странен спор в панелен блок

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
golf_td
Автомобил:
Двигател:

странен спор в панелен блок

Мнениеот golf_td » Сря 23 фев 2011 21:17

Здравейте , живея в панелка, съседа под нас се оплаква,че има течове в банята, които идват от нашата баня.Над него има една тръба от която му капе на главата от нас. Обаче какъв се оказа проблема - понеже нямаме плочки в банята (мозайка е), понеже блока е над 30 години има микропукнатини и от там явно протича надолу. Той е сложил силикон, но това го спаси временно.Специалисти изказаха мнение,че теча няма да спре докато ние не поставим плочки, като преди това се сложи хидроизолация.Обаче дефакто у нас няма проблем, проблема е при него, на нас ни е добре. В такъв случай длъжен ли съм аз да направя и да платя за този ремонт, който е в нашата баня, но в крайна сметка е ползотворен за съседа.Нямаме конфликти и скандали с него, но просто обмислям решение - защо ще плащам за нещо, от което не страдам аз.С тези пари мога да направя някои неща по колата си например... не съм ли прав ? В крайна сметка аз не съм на зор..

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: странен спор в панелен блок

Мнениеот joker » Сря 23 фев 2011 21:25

Длъжен си!!!!!....защото с изливането на вода в мокрото помещение ти предизвикваш теч.Тоест последствията от твоите действия предизвикват щети е съседа.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 23 фев 2011 21:27

golf_td написа:Здравейте , живея в панелка, съседа под нас се оплаква,че има течове в банята, които идват от нашата баня.Над него има една тръба от която му капе на главата от нас. Обаче какъв се оказа проблема - понеже нямаме плочки в банята (мозайка е), понеже блока е над 30 години има микропукнатини и от там явно протича надолу. Той е сложил силикон, но това го спаси временно.Специалисти изказаха мнение,че теча няма да спре докато ние не поставим плочки, като преди това се сложи хидроизолация.Обаче дефакто у нас няма проблем, проблема е при него, на нас ни е добре. В такъв случай длъжен ли съм аз да направя и да платя за този ремонт, който е в нашата баня, но в крайна сметка е ползотворен за съседа.Нямаме конфликти и скандали с него, но просто обмислям решение - защо ще плащам за нещо, от което не страдам аз.С тези пари мога да направя някои неща по колата си например... не съм ли прав ? В крайна сметка аз не съм на зор..

Не си прав. Не е важно на тебе да ти е добре, важно е на Вуте да му е зле.
Пробий още няколко дупчици, да му тече повече mhihi

Сега сериозно...
Я си постави на негово място за малко... Ако на комшията отгоре му протече банята. Дали ще се съгласиш да му изплатиш ремонта на банята? mhihi
Да ти имам и мисленето :063:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 23 фев 2011 21:33

колега моли се да не съм под теб и да мислиш пак така че ше стане страшно,поне тез над мен го изпитъха преди 2месеца mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 23 фев 2011 21:34

ISRalien написа:
golf_td написа:В крайна сметка аз не съм на зор..

Не си прав. Не е важно на тебе да ти е добре, важно е на Вуте да му е зле.
Пробий още няколко дупчици, да му тече повече mhihi

Сега сериозно...
Я си постави на негово място за малко... Ако на комшията отгоре му протече банята. Дали ще се съгласиш да му изплатиш ремонта на банята? mhihi
Да ти имам и мисленето :063:

:да:

Е интересно е когато ти дойде яицето на гъза, и стане обратното, ти доидеш на съседа на местото, сигурно ще пуснеш тема, как да запалиш апартамента на съседа, или да го пребиеш докато излиза да хвърля боклука в коша, заради това че неговата баня тече и че при теб всичко е вода!

Трябва да сме съпричастни с болките на съседите, щот те са като наше семейство! Ако имаш нужда той ще ти помогне, все пак ти е съсед!

Аз бих направил всичко от моя страна да помогна, от там нататъка ти решаваш какво да правиш! :да:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 23 фев 2011 21:35

Ама изобщо не си прав.
Ако съседа над теб те наводнява, ти какво ще му кажеш? "Няма проблем комши, няма да правиш ремонт, щото нали у вас си е ОК, какво като на мен ми наводни жилището" :063: Не вярвам да се развият така нещата.
Бъдете хора, бе хора! :да:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 23 фев 2011 21:37

Заглавието:странен спор в панелен блок
Какво му е странното не мога да разбера. Вместо да събираш мнения, вземи направи ремонт и спри течовете. Съседът ти е в пълното си право да те осъди за причинени щети и ще ги платиш като поп, както и всички разноски по делото. Не се услушвай ами действай, попаднал си на дружелюбен съсед, щом само забележка ти е направил досега.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 23 фев 2011 21:39

golf_td ще те спася от масово оплюване и ще заключа.
Прави са колегите :idea:
В теб е топката!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”