П.С. Някой път се случва и при сухо време се представя добре на пътя. Вакуми маркучи всичко е прегледано и нормално.
Мощност при 1.8т
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Мощност при 1.8т
Здравейте колеги. От известно време насам колата ми има мощност когато си поиска. Един ден върви нормално... (давам газ позамисля се до към 3000 оборота и от там нагоре се набира)
Друг ден е на друго мнение... давам газ и от 1500 оборота вече почва да ме залепя...
Ходил съм къде ли не "Бошове Мошове", "Фолксваген сервиз" и тем подобни за тях колата ми е наред (но за мене не!)
Та само гледат да ми вземат от 25-35лв за 2 мин.
Тази вечер обаче в Бургас времето е дъждовно минах през 1-2 локви с 30-40км (колага е със спортни пружини и се накисна доволно) И като че ли нещо се поотпуши и започна да си понавървява прилично
Та искам идея от вас къде да търся проблема явно е нещо с електрониката, но какво може да е дайде предложения къде да търся проблема...
П.С. Някой път се случва и при сухо време се представя добре на пътя. Вакуми маркучи всичко е прегледано и нормално.
- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Re: Мощност при 1.8т
Турбо?
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Мерено е 2 пъти дава 0.5
Това с локвите ми е познато аз имах същите симптоми и обикаляне по сервизите.В крайна сметка при мен се оказа ламбда сондата преди катализатора понеже аз съм с две,смених я и колата се оправи!Освен това "забиване" имах и неравномерен празен ход и често ми гаснеше.
Провери си показанията на сондата!
Провери си показанията на сондата!
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм без катализатор и с една ламбда сонда преди него. Мерил съм е в границите е. Чистил съм дроселова клапа (обучена) и съм сменял дебитомер.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Виж DV клапана и за вакуумни течове.Къде мери налягането ,че е 0.5-при турбото или при колектора?Температурен сензор?Чисти ли дебитомера и температурния сензор за въздуха(след дросела)?
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги моля за помощ вече найстина полудявам тази кола...
Та за проблема сега е освен че няма мощност... ами и не загрява (на снимката съм показал коя част е студена при положение, че таблото показва 90 градуса)
Другото което е маркуча за въздуха който влиза в дроселовата клапа не се надува осезаемо когато се форсира колата. Вече не знам какво да правя, моля дайте съвети къде да отида да е погледнат опитни майстори които са се занимавали с този двигател. Ако трябва и в Бургаска област да е 
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Другото което е когато карам и дам пълна гас се чува някакво свестене на въздух и като отпусна педала издишане може и blow off-а да е но когато ми беше пукнат правеше така и го смених с нов.
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
sk. написа:sk. написа:Абе да не ти изпуска от някъде кулера... :d
Ами когато слагах новите спирачни дискове се набутах под колата и огледах отдолу (колко ли разбирам аз но...) и изглеждаше добре смисал беше стегната скобата и всичко изглеждаше нормално
п.с. един път ми се случи "майстора" да не ми стегне скобата на интеркулера и загаснах на едно кръстовише и ме теглиха на въже до подемника.....
Да бе, то ако съвсем изпуска ще е много зле работата, ама може да е някъде от турбо-пътищата или нещо такова, особено щом казваш, че има свистене при подаване на газ, точно на това ми намирисва..
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Колега аз вчера мерих налягането понеже също имам проблем (тва му е лошото на АГУ -то като е без МАП),че на празен ход турбото не надува грам
.После си има 0,4-0,5 което също не е колкото трябва -0,6
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам колега... просто ми трябва сервиз който да са е занимавал с такъв мотор и да им са ясни недостатъците... в Бургас или околията ако ще да е.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Мисълта ми беше ,че това че не надува тръбата на място май си е нормално.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”