Питане за подписан акт и чакащо нак. постановление-Развитие
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: питане за подписан акт и чакащо нак. постановление
Голямо приключение си имал! Поздравления за търпението ти! Поздравления и за верните приятели около теб! Ех, ако можех и аз така като теб....
Ето тук два линка които биха били полезни:
viewtopic.php?f=60&t=57947
с две думи минавате метър по чл. 34, ал.1 от ЗАНН
или:
Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г.,
доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а
образуваното се прекратява, когато:
а) нарушителят е починал;
б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;
в) това е предвидено в закон или указ.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт
за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на
нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за
митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за
публичното предлагане на ценни книжа и на нормативните актове по прилагането му -
две години.
според същият този текст, можете да отидете в КАТ след 1година + срока за прехвърляне на автомобил.
Ако ви изпратят призовка че са ви снимали или да се явите в стая Х в КАТ, съвсем спокойно отидете до чужбина, и след 1година вече не могат да ви съставят акт.
Дано това все още вярно, но вярвам ме и адвокатите ще се вкючат, в подрепа на една дама/ а по мое скромно мение този клуб се нуждае от повечко такива!
Успех
viewtopic.php?f=60&t=57947
с две думи минавате метър по чл. 34, ал.1 от ЗАНН
или:
Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г.,
доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а
образуваното се прекратява, когато:
а) нарушителят е починал;
б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;
в) това е предвидено в закон или указ.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт
нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за
митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за
публичното предлагане на ценни книжа и на нормативните актове по прилагането му -
две години.
според същият този текст, можете да отидете в КАТ след 1година + срока за прехвърляне на автомобил.
Ако ви изпратят призовка че са ви снимали или да се явите в стая Х в КАТ, съвсем спокойно отидете до чужбина, и след 1година вече не могат да ви съставят акт.
Дано това все още вярно, но вярвам ме и адвокатите ще се вкючат, в подрепа на една дама/ а по мое скромно мение този клуб се нуждае от повечко такива!
Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това го четох във вашия форум, преди изобщо да ви пиша днес. И точно затова започнах днес тази тема, защото много неща не ми станаха ясни. То само с четене, ако ставало, щях да съм вече професор....Все пак много ви благодаря на всички! Темата не е затворена, така, че очаквам още мнения по въпроса!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Искаше ми се отговори от такива като мен, дето вече са минали по тоя път. Ама простичко обяснено! Явно няма оттърване от наказанието! Гадно е само, че два месеца трябва да моля този и онзи да ме карат ....
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
lilibg66 написа: Гадно е само, че два месеца трябва да моля този и онзи да ме карат ....
защо?
Ти можеш да си караш с акта

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След като са ти връчили акта със закъснение, а е написана на него по-задна дата няма какво да направиш. Всичко е направено умишлено за да не може да се обжалва за изтекла давност. Ако това го беше видяла на момента можеше да искаш корекция на датата. Също така можеше да кажеш, че е карал друг (някой, които си ползва книжката за украса на портфейла).
Имайки предвид положения подпис върху АУАН - ще се наложи да походиш малко пеш.
Докато не й влезе в сила НП.
Иначе vasstop-a даде най-точните напътствия. Ако ти се занимава със съдилища естествено...
Имайки предвид положения подпис върху АУАН - ще се наложи да походиш малко пеш.
LILO&STICH написа:lilibg66 написа: Гадно е само, че два месеца трябва да моля този и онзи да ме карат ....
защо?
Ти можеш да си караш с акта
Докато не й влезе в сила НП.
Иначе vasstop-a даде най-точните напътствия. Ако ти се занимава със съдилища естествено...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да де, аз ще карам с акта, ама като ми излезне наказателното постановление, ще трябва да ида да си платя в кеш глобата и да си върна шофьорската книжка за два месеца. Подчертавам шофьорската, за да не обърка някой, че става въпрос за жълта...А датата я видях няколко часа по-късно, когато вече седнах в офиса и на спокойствие го разгледах тоя акт. Нищо, пеша няма да вървя, то това е ясно. Ще ме возят!
Тук сму на нивото на акт ,т.е няма Наказателно постановление / а само то може да се обжалва/ а самият акт - не става ясно кога е сътавен , но явно е връчен 1 год след определения срок- а тук важи цитирам "ако не е съставен акт
нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението"-не се образува НП. Така според мен има някакъв шанс да си спаси книжката или т.н. СУМПС.
Да кажат адвокатите все пак.
нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението"-не се образува НП. Така според мен има някакъв шанс да си спаси книжката или т.н. СУМПС.
Да кажат адвокатите все пак.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ти четеш ли бре? Колегата пише, че акта и е връчен със задна дата и не е обърнала внимание. И е направено умишлено за да не може да се оспорва за изтекла давност.
На 14.02.2010 съм снимана на камера в с.Подслон с превишена скорост – 94 км/ч. Днес на 23.02.2011 ми връчиха акта, като сега ще чакам наказателното постановление.
След обстойно разглеждане на подписания от мен днес акт установих, че датата на написването на самия акт е 20.01.2011, което е вече под една календарна година.
Barboukov
Къде е връчването със задна дата?акта и е връчен със задна дата
Пак повтарям че адвокатска мисъл е нужна тук..., или триковете при издаване на НП въз основа на видеоналюдение/ по вече стария закон/.
Е до тук май не сме от голяма полза за lilibg66

