Рамената за чистачките зациклят-Голф-4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
koxx
Автомобил:
Двигател:

Рамената за чистачките зациклят-Голф-4

Мнениеот koxx » Вто 25 юли 2006 23:39

Вчера реших да измия предния прозорец и като пуснах чистачките те направиха една педя ход и спряха :shock

Помогнах им но един вид "трепереха" по малко нагоре но с доста усилия отидоха до нормалното си място.

Накратко казано почти не се движат като че ли мотор4ето се ма4и и му е трудно да ги задвижи но нее изгоряло все пак.

Ако на някои му сее слу4вало да сподели 4е само калпави ел.монтиори познавам в Пловдив :roll:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Рамената за чистачките зациклят-Голф-4

Мнениеот chefito » Вто 25 юли 2006 23:55

koxx написа:Вчера реших да измия предния прозорец и като пуснах чистачките те направиха една педя ход и спряха :shock

Помогнах им но един вид "трепереха" по малко нагоре но с доста усилия отидоха до нормалното си място.

Накратко казано почти не се движат като че ли мотор4ето се ма4и и му е трудно да ги задвижи но нее изгоряло все пак.

Ако на някои му сее слу4вало да сподели 4е само калпави ел.монтиори познавам в Пловдив :roll:

Твърде е възможно зъбното колело да е отишло. От пластмаса е. Някъв вид полифон или полиамид не знам точно, но с времето остарява и понеже предавката е червячна, а малкия червяк е метален и изяжда пластмасовото колело...скоро минах по този път...търси на старо в ибей са по 50 евро...дано да се окажа лош пророк и да не е това...а да е нещо леко...

http://cgi.ebay.de/VW-Golf-4-Wischermot ... dZViewItem

koxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koxx » Сря 26 юли 2006 12:28

Mерси за отговора 6те отида на диагностика да видим какво е и ако е тожа имам 4овек в Германия 6те опитам да си взема от ebay.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 26 юли 2006 12:44

koxx написа:Mерси за отговора 6те отида на диагностика да видим какво е и ако е тожа имам 4овек в Германия 6те опитам да си взема от ebay.

ами доста лесно се разглобява...не си струва пари да даваш за това...според мен поне се пробвай сам и ако не успееш тогава ходи по майстори...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 26 юли 2006 22:00

за всеки случай първо провери как са четките.Почисти колекторът.Провери и почисти контактите на изключвателя.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”