Голф 4 2.0 АПК проблем
- krismars
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 2.0 АПК проблем
Така търсачката нищо не даде като резултат, затова пускам нова тема. Колата е голф 4 с 2.0 APK мотор. Присаждан е от предния собственик, който е познат и знам, че не му е правела проблеми. Взех я миналия понеделник. Имаше проблем със средното гърне, което беше цъфнало като цвете, та го смених. От сервиза препоръчаха това, което се слага на 1.4 и 1.6 мотора, понеже за 2.0 не излизаше нищо. Сега обаче голфа прави някакъв проблем. Дава ми ебахти разхода -> 8 литра бензин за 30км. Днес я закарах на диагностика, нямаше никакви грешки освен на абс и еърбега, но след като ги анализираха казаха, че си работят. Като я натстъпя няма никой, смисъл определено не се усеща като в деня, в който я тествах-мощността я няма просто. Нещо се е прецакало. На диагностиката огледаха всичко, казаха, че ламбо сондите и катализатора са си там и не саърнето реално е сменено и всичко би трябвало да е тип топ, понеже нямах много доверие на сервиза, в коййто сменяха гърнето. В същия момент колата прави ебахти пушека като се форсира, остава напрао диря по асвалта, нещо черно, но не е мазно и масло НЕ гори. Пушека е сив, а като е запалена двигателя леко мени обороти, а вътре в коша се клати като дизел. Някакви идеи? Препоръчаха да сменя свещи, но дали може да е от това?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 2.0 АПК проблем
По това което казваш колега, проблема ти няма нищо общо със смяната на гърнето!
Проблема ти е или в центровка, богата смес, или смяна на сещи! Мисля че имаш проблем с токовете!
Виж белезите на делкото как са!
Проблема ти е или в центровка, богата смес, или смяна на сещи! Мисля че имаш проблем с токовете!
Виж белезите на делкото как са!
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
леден, докога бе братче...
виж поне за какво става въпрос...
какви делка сънуваш не разбирам само? недей стоя на слънце толкова време...
по темата:
провери си гърнетата назад, след това дето е цъфтяло.
може да има запушване някъде и да ти прави проблем. ламбда сондата има живи данни и за който знае какво да гледа-говори направо с човешки глас... ама това не е като да се чистят грешки...
опитай да разкачиш тръбата след новото гърне и да видиш дали ще е пак така, ако не е-> мисля че ти става ясно вече.
виж поне за какво става въпрос...

какви делка сънуваш не разбирам само? недей стоя на слънце толкова време...

по темата:
провери си гърнетата назад, след това дето е цъфтяло.
може да има запушване някъде и да ти прави проблем. ламбда сондата има живи данни и за който знае какво да гледа-говори направо с човешки глас... ама това не е като да се чистят грешки...
опитай да разкачиш тръбата след новото гърне и да видиш дали ще е пак така, ако не е-> мисля че ти става ясно вече.

- krismars
- Автомобил:
- Двигател:
Като сменях гърнето погледнаха, казаха че и крайното ще е за смяна, но ще е крайно наложително след 2-3 месеца, за сега ставало. На диагностиката момчетата гледаха към час и половина, сверяваха данните от ламбо сондите, гледаха и дали от онзи кабел зад въздушния филтър протича напрежение (предполагам е дебитомера, ама не съм съвсем наясно с тематиката).
- plamen et
- Автомобил: Audi quattro
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
Ако си ядосал майсторите може да са ти направили номера с картончето.Слагат парче картон междт средното и задноото гарне и лекого цепват.Един познат му бяха напражили същия номер при ставаше вапрос за комион,но проблемите които си описал бяха същите и при него,голям разход загуба на мощност и т.н. така че провери и този вариант.
- krismars
- Автомобил:
- Двигател:
Taка, май проблема си замина. Рестартирах компютъра, смених бензиностанцията от където зареждам, почистиха ми дебитомера и прегледаха ламбда сондите. Последно минах около 75-80км с 8,5-9 литра така че съм доволен. Само че се появи друг проблем. Парното не ми работи. Смисъл духа леко, както когато не е пуснао, но като врътна врътката не се променя и не духа. Колата няма климатик. Къде да търся проблема? Казаха ми евентуално бушон, но пък копченцето за вътрешната циркулация си светва като го натисна, затова предполагам има ток? От какво може да е? Търсачката не извади нищо полезно 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”