ръчна кутия, но нямам наблюдение на такъв мотор със автомат. Избереш Ли варянта за Супърб ,ГОРЕЩО ти препоръчвам да си удължиш гаранцията на 4 години, по този начин само ще си плащаш косумативите като масло, филтер и т.н.
П.П- Моята работа е свързана с пътуване и доста често ми се е налагало да прибирам Шкодата с репатрак,та за това може би съм предубеден към Шкода.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 23 фев 2011 1:56

Raikov написа:7 са сменили кутийте до сега.

Интересно е да кажеш как се карат тия коли...Щото и аз имам колега, дето от вчера е пак с кола под наем...За под година има 3та смяна на мотор - 2 пъти на БМВ 1ца и един път на последното А3.

Начин на каране: От гаража за 2-3 минути на отбивката за магистралата, оттам от дясна лента кикдаун докато стигне Vmax (210-220). Друг коментар е излишен...

protector написа:Изненадахте ме, че препоръчвате Шкодичката.Мислих си, че мненията в полза на Пасата ще преобладават.

Защото тук още има хора, които мислят за про/контра и не робуват на марки.

П.С. Карам Пасат, макар и стария. Препоръчах Суперба

Raikov
Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
Двигател: AJL Turbo 180 hp

Мнениеот Raikov » Сря 23 фев 2011 10:21

Според чичката от сервиза проблема идва от управляващия блок. Колите ги караме бързо има и кикдаулни,но по логиката да ги галиме с плавно набиране все едно съм тръгнал за пенсията,не ми се нрави.Има и колеги които са на пред пенсионна възраст със сменени кутий. КАто изключим кутията на моя кошер смениха до сега дроселова клапа 3 броя,главата я правиха нещо,ел. седалките,адаптивните фарове, а преди да се счупат скоростите 2 пъти управляващия блок(вкарваш D обаче Шкодето не иска да тръгне.
П.П- Не искам да налагам моето мнение на някой,Дано нашите коли да са бъгави като първи модел от този Супърб,преди това карахме старите като Пасат 5 мн здрави излезнаха.

protector
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот protector » Сря 23 фев 2011 15:19

А за 7-степенното ДСГ при Пасат някой може ли да каже нещо или още е твърде рано?Иначе ДСГ добре ли превклюва скоростите?На хартия е добре, но в действителност ?
И се чудя с панорамен покрив не е ли опасно?При една катастрофа, стъклото е в пъти по-уязвимо от ламарината.

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Сря 23 фев 2011 22:47

protector написа:А за 7-степенното ДСГ при Пасат някой може ли да каже нещо или още е твърде рано?Иначе ДСГ добре ли превклюва скоростите?На хартия е добре, но в действителност ?

От 2007-ма карам кола с DSG и повече не бих карал друга. Моята е с 6 степени с 2 мокри съединителя. За 7 степенната със сухи съединители съм карал 1.8 TSI и 1.4 TSI. Имам чувството, че превключва малко по-плавно(за DSG7), но може и да е субективно усещането заради по-малкия въртящ момент. С две думи много по-добре от CVT или автоматик с хидротрансформатор.

Като проблеми като че седемстепенната дава повече - това от наблюдение по немски и английски форуми. На практика никой от 10-12 приятели и колеги с DSG от двата вида не е имал проблем. На моята на 60к и смениха маслото само.

За съжаление седемстенната на Audi (пак в маслена баня като DSG6) се монтира само при тях. Тя вече държи до 550 Нм.

protector
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот protector » Пет 25 фев 2011 7:38

В новия брой на АвтоБилд са направили сравнение м/у няколко модела на Шкода и ФВ.Шкода побеждава с 3:2, както и новият Супърб побеждава убедително Пасата.

kind
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kind » Пет 25 фев 2011 11:25

Привет колеги,
Относно експлоатацията на новите коли, както и по принцип, е добре да се спазва следното условие, нещото което ми обясниха когато купвах голф комби 1.4 тси ДСГ/7/, 160 к.с. : първите 3-4 хил. км пробег да не се превишават 3000 оборота и да се избягва натовареност на автомобила с хора и багаж. А след това, при студен старт отново да не се превишават 3000 об. докато не загрее нормално двигателя - от там нататък си карай както искаш.
Спазвал съм до сега това правило и ще продължавам. Предполагам, че това важи за всички нови автомобили, без значение от вида на двигателя и марката.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пет 25 фев 2011 17:02

пассат комби 4x4 дсг 170 коня това е колата, ве4е цвета по избор и естевено HIGHLINE :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”