Въпрос относно акт - неносене на документи?
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос относно акт - неносене на документи?
Здравейте колеги, случката е следната: спират ме в едно Старозагорско село за проверка, и ми пишат акт за неносене на следните документи: талон за регистрация, картонче за преглед и картонче за ГО.....в акта е отбелязано, че съм нарушил чл. 100 ал1 т.2, т.3 и чл. 147 ал.1......полицая ми каза, че в седемдневен срок трябва да представя документите в КАТ Стара Загора и в този случай ще имам някакво минимално наказание от 10лв......взеха ми и синия талон също....Дотук добре, но вчера ходих до нашия КАТ - Димитровград и служителката ми каза, че не е нужно да ходя до Стара Загора, а да представя документите след месец като ми дойде талона и наказателното постановление, в което се усъмних и затова е тази тема.....Да ходя ли до Стара Загора или не.....
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно акт - неносене на документи?
никой ли не знае или ......странна работа.....май трябваше в другия офф да я пусна..
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Първо, въпроса ти е за в тази тема viewtopic.php?f=61&t=57947&start=1110
После, полицая ти е казал в седемдневен срок документите да бъдат В Стара Загора, ами ще ги представиш лично.
Разстоянието между двата града е около 45км, ако не бъркам.
Третия вариант е да дремеш, според съвета на милата женица, и да те одрусат с пълна сила.
После, полицая ти е казал в седемдневен срок документите да бъдат В Стара Загора, ами ще ги представиш лично.
Разстоянието между двата града е около 45км, ако не бъркам.
Третия вариант е да дремеш, според съвета на милата женица, и да те одрусат с пълна сила.
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
колега не бъркаш за разстоянието, но освен това има фактор свободно време през работния ден най-вече....
щом трябва ще отида , ще намеря начин, въпросът е дали наистина е задължително.....и кога ще си получа талона, като представя документите или след "30 дневния срок"?
щом трябва ще отида , ще намеря начин, въпросът е дали наистина е задължително.....и кога ще си получа талона, като представя документите или след "30 дневния срок"?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Синия талон ще си го получиш когато върнеш акта, и ти връчат наказателното постановление.
Да, знам за работното време. Но да пращаш копия от тези документи с пр. писмо....забрави.
Съжалявам за случката, но заеми се както ти е казал, за да смекчат наказанието.
Нямаше ли кой да ти донесе проклетите документи, биха те "почакали" полицаите.
Да, знам за работното време. Но да пращаш копия от тези документи с пр. писмо....забрави.
Съжалявам за случката, но заеми се както ти е казал, за да смекчат наказанието.

Нямаше ли кой да ти донесе проклетите документи, биха те "почакали" полицаите.

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Като се явиш в 7-дневния срок, минаваш по тънката лайсна - плащаш 10лв., взимаш си талона и поживо-поздраво. Ако не ти се разкарва, щото си зает или нещо друго, след 7 дни нещата ти отпътуват до твоя град, заедно обаче с НП и тогава ще ти е по-удобно за взимане срещу по-сериозна сума обаче! 

- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
значи ще се ходи....изобщо не съм мислил за варианти с копия, писма и т.н....
п.п. нямаше кой колега, през нощта беше, жената беше с мен....
п.п. нямаше кой колега, през нощта беше, жената беше с мен....
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Сегааа,след като дископатията ми взе да поотшумява/дай боже да не се обади повече/ това което мога да направя за колегата е да питам в понеделник познат в КАТ ...как да процедираме и или ще може да ги прати на мен колегата и аз да ги занеса - ако желае разбира се.Ако искаш така пиши тук или на лични да ти дам телефона си да звъннеш за да ми напомниш в понеделник колега.Не се притеснявай има колеги които ме познават лично....документите ти /ако изобщо се наложи/ще са в сигурни ръце/.
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Старата книжка ми е изтекла. Подал съм документи за нова и ще е готова на 28.02. Ако дотогава ме спрат мога ли да кажа че не си нося книжката и впоследствие да представя новата?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
drmilendd написа:Старата книжка ми е изтекла. Подал съм документи за нова и ще е готова на 28.02. Ако дотогава ме спрат мога ли да кажа че не си нося книжката и впоследствие да представя новата?
Що трябва да лъжеш и да плащаш глоба, като може да кажеш истината - а имаш и бележка за получаване като доказателство.
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Ljubon написа:drmilendd написа:Старата книжка ми е изтекла. Подал съм документи за нова и ще е готова на 28.02. Ако дотогава ме спрат мога ли да кажа че не си нося книжката и впоследствие да представя новата?
Що трябва да лъжеш и да плащаш глоба, като може да кажеш истината - а имаш и бележка за получаване като доказателство.
Предпочитам да излъжа и да платя акт 10 лв. а не да им се моля да не ми пишат акт за шофиране без книжка. Бележката не е документ за правоспособност. Предстои ми пътуване до шумен преди да успея да си взема новата книжка.
Та въпроса остава - може ли?
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
глобата е макс 20лв, 10лв е за без книжка или син талон и 10лв за без талон ГО или преглед
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”