Здравейте,
знам че много е писано по въпроса но не успях да открия никой с проблем като моя,а тои е следния:
Карам Golf 3 92 г. ,двигател ААМ с 5 врати и не ми работи задно дясно стъкло,задно ляво слиза и се качва на степени /тоест качи се 5 см. и спре,при следващо натискане пак се качва 5 см. и т.н/ а предно дясно не му работи функцията за качване на горе като задържиш по-дълго бутона.След посещение на сервиз се оказа че кабелите към задните врати са се прекъснали и ту дават контакт,ту не и също така че и 3-те врати имат проблем с електрониката.На задна дясна била напълно изгоряла,за това не се движи,а другите 2 имали по някакъв чип или памет които също били изгорели.Майстора ми предложи да сложим някакав външен модул който да управлява стъклата вместо електрониката във вратите,но по този начин нямало да имам комфорт модул.Въпроса ми е дали това е най-доброто решение или да търся от някаде електроника по моргите имайки предвид че този модул струвал около 50 лв.

Ел.стъкла и изгоряла електроника
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
мога да ти кажа че това стъкло което се качва на степени е заради максималнотоковата защита на електромоторчето. лекува се-излекувал съм няколко.
просто пластинките се отвръщат с времето...
модул няма да те спаси и тоя майстор ще остане адски учуден...
освен ако не те работи разбира се...
тва което не бачка изобщо-трябва да се отвори и да се види-може и то да се лекува.

модул няма да те спаси и тоя майстор ще остане адски учуден...

тва което не бачка изобщо-трябва да се отвори и да се види-може и то да се лекува.

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
и аз
и аз имах същия проблем. всичко е от електронните блокчетата.
След силово изваждане на платките и презапояване на спойките, едното се оправи-върви на степени, другото работи 90% от случаите и понякога прозореца си остава отворен, друг път сам си тръгва надолу....Няма електронни специалисти. Или ново блокче, или побългаряване на друг принцип.
Ако намериш блокче второ употреба можеш да разбереш дали е изправно няколко дни след монтажа и моргата няма да си го иска обратно?
Къде са тези пластинки?
След силово изваждане на платките и презапояване на спойките, едното се оправи-върви на степени, другото работи 90% от случаите и понякога прозореца си остава отворен, друг път сам си тръгва надолу....Няма електронни специалисти. Или ново блокче, или побългаряване на друг принцип.
Ако намериш блокче второ употреба можеш да разбереш дали е изправно няколко дни след монтажа и моргата няма да си го иска обратно?
Къде са тези пластинки?
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Re: и аз
kaloyan22 написа:.....Къде са тези пластинки?
Върте в моторчето са.На четко държателите.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
пластини
На мен ми беше блокирало напълно моторчето на з.л. стъкло. След разглобяване и шкурене то си тръгна -едва ли майстора не е погледнал пластините?Работи 3 дни и след презапояване на платката вече 1месец работи безотказно на степени.
Ако някой има решение за по- елементарно управление на стъклата да го сподели, какво от туй че няма комфортно затваряне.
Ако някой има решение за по- елементарно управление на стъклата да го сподели, какво от туй че няма комфортно затваряне.
- Kashon
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskoto1 написа:мога да ти кажа че това стъкло което се качва на степени е заради максималнотоковата защита на електромоторчето. лекува се-излекувал съм няколко.
модул няма да те спаси и тоя майстор ще остане адски учуден...![]()
васе може ли да обясниш малко по-детайлно как можем да си фикснем проглема да пообясниш къде точно са тия пластини как да стигнем до тях какво представляват нещо като steb by steb how to за "американци" че явно е масов проблем това
благодаря предварително
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”