-
- Автомобил:
- Двигател:
След последния коментар по моята тема ви моля за информация: към кой адвокат по такива дела в моя град да се обърна?
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
15-те снимащи радара у нас - гордостта на КАТ, са незаконни, пише "Труд". Информацията за това бе напълно потвърдена от Българския институт по метрология (БИМ), уточнява изданието.
България има 16 стационарни и 53 мобилни радара с камери. До 31 януари т. г. 15-те устройства, получили лиценз от края на 2009-а и началото на 2010 г., е трябвало да бъдат проверени отново.
Оказало се, че за тестовете е нужна допълнителна апаратура за 5000 евро. Докато тя не бъде купена, снимките могат да бъдат обжалвани пред съда.
"Съветвам всички, които получат наказателни постановления или електронни фишове със снимки за превишена скорост, да пускат възражения и да обжалват пред съда. Това не са сто процентови докозателсва", потвърждава шефът на Българския автомобилен съюз Борис Гаврилов, цитиран от изданието на вътрешна страница.
Oколо 150 000 българи са били заснети по пътищата, а вероятно и глобени за превишена скорост от един вид модерни камери, които КАТ е използвал, без да са одобрени от БИМ, продължава по темата "Труд" и подчертава, че само 2,4 процента от глобените шофьори обжалват в съда.

България има 16 стационарни и 53 мобилни радара с камери. До 31 януари т. г. 15-те устройства, получили лиценз от края на 2009-а и началото на 2010 г., е трябвало да бъдат проверени отново.
Оказало се, че за тестовете е нужна допълнителна апаратура за 5000 евро. Докато тя не бъде купена, снимките могат да бъдат обжалвани пред съда.
"Съветвам всички, които получат наказателни постановления или електронни фишове със снимки за превишена скорост, да пускат възражения и да обжалват пред съда. Това не са сто процентови докозателсва", потвърждава шефът на Българския автомобилен съюз Борис Гаврилов, цитиран от изданието на вътрешна страница.
Oколо 150 000 българи са били заснети по пътищата, а вероятно и глобени за превишена скорост от един вид модерни камери, които КАТ е използвал, без да са одобрени от БИМ, продължава по темата "Труд" и подчертава, че само 2,4 процента от глобените шофьори обжалват в съда.

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Лили,
Можеш да се обърнеш за правна помощ към БАС (Български Автомобилен Съюз).
Напоследък чувам, че доста са се "загрижили" за подобни случаи.
Но там ще трябва да заплатиш някакви разноски, какви обаче - нямам идея.
Можеш да се обърнеш за правна помощ към БАС (Български Автомобилен Съюз).
Напоследък чувам, че доста са се "загрижили" за подобни случаи.
Но там ще трябва да заплатиш някакви разноски, какви обаче - нямам идея.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди малко говорих по телефона с един адвокат, най-добрия в нашия град по такива дела. Той каза, че има нещо впредвид, но каза, че трябва да изчакаме да ми излезе наказателното постановление. Предупреди ме, че вероятно ще настояват веднага да ми вземат книжката, като ме посъветва, да не я давам, защото имам седемдневен срок да обжалвам. Тогава вече веднага при адвоката и той ще се погрижи за всичко. Дали ще успее, това вече не знам. Силно се надявам, защото искам да си спестя не паричната глоба, а да си задържа книжката и да ми останат непипнати точките. Естествено, „безплатен обяд” няма! Както на адвоката ще платя, така и на БАС.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Значи при излизането на НП не си длъжна да си даваш СУМПС, даваш го тогава, когато си взимаш НП.
След като имаш връчено НП имаш 7 дневен срок да обжалваш. Тоест в този срок си без книжка... гадно, то факт.
След като имаш връчено НП имаш 7 дневен срок да обжалваш. Тоест в този срок си без книжка... гадно, то факт.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”