странен спор в панелен блок 2

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
golf_td
Автомобил:
Двигател:

странен спор в панелен блок 2

Мнениеот golf_td » Сря 23 фев 2011 22:10

Ами като искат да ме оплюват, аз нямам нищо за което да се засягам или да ми е неудобно, може би аз не уточних правилно! Става въпрос, че ремонта не е належащ, все пак става въпрос за капчици, които се изтичат в канала.Освен това на някой хрумна ли му че може да ми трябват пари за други неща, а не точно да правя ремонти? И колкото до колегата, който прибягва до саморазправа може би е така към някой немощен човек или жена иначе едва ли? За тези за които за пръв път четат - има теч в съседа, който идва от нас, налага се ремонт ама не подмазване или силиконче малко , а хидроизолация и плочки - предполагам над 300 лв - е този ремонт ще е от мен, въпреки че на мен ми е добре , но в крайна сметка има и други гледни точки, погледнете казуса и от друг ъгъл.Иначе на администраторите да кажа , че нападките не ме плашат, то цял народ слуша чалга в България ама това не я прави музика , а някво мизерно нещо...така че гаранция няма, че колегите не са на моя страна в този случай.Живеем в България - и на мен не ми харесва че някои съседи смърдят на пот, че други цепят дърва на терасата, трети пускат силна музика в късните часове...Някой съобразява ли се с мен? - не , ами тогава и аз няма да се съобразявам.ако искате заключвайте я тая тема, просто исках да се изкажа!!!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: странен спор в панелен блок 2

Мнениеот Ivailo » Сря 23 фев 2011 22:15

Колега, прочети хубаво мненията в другата тема.
В твой интерес е да направиш ремонта ПРЕДИ съседа да е тръгнал да те съди, че тогава ще ти излезе златен.
Избери по-малкото зло.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 23 фев 2011 22:15

И тея работи дето ги написа с какво променят факта, че отговорноста за ремонта е твоя. Ако не можеш да се разбереш с комшията - той ще си намери начин да се разбере с теб. Приказки, саморазправи, съдилища... варианти бол!
golf_td написа:.Живеем в България - и на мен не ми харесва че някои съседи смърдят на пот, че други цепят дърва на терасата, трети пускат силна музика в късните часове...Някой съобразява ли се с мен? - не , ами тогава и аз няма да се съобразявам.ако искате заключвайте я тая тема, просто исках да се изкажа!!!

Е за т'ва сме на това дередже... "аз няма да се съобразявам"

На някой хрумна ли му, че ми трябват пари за храна, а не да си плащм данъците?! Също и вноската по кредита!

Като си длъжен - длъжен си! Закона не го интересуват гледните точки!

Последна промяна от stan4o_mc на Сря 23 фев 2011 22:20, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 23 фев 2011 22:17

Ето, на.
Нема да се оправи тая държава, докато в такъв случай на гражданина на републиката изобщо му минава през акъла съмнението дали, аджеба, е виновен или длъжен... :roll:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 23 фев 2011 22:19

е добре де, предполагам, че на всеки се е случвало да има някакъв проблем независимо у вас или в колата или някъде. Винаги ли го отстранявате на момента ? Евала ... но аз нямам възможност за светкавична реакция.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 23 фев 2011 22:20

Редно е да си оправиш бакиите. От твоите действия или бездействия щети търпи друг човек. Ако пък се опъваш има хитър начин да ти стъжнят живота така, че си оправи банята и недей да мрънкаш.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 23 фев 2011 22:22

на някой пука ли му, че ако нямам чужда помощ загивам гладен ? за декември месец още не съм си взел заплатата, а вече е почти март ? ама шефа си кара пасатчето от 2006-та година и изобщо не му дреме. освен да почна да се разправям с него а ?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 23 фев 2011 22:24

groznika написа:Редно е да си оправиш бакиите. От твоите действия или бездействия щети търпи друг човек. Ако пък се опъваш има хитър начин да ти стъжнят живота така, че си оправи банята и недей да мрънкаш.

