Проблем с централно заключване ! Решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Проблем с централно заключване ! Решено

Мнениеот ventotdi » Пет 25 фев 2011 15:55

здравейте колеги ,
Централното е вакумно и е на ФВ Венто. Заключвам ,а машинката не спира да работи още 20 секунди и крайният резултат е останал отключен багажник ... Отключвам и отново машинката продължава да работи около 20 секунди.Какво ли се случва ? Гледам няма наранени маркучи и не съм правил нищо зада е последствие това.Просто спря да заключва багажника !

Последна промяна от ventotdi на Съб 26 фев 2011 15:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Re: Проблем с централно заключване !

Мнениеот VW`VENTO » Пет 25 фев 2011 15:59

виж хубаво маркуча на вакума за багажника.Тръгни от ключалката да видиш къде е проблема.Най-вероятно някаде се е извадил или спукал

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Пет 25 фев 2011 16:05

аз се опитах да го огледам добре обаче малко е наврян между двете страни на багажника ,ако мога така да кажа ... той ако е изваден добре обаче ако е спук не вярвам да се види :(
Мерси ... утивам пак при колата да зяпам да видя ко ще стане

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Пет 25 фев 2011 16:08

застани до багажника и се заслушаи дали изпуска от някаде въздух като тръгнеш да заключваш

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Пет 25 фев 2011 16:13

пробвах . Шумът от машинката е значително висок от този ,който би трябвало да е ако изпуска въздех.Интересно щом изпуска въздех...,защо спира да работи машинката след около 20 сек ,а не продължава постоянно ... ?

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Съб 26 фев 2011 8:50

ventotdi написа:пробвах . Шумът от машинката е значително висок от този ,който би трябвало да е ако изпуска въздех.Интересно щом изпуска въздех...,защо спира да работи машинката след около 20 сек ,а не продължава постоянно ... ?

Колега за6тото явно има реле за време вътре което реботи определено време с цел ма6инката да навакса вакуума които се губи но като не успее да го навакса релето я спира с цел да не я изгори6 и пробленмия кръг остава отклу4ен,това са само размисли колега не сам сигурен дали е така,но за мен няма друго обяснение.провери си марку4а то4но дето се свива багажника при пантите дето минава инсталацията да не би от много отваряне и затваряне да се е спукал там.успех :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 26 фев 2011 8:57

ventotdi написа:здравейте колеги ,
Централното е вакумно и е на ФВ Венто. Заключвам ,а машинката не спира да работи още 20 секунди и крайният резултат е останал отключен багажник ... Отключвам и отново машинката продължава да работи около 20 секунди.Какво ли се случва ? Гледам няма наранени маркучи и не съм правил нищо зада е последствие това.Просто спря да заключва багажника !

Явно взема въздух. На служебния голф беше същата хава. Мисля, че се оказа прецакано тройниче за вакуума към резервоара, или маркучлето. Прегледай системата клон по клон (разделена е последователно навързана с тройници) и виж точно от къде иде проблемът. Гледах момчето, докато я тестваше. Методиката е следната. Махаш едната вакуумна магистрала оставяш само едното отклонение, натискаш да заключи и гледаш, ако продължава машинката да се "мъчи" за тези секунди които казваш почваш да търсиш проблема по тая магистрала, ако не - по другата и така, спираш пускаш, докато го хванеш точно откъде е. По тоя начин, който е направено централното това е методиката. Хващаш го от средата откачаш едната половина и така по малко, по малко стесняваