В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Мнениеот theultimate » Нед 28 фев 2010 22:31

Това за разхода и екологията са глупости. Половин литър разход се вдига от....леко пипване на педала на газта, дребна неизправност и още по 1001 причини. Със сигурност държавата ни не е станала по-чиста/мръсна от (не)ползването на фарове. Единственото, което се променя е цената на акумулаторите, която скочи около 3 пъти.

Потребителски аватар
Dino Kirov
Автомобил: 405 SRx4
Двигател: XU10J2C 2.0i 8v 122hp

Мнениеот Dino Kirov » Сря 23 фев 2011 23:52

Аз целогодишно си карам на фарове. Колата ми е с лупи и допълнително монтиран ксенон 4300 келвина. Първото нещо,след като сложих ксенона беше да си регулирам фаровете. Но не ми харесваше как свети лъчът- европейският стандарт е да има и лъч за табелите и се получава това" _____/_____/_____. Тея двете линии нагоре при завои и изпреварване много заслепяват,затова си разглобих фаровете,преработих блендите и сега лъчът е като на кола със оригинален ксенон: _______----------- и не заслепява нито при завиване,нито при изпеварване. Няма проблем и с ГТП.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 24 фев 2011 0:19

nii написа:....
п.с. нищо лично към колегите занимаващи се с афтърмаркет ксенони, просто се чудя ако и тук един ден въведат подобни ограничения какво ще стане

Надявам се , защото ми е писнало от олигофрени със силни фарове . Аз му мигвам , защото ми вади очите и мисля че е на дълги , а той обръща на "баш" дълги и ги оставя така . Не мисля , че е решение всички да си слижим такива боклуци и пак в крайна сметка нищо да не виждаме ... , освен отсрещните фарове !

Не съм видял тази тема , макар че е от миналата година , а май няма раздвижване по въпроса ...

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 24 фев 2011 2:20

icoico написа:
group® написа:Не ми изглежда реално чак такива мерки, но поне фаровете да допускат използването на ксенон ще е напредък сериозен, защото 90% от сегашните ще отпаднат!

Дай боже :bowdown Не мога да разбера защо гъзарията обикновено стига до поставяне на сини,розови и пембени крушки,но не и за подмяна на фаровете с такива пригодени за ксенон...
щото повечето имат по 32лв в джоба и мечти да нареди голФу със сите щукарий.Колкото по ефтин ксенон толко по добре,па дали пречиш на другите участници в движението ти е през Х*&Я.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 24 фев 2011 6:12

Поне за мен извода от тази тема е - Аз да виждам и да съм фиешшън, пък другите.......
А за целогодишното каране на фарове - При слънчево време с какво помагат фаровете? При намалена видимост (например при дъжд) фаровете да се включват, ама останалото време защо? - За да може да се покажеш, че си с пембени ламби от Илиенци и си много готин.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 24 фев 2011 13:03

Не си много прав. Помагат си фаровете по всяко време на годината и денонощието. В огледалото понякога доста добре се вижда, че отзад има автомобил. Докато инак... може и "да не го видиш". mhihi

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 24 фев 2011 14:01

4 страници чесане на езици и тропане по клавиатури.
Няма ли вече катинар?

Потребителски аватар
geordano
Автомобил: VW CC
Двигател:

Мнениеот geordano » Чет 24 фев 2011 14:10

stefan4o написа:Не си много прав. Помагат си фаровете по всяко време на годината и денонощието. В огледалото понякога доста добре се вижда, че отзад има автомобил. Докато инак... може и "да не го видиш". mhihi

:да:

+1 за целогодишното каране с вкючени светлини
-1 за ксенон без лупи.

п.п. някой виждал ли е на пътя жигула със ксенон - блести като звезда в небето - него го виждат всички ( заслепява и тези зад него ), а той нищо не вижда.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 24 фев 2011 14:14

geordano написа:п.п. някой виждал ли е на пътя жигула със ксенон - блести като звезда в небето - него го виждат всички ( заслепява и тези зад него ), а той нищо не вижда.

да не си видял Мети mhihi

п.п.
По темата за забраните в Русия и ксенона.
Руснаците си поръчват ксенон от китайците,но пък китайците са хитри и им ги пращат с ленките с нужните символи.За да съм по-точен:

Изображение

Изображение

така ще стане и тук.Масово ще слагат лупите и лепенките mhihi

Потребителски аватар
geordano
Двигател:

Мнениеот geordano » Чет 24 фев 2011 14:32

LILO&STICH .....
да не си видял Мети mhihi

ако е от Стара Загора - той ще е :wink:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 24 фев 2011 19:20

Твърдо съм против ксенон на обикновенни рефлекторни фарове. Трябва да ги забранят, само на лупи

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 24 фев 2011 19:25

К.Одаджийски написа:...автоматичната нивелация обаче нямам идея как става - тоя реглаж на фаровете с копчето вътре на комбитата ръчна ли е или автоматична настройка е!?
Иначе както каза Драго кой и как ще доказва че си с допълнителни ксенони е друга работа.

Ксенона се регулира сам, копчетата са за ръчна настройка и са за обикновени фарове.
Как ще разберат кой е с оригинален? Еми Пунто от '85 едва ли е със заводски такъв mhihi

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 24 фев 2011 20:28

Руснаците нямат глупави закони. Щом са го въвели, причина има. И нея всеки я вижда на пътя - китайския ксенон е убиец. :deal ЕС също не са коне с капаци.

За миенето е логично - ако фар с таква светлина е зацапан то той отрзява светлината в насрещното, а тя е силна.

Не мога да разбера логиката : Аз да виждам, пък другите кво виждат не ми дреме. Начи аз съм глупака, че карам с 40 вата крушка и виждам на 5 метра, а дупето с ксенона вижда на 50 метра и като се движи срещу мен аз излизам от пътя?

Скоро и тук.

Потребителски аватар
denito_trg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот denito_trg » Чет 24 фев 2011 20:47

Освек,че китайките заслепяват,е супер грозно на 20 годишна кола ксенон! :063: :screwy
До колкото знам и в други страни е забранен но нашите нали спят в парламента едва ли скоро ще се сетят сами :beat_butt2
Според мен много неща трябва да се променят - като ограничението от 130 км/ч на магистралите да се вдигне с 20-30км още все пак не се карат лади жигулита като едно време :012:

Потребителски аватар
geordano
Двигател:

Мнениеот geordano » Пет 25 фев 2011 9:36

denito_trg написа:Освек,че китайките заслепяват,е супер грозно на 20 годишна кола ксенон! :063: :screwy
До колкото знам и в други страни е забранен но нашите нали спят в парламента едва ли скоро ще се сетят сами :beat_butt2
Според мен много неща трябва да се променят - като ограничението от 130 км/ч на магистралите да се вдигне с 20-30км още все пак не се карат лади жигулита като едно време :012:

Нещо немога да схвана - как така китайските заслепяват , а другите НЕ. Когато ксенонова лампа се сложи на фар с оптичана система ( лупа )- има ли значение дали е правена в Китай, Занзибар или в Щатите. И най "НЕкитайската" да се сложи на рефлектор - резултатът ще е заслепяване.

А ограничението според мен не е 130 заради лади , москвичи и др. подобни, а заради качеството на самата магистрала.

поздрави

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”