:да: Явно от това което пише не го разбира но дай боже ще го разбере по трудния начин :twisted: Тогава ще запее друга песен и друга тема ще има :idea:

Потребителски аватар
    ChimeyJimmey
    Автомобил: торанага
    Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 23 фев 2011 22:25

И какво искаш от нас, съседите, Бог, живота, Вселената и всичко останало по-точно?

Задължението ти си остава, колкото и да си затруднен в момента.
    Както като при кредит към банка. Схващаш ли?

Последна промяна от ChimeyJimmey на Сря 23 фев 2011 22:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
    Ivailo
    Автомобил: VW Golf mk3
    Двигател: AAZ
    Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 23 фев 2011 22:25

golf_td написа:е добре де, предполагам, че на всеки се е случвало да има някакъв проблем независимо у вас или в колата или някъде. Винаги ли го отстранявате на момента ? Евала ... но аз нямам възможност за светкавична реакция.

А виж това вече е съвсем различна приказка.
    Отиди при комшията и му кажи, че ти трябва малко време да заделиш парите, но ще я оправиш до (еди-кога-си), за да не почне да се консултира той с адвокати насам-натам.
    Но в началото темата си беше "що да плащам, като мое и да не плащам?"...
    Приеми го като да е дошло време да сменяваш масло на колата. Тя си върви, на тебе си ти е добре, ама на колата не й е... Колкото повече бавиш смяната, толкова по-голям шанс има ремонта да ти излезе доста по-скъп ;)

golf_td
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 23 фев 2011 22:27

Без да знаете в какво положение съм нямате право да ми казвате - и да има саморазправа мислите, че аз не мога да отговоря ли ... ооо припомняте ми съседа който ми направи забележка че съм минал пред подмазан с бетон, обаче пресен бордюр (щото той разбираш ли си го направил полегато за да се качва с неговата кола) и без да сложи предупредителни знаци аз откъде да знам че не е изсъхнало. Само дето ми държа тон си изпати яко няма да казвам как , защото не знам дали няма да прочете някой негов познат или самия той!

Потребителски аватар
    stan4o_mc
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 23 фев 2011 22:29

Тея неща и да ги обясняваш тук и да не... все тая
    Имаше питане - казано ти беше.
    Искаш да погледнем от човешка гледна точка... хубаво, ама нема смисъл. Тая гледна точка е покажи на комшията.

Виж колко народ има във форума, мислиш ли, че няма хора с твоето положение?! К'во скочи все едно само ти си без пара?! Имаш интернет, компютър, може да се каже си грамотен... има къде, къде по-зле!

А последното мнение дето пусна... По-добре го изтрий! Като искаш да не ти се казва... чий го дървиш във форум?!

Последна промяна от stan4o_mc на Сря 23 фев 2011 22:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
    Теодор
    Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
    Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 23 фев 2011 22:29

golf_td написа:на някой пука ли му, че ако нямам чужда помощ загивам гладен ? за декември месец още не съм си взел заплатата, а вече е почти март ? ама шефа си кара пасатчето от 2006-та година и изобщо не му дреме. освен да почна да се разправям с него а ?

Напълно си прав но трябва и ти да си търсиш правата :idea: А не да мислиш че като ти си онеправдан и други трябва да страдат заради тебе. Не те упреквам просто те карам да се замислиш :idea:

Потребителски аватар
      Layer
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 23 фев 2011 22:34

death
      И тая тема е обречена.
      Човеко не си прав, разберете се ,че нямаш пари в момента и така.
      Но твърдо да казваш че не ти пука,еми не си прав.

Потребителски аватар
      xalerrelax
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Сря 23 фев 2011 22:36

Брей тука само съдници.
      А някой замисли ли се , ако човека е наистина в "ъгъла"
      Забравих , че тук всички сте от блажени нагоре.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”