избор на автомобил
-
- Автомобил:
- Двигател:
избор на автомобил
Здравейте колеги,ще си купувам кола и се колебая между 3 раэлични коли.PASAT-2000,1.8benz.,1.9TDI,,,FIAT STILO-2000,1.9JTD,1,6 16V benz.,,,RENAULT MEGAN-2000,1.9DTI,1.6 16Vbenz.Никога досега съм нямал VW и търся мнения.Също никога не съм карал дизелова кола.
Re: избор на автомобил
това са 3 коли от 3 различни класа? аз лично бих избрал пасата, ако не те притеснява поддръжката.
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
pakumba написа:това са 3 коли от 3 различни класа? аз лично бих избрал пасата, ако не те притеснява поддръжката.
Подкрепям мнението на колегата

- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
1. Стилото
2. Пасатко
3. Колата с емблема на женски орган
Успех колега в търсенето на читава кола
2. Пасатко
3. Колата с емблема на женски орган
Успех колега в търсенето на читава кола

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Не че заради това че съм фен на Фолксфаген, но според мен Пасата, е на 1-во място, говориме при запазени автомобили!
По-широк е от дадените други марки!
По-лесно се намират части 2-ра ръка, на по-сносни цени!
По-добра возия има от дадените автомобили от колегата !
Лично на мен тези критерии ми стигат да избера Пасата!
За да не каже някой че съм пристрастен към марката мога да кажа че единствено след Пасата, бих избрал Фиат Стило Комби! Има много екстри за тея пари, вози кат Ремарке, и пластмасите дрънкат като на Голф!
Самоче двигателя да е 1,9 тди
По-широк е от дадените други марки!
По-лесно се намират части 2-ра ръка, на по-сносни цени!
По-добра возия има от дадените автомобили от колегата !
Лично на мен тези критерии ми стигат да избера Пасата!
За да не каже някой че съм пристрастен към марката мога да кажа че единствено след Пасата, бих избрал Фиат Стило Комби! Има много екстри за тея пари, вози кат Ремарке, и пластмасите дрънкат като на Голф!
Самоче двигателя да е 1,9 тди

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
1.9ТДИ малко трудно ама 1.9JTD е по-вероятно. Имам приятел с такава и колата си върви много доволно и харчи прилично (чипната е). 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
1-Пасат
2-Реното
3-няма
Имам познат с такъв Фиат,какво ли не сменя по него и накрая му се счупиха и дръжките,и излизаше от багажника
Нови бяха към 400 лв,щото не подлежели на ремонт били капсуловани и не знам си какво там 
2-Реното
3-няма
Имам познат с такъв Фиат,какво ли не сменя по него и накрая му се счупиха и дръжките,и излизаше от багажника

