повод за размисъл ....................

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: повод за размисъл ....................

Мнениеот Чудомир » Чет 24 фев 2011 10:48

black` написа: имам 1 седмица да си копам градината с лъжица даже. :lol: . И пак си се справяме добре

А така - стигнахме до консенсус. Така си решил и всичко е ок. Само че после да не се появят други последователи на твоя пример, и да мрънкат, че видиш ли, искали да направят басейн, пък то локва станало. Проблемът си е лично техен.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 24 фев 2011 10:49

Ами техен си е та. Та да не е твой колега? Ти ли ще плуваш в тая локва? :roll: Или може би искаш да дойдеш да покопаш и ти, та да покажеш как се прави? Хм съмнявам се. :roll:

Последна промяна от black` на Чет 24 фев 2011 10:53, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Чет 24 фев 2011 10:53

Именно че си е техен. Ама после да не разправят как било хубаво на запад, и колко парите падат от небето. Как си постелеш, тъй ще легнеш. Не искаш мазоли - цапаш в локва и пееш. Искаш басейн - взимаш лопата и дерзаеш.

Колега, не е "честно" да си променяш мнението след като съм постнал отговор, защото така остава впечатление, че нарочно съм заобиколил част от въпроса ти:
Аз съм достатъчно зает с моя собствен "басейн". Ако ти не си готов да приемаш съвет, си е твое право. Темата беше как се стига до "басейна", и на принципа на взаимопомощ аз се опитах да покажа защото БГ начина на строене на басейн ще трае дълго. Че има хора, който предпочитат да цопкат в локва, и да си мислят, че имат басейн - тва си е тяхно право...

Последна промяна от Чудомир на Чет 24 фев 2011 11:00, променено общо 2 пъти.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 24 фев 2011 10:55

Колега имам време не един, а 5 олимпийски байсейна да изкопам със супена лъжица. И те ще станат по-хубави от чужбинските дето ги копате с лопатата. И с по-малко вложения и мазоли. Тълкувай го както искаш. :D
Айде приятен ден и всичко хубаво. Отивам да се разходя по локвите. :lol:

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Чет 24 фев 2011 11:09

Супер колега. Завиждам ти. Сигурен съм, че през това време естествено ти остава време и "ресурси" да си плащаш чинно данъците и осигуровките, да си изплатиш жилището, което естествено сам си си купил, а не си наследил/получил като подарък от родителите ти и че редовно на всеки един от твоето обкръжение, които не спазва горните неща му обясняваш как няма право да ползва инфраструктурата, за която не плаща.

Успех - аз окончателно съм out от тази тема, защото времето ми не е неограничено, и за 9 страници казах каквото имах да казвам.
Поздрави на всички!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 24 фев 2011 11:19

Чудомир написа:Поздрави на всички!

:applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 24 фев 2011 14:20

Matematiks написа:Що говориш глупости бе,в нормална държава ако детето ти се изучи за доктор,иска да го работи и го работи както трябва ще е милионер,ама много милионер и то с честен труд!!!Ти честен доктор видял ли си у БГ еле па милионер!
:(

....Тук вече съвсем прехвърли нормите :screwy ...не обобщавай така грубо.Ще сгрешиш на 100%.... :evil: В тази държава никой 31 г не ми е попречил(точно обратното :да: !) да се образовам до тавана,който може да достигне един лекар....И да живея достойно(не казвам богато,но и не го желая)без да съм използвал нито един път(независисмо дали съм бил добре или зле финансово) хорската мъка и болка за да забогатея!
По-кротко уважаеми,че газиш много грубо в ръжта!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 24 фев 2011 14:48

black` написа:Колеги не се напрягайте. Тука си е яваш яваш и ако искам имам 1 седмица да си копам градината със супена лъжица даже. :lol: . И пак си се справяме добре. Работете здраво и живейте както и където ви е добре. Никой не ви спира, нито пък ви дава направления на живота. :lol:

времето някога беше ден година храни,сега е малко като състезание минута е много
затова и името на тази тема е такова-всеки решава сам за себе си какво да прави и никой никого не учи............................

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 24 фев 2011 20:43

Чудомир написа:...

Явно нищо не си разбрал. Ще си ползвам каквото искам и ще плащам ако искам. Щото за тая инфраструктура съм се трудил и плащал много повече от тебе в чужбина, че даже и тия преди мене дето вече ги няма, още по време на комунизма. Че запълвам собственоръчно дупки с бетон от немай къде, някой плаща ли ми? А вие с колегата математика, дето сте много нахакани тука и плащате чинно, колко дупки лично запълнихте в българия? :roll: Или само си плащате и чакате да стане чудото? :roll: Не сте вие хората дето ще ме съдите. Готованци. Има си КАТ, има си и други институции. :screwy Грабвайте лопатите и почвайте. А не само да давате направления по форумите. Тогава вече пак може да се завърнете, за да давате акъл. То от акъл си патим все. Щото няма кой да работи. scare

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 25 фев 2011 0:58

имаше една поговорка:не питай старило ,ами питай патило :!:
колега Black дискусията е със съвсем друг смисъл-какво е това едностранчиво и тесногръдо отношение към края от твоя страна/никой не е нарушил добрия тон за да си позволиш писаното в последния пост-никой не те съди освен теб си самия,макар че е по лесно да хвърлиш вината на друг(по точно е задължително).........

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 25 фев 2011 1:21

niks76 написа:бизнес предложението за внос от френско бива ,но не е сред моите цели-от това което препращам към бг нямам други облаги освен морални.

Пич, в групата търговци си, дали не внасяш от френско...
:beer

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 25 фев 2011 1:25

освен автомобили за части друго няма,а и нямам желание
основното ми препитание е съвсем друго ,а от дейността в Бг не чакам нищо-предпочитам да не помагам наготово със сухи пари близките си-доволен от обяснението?
п.п а ако ме познаваше лично , нямаше и да спамиш (май не издържа на изкушението) :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 25 фев 2011 2:07

niks76 написа:п.п а ако ме познаваше лично , нямаше и да спамиш (май не издържа на изкушението) :beer

Той е на всяка манджа мерудия, не обръщай внимание

black` написа:Че запълвам собственоръчно дупки с бетон от немай къде, някой плаща ли ми? А вие с колегата математика, дето сте много нахакани тука и плащате чинно, колко дупки лично запълнихте в българия? :roll: Или само си плащате и чакате да стане чудото?

Според теб освен че плащаш данъци трябва собственоръчно да тръгнеш да запълваш дупките по улиците? Нормално ли ти се струва това?

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokobul » Пет 25 фев 2011 10:32

четох до 3-та стараница
ще бъда кратък

За да е България в това положение сме си виновни ние,а не тези които обвиняваме!
Нашата работа като общество и като граждани няма кой да я свърши.
Само говорим а нищо не правим.
Готови сме да сложим газ на колите си а не да се борим за цената на оригинала
Докато сме протестирали щяло детето ни да гладува ами да гладува така ще запомни че баща му се е борил за нещо
лесно ли му е било на Кочо Честименски ?
Който се научил да прави компромиси ще ги прави и в работата си и в семейството си и с децата си.....Силна държава не се гради така

п.п. на пържолите намерихте ли заместител ? аз не

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 25 фев 2011 10:35

kokobul написа:Готови сме да сложим газ на колите си а не да се борим за цената на оригинала
Карането на пропан-бутан или метан няма само цифрово-финансово изражение.
Не забравяй, че това е екологично чисто гориво, което има много по-малко вредни емисии!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”