Питане за подписан акт и чакащо нак. постановление-Развитие

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
lilibg66
Автомобил:
Двигател:

Питане за подписан акт и чакащо нак. постановление-Развитие

Мнениеот lilibg66 » Сря 23 фев 2011 11:29

Привет на всички!
Ето, че отново се наложи да питам вас! Изчетох почти всичко, което сте писали тук преди това за тази тема, но определено много неща не ми станаха ясни! Моля да ми разясните! На 14.02.2010 съм снимана на камера в с.Подслон с превишена скорост – 94 км/ч. Днес на 23.02.2011 ми връчиха акта, като сега ще чакам наказателното постановление. По думите на полицая, мога да обжалвам, заради давността, която по закон е точно една година, а при мен е вече 10 дена над тази година. Въпроса ми към вас е: това наистина ли е така, ако да - какво трябва да пиша в тази жалба, къде трябва да я занеса ....и всичко, което е свързано с това, а пък не съм се сетила да попитам? Моля да ми разясните на разбираем за мен език, като се има предвид, че съм блондинка!

Последна промяна от lilibg66 на Пон 25 юли 2011 14:37, променено общо 3 пъти.

lilibg66
Автомобил:
Двигател:

Re: питане за подписан акт и чакащо нак. постановление

Мнениеот lilibg66 » Сря 23 фев 2011 13:30

След обстойно разглеждане на подписания от мен днес акт установих, че датата на написването на самия акт е 20.01.2011, което е вече под една календарна година. За мое голямо съжаление, явно няма да мога да се измъкна от въпросното наказание!

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 23 фев 2011 13:30

Привет колега, разбира се тук има доста хора, които могат да помогнат, включително изтъкнати юристи, при все това опитът показва, че решение се постига по-лесно ако се приложат снимки.

lilibg66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lilibg66 » Сря 23 фев 2011 13:39

Приложени снимки на кое? На въпросната кола (която е Пежо) или на задкормилното устройство (тоест, блондинката, демек – аз)? А за обръщението "колега" съм впечатлена, защото съм активен и запален шофьор почти, колкото всички вас! Без кола, все едно съм без крака!

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Сря 23 фев 2011 13:47

само да вметна, че думата "колежка" в българският език не съществува... правилно се е изразил другаря Върбанов (чиито тънък хумор много харесвам) ;)

по повод написания акт, нека колегите адвокати кажат.. :да:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 23 фев 2011 13:49

lilibg66 написа:Приложени снимки на кое?.... (тоест, блондинката, демек – аз)? ..

Предполагам 99 % от потребителите биха искали снимки точно на това, но иначе сигурно и снимка на наказателното постановление би помогнала :да:

lilibg66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lilibg66 » Сря 23 фев 2011 14:00

Този път съм решена да чакам търпеливо отговорите на колегите адвокати, защото скоро преди няколко дни доста ви бях поизнервила с едни настоятелни питания, относно едни други закони (имотни)! И тогава ви бях обещала на всички, че следващия път ще бъда супер-търпелива! Някакси обаче, малко хора тук ми обръщат внимание, на мен и моите проблеми, което пък наранява женското ми самочувствие! А иначе, аз също много се радвам и възхищавам на хора с тънък хумор, защото обикновено е присъщ на интелигентните и умни хора!

lilibg66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lilibg66 » Сря 23 фев 2011 14:05

Персонално обръщение към К.Одаджийски: все още не съм получила наказателното постановление! Днес подписах акта, с който мога да шофирам един месец. Но понеже не съм много търпелива жена, което е видно и от самото ми нарушение – шофиране с превишена скорост), искам по-скоро да разбера и проуча дали случайно не би се намерила някъде вратичка по моя случай?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 23 фев 2011 14:11

ако сте документирана дигитално,няма шансове!
КАТ са се застраховали с дата на подписа scare

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 23 фев 2011 14:25

Нищо лично към никой, знам че веднага ще бъда нападнат за това което ще напиша, но, защо след като сме виновни за нещо, просто не си понесем наказанието и да се стремим да не нарушаваме ЗДП, закон чиито нарушение често пъти е смъртоносно??? Не случайно този участък е с едни от най тежките катастрофи! Престанете да търсите вратички в закона, а просто го спазвайте!

lilibg66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lilibg66 » Сря 23 фев 2011 14:32

Пак ще обясня: снимката ми е направена на 14.02.2010. На 11.08.2010 съм подписала декларация пред кварталния полицай, че признавам, че аз съм шофирала въпросната кола на това място в този час от снимката. Призовка не съм получава, нито съм подписвала такава, за да ми връчат акта за нарушението, с което сега мога да шофирам един месец. Днес на 23.02.2011 подписах акта, който ми връчиха, а датата на неговото написване е 20.01.2011. Имам ли изобщо някакви шансове за отмяна на наказанието? Само това ми кажете, а пък аз ще се обърна към адвокат!Дано този път да съм ви попитала правилно, а пък още по-силно се надявам да разбера вашия отговор, за който ви благодаря предварително!

lilibg66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lilibg66 » Сря 23 фев 2011 14:39

Скъпи Иво долна черта 555 (с риск да ми се обидиш, заради обръщението ми към теб), абсолютно съм солидарна с теб! Искам да ти кажа, без да прозвучи като оправдание от моя страна, че до този момент нямам нито едно нарушение, въпреки, че почти винаги съм зад волана. Тогава, преди около година, сгреших, позволих си повече, отколкото ми е разрешено, и съм си взела бележка (тоест, вече съм с обица на ухото). А и безгрешни хора няма! Наказанието ми е: 200 лева глоба, 2 (два) месеца без шофьорска книжка и 10 точки от талона. Само запален шофьор може да ме разбере – какво означава цели два месеца без книжка и без точки от талона....

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 23 фев 2011 14:51

Нищо не ти пречи да обжалваш акта, което става по подразделение, където е издаден и към началника на РПУ-то, който го е издал.
Много вероятно жалбата към акта няма да бъде уважена и това, което можеш да направиш е да обжалваш наказателното постановление, след като излезе.
Ако има грешка в НП и разлики между него и акта - има голяма вероятност това НП да отпадне в съда.
Но дотогава може само да гадаем...

lilibg66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lilibg66 » Сря 23 фев 2011 14:56

Е, най-накрая чух точен и изчерпателен отговор, за който съм безкрайно благодарна! Когато настъпят някакви промени покрай мен, веднага ще ви информирам! Това вероятно ще стане след месеци, но пък дотогава ще можем да си говорим по други теми, надявам се!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 23 фев 2011 14:59

Ще очакваме снимки (не на блондинката, а на акта и на НП) ;)
Ако ти се чете - прочети това:
viewtopic.php?f=59&t=213513

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”