SANDO 1 написа:1-Пасат
2-Реното
3-няма
Имам познат с такъв Фиат,какво ли не сменя по него и накрая му се счупиха и дръжките,и излизаше от багажникаНови бяха към 400 лв,щото не подлежели на ремонт били капсуловани и не знам си какво там
глупости на търкалета. стилото е хубава машина и не се чупи повече от пасата, но за сметка на това е много неремонтнопригодно. То не че на пасата не му се сваля цялата предница за едни ремъци...Стило е добра машина, а частите й са далеч по-евтини от пасатските, но не е редно да се сравняват толкова различни класове коли. Както стилото има фабрично слаб тампон на скоростната кутия, така пък пасата редовно страда от абс модул, от наводнено серво, ходова част.... а и стилото е със задно независмо окачване, което за толкова малка количка е много добре, среща се и с есп.
В интерес на истината е много удачен избор, стига да ти се кара малка кола. А двигателя 1,6 16в е много приличен /знам, защото го карам от 100 000 км и не съм сменил нито един семеринг по него, абсолютно нищо освен свещи и кабели профилактично, а и една дюза, щото карам на газ/Харчи добре извънградско, но в града е лаком, за сметка на това извънградско от 100 до 140 си сответнона 3000 и 4000 оборота, а макс въртящ момент е на 3500-3800, т.е. в по-голямата част от времето разполагащ не само с максималния въртящ момент на машината, ами и не е нужно да я натискаш много, за да върви-на мен този двг ми харчи 8 газ с обикновенна, а може да се каже, че доста я натискам.
Реално единствента приччина да избера за себе си пасат би била, че е голяма кола...
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Някъде бях чел,че на Стилото диз.вариянт се сваля мотора да се сменят консумативите.Нищо чудно,като гледам цените им в Италия.Не е лошо да поразпиташ за Фиата преди да вземеш решение.От тези коли които си ги посочил са много различни като пари и разходи за подръжка.Стесни малко кръга на търсене,иначе в главата ти ще стане голяма мазаница 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за коментариите,колеги,но в случая ми трябва семейно комби.Аз си мислех,че германските коли са най-добрите и за това се допитах до този форум,а всъщност съм страшно объркан.Моят избор клонеше към ПАСАТ и трите коли са горе-долу на еднакви пари.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
pakumba написа:SANDO 1 написа:1-Пасат
2-Реното
3-няма
Имам познат с такъв Фиат,какво ли не сменя по него и накрая му се счупиха и дръжките,и излизаше от багажникаНови бяха към 400 лв,щото не подлежели на ремонт били капсуловани и не знам си какво там
глупости на търкалета. стилото е хубава машина и не се чупи повече от пасата, но за сметка на това е много неремонтнопригодно. То не че на пасата не му се сваля цялата предница за едни ремъци...Стило е добра машина, а частите й са далеч по-евтини от пасатските, но не е редно да се сравняват толкова различни класове коли. Както стилото има фабрично слаб тампон на скоростната кутия, така пък пасата редовно страда от абс модул, от наводнено серво, ходова част.... а и стилото е със задно независмо окачване, което за толкова малка количка е много добре, среща се и с есп.
В интерес на истината е много удачен избор, стига да ти се кара малка кола. А двигателя 1,6 16в е много приличен /знам, защото го карам от 100 000 км и не съм сменил нито един семеринг по него, абсолютно нищо освен свещи и кабели профилактично, а и една дюза, щото карам на газ/Харчи добре извънградско, но в града е лаком, за сметка на това извънградско от 100 до 140 си сответнона 3000 и 4000 оборота, а макс въртящ момент е на 3500-3800, т.е. в по-голямата част от времето разполагащ не само с максималния въртящ момент на машината, ами и не е нужно да я натискаш много, за да върви-на мен този двг ми харчи 8 газ с обикновенна, а може да се каже, че доста я натискам.
Реално единствента приччина да избера за себе си пасат би била, че е голяма кола...
Хубава машина е ама иди го кажи на собственика му

Може на кофти кола да е попаднал,и неговата е бензинка,но още си бие главата за дето го купи

За реното не знам на какви пари е, ама стилото и пасата на едни пари не са. За парите на едно стило 2001-2 ще си вземеш пасат 98-99 максимум, е ако се има предвид, че искаш нормална кола, а не някой скъсан от каране кошник- тогава може и за 4000 лв да си намериш пасат 99 сигурно. Само че стилото е далеч от семейно комби, а пасата си е доста голям. Обаче ти препоръчвам да провериш как вървят частите за колите, които те интересуват, струва ми се ще останеш изненадан неприятно /стилото също има някои доста скъпи елементи/.
SANDO 1 написа:pakumba написа:SANDO 1 написа:1-Пасат
2-Реното
3-няма
Хубава машина е ама иди го кажи на собственика муПознават го всички сервизи...
Може на кофти кола да е попаднал,и неговата е бензинка,но още си бие главата за дето го купи
Ами то има и много хора, които си бият главата с разни пасати и а4ки и всякакви други, но това въобще не означава, че колите не са били хубави...преди 10 год като нови

- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
passat!!! 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”