Проблем с батерията на лаптоп

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Проблем с батерията на лаптоп

Мнениеот produxan » Сря 23 фев 2011 12:06

Колеги пак съм аз :lol: помагайте . Снощи зимам грабвам лаптопа вклучвам го и сичко ток докато не се изключи поради причината,че няма батерия викам си аааа нали уж имаще батерия включвам зарядното и го уставям да се зареди . След като се зареди пробвам го пак в режим батерия и тогава започнаха аномалийте работи 15-20 мин на бария и уж е на 80% батерията , а той пак се изкючва повторих системата същия резултат , та въпроса ми е от батерията ли е проблема или от лаптопа ... Мерси предварително :beer . Лаптопа е Asus K52JK батерията е 10.8V 4300mAh

Г-3
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с батерията на лаптоп

Мнениеот Г-3 » Сря 23 фев 2011 12:32

Според мен батерията ти е за смяна,(сигурно го имаш от две години някъде лаптопа)Можеш да я дадеш да ти я рециклират или да си купиш нова.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 23 фев 2011 19:01

моя лаптоп също е асус,но к50ц и след около година и моята батерия взе да прави номера и ми я смениха.Само да значеш че батериите са с 1 година гаранция само.

Когато ползваш лаптопа към ел мрежата,изкарвай батерията и я дръж на по хладничко :wink:

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Сря 23 фев 2011 20:15

Когато ползваш лаптопа към ел мрежата,изкарвай батерията и я дръж на по хладничко :wink:[/quote]

В хладилника scare . Колега мерси за съвета ще го имам в предвид :). Та получи се така днес го занесох в гаранциония му сервиз и ми казаха ,че ще пътува за столицата да го прегледат там както му е точно или да му сменят батерията с нова . Лаптопа е на 6 месеца колеги малко тапо е да се шитне за 6 месеца при полужение ,че дадох 1500 лв за него :?

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Чет 10 мар 2011 13:23

Колкото батерията стои включена е толкова по-добре за нея, хванете си прочетете инструкциите за употреба.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Чет 10 мар 2011 20:49

и аз бях на твоето мнение,докато батерията не почна да държи 20минути :lol: :lol:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 10 мар 2011 21:10

Батерията ми е на около година и половина плюз минус месец-два когато лаптопа се ползва вкъщи е свалена навън с нея-държи грубо около 2:30-3 часа.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 11 мар 2011 0:28

Нещо полезно [url]http://mobility.bg/грижа-за-батерията-на-ноутбука/[/url]

пп ко му стана пък на тва че не ще да става линк :| ще си го копирате.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 11 мар 2011 0:38

Майката му е пълен разряд и заряд поне 1 път в седмицата.За гимнастика.Хладилници,микровълнови,перални,аквариуми са за митбъстърс да проверяват.

Може фабрично да е нещо в батерията,щом е на 6 месеца не се притеснявай.С всички бактерии е така.

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Пет 11 мар 2011 1:15

по някога дават проблеми, моя лаптоп е на 3 години и чак сега батерята се скапа, неще да я зарежда отчита я че е сложена но неще да се зарежда, и ще се наложи да я заменя с нова, но принципно колкото повече седи батерята на него толкова по добре, не се лъжете да ги сваляте и така нататак просто заредете я истощете я, след това пак така да се ползва максимално колкото може повече :) общо взето както е телфона така и PC

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 11 мар 2011 12:33

mario91 написа:.... общо взето както е телфона така и PC

Не е така точно колега освен ако всеки ден не излизаш с лаптопа навън или ако си държиш телефона на зарядно всеки път когато си у вас(за което знам че не го правиш).Хората са го казали ако ще го ползваш за домашен можеш да я махнеш,можеш и да не я махаш и все пак ползваш не ползваш 2-3 години е живота и.Така че дали ще седи 3 години в лаптопа дали 3 години в шкафа като свърши нова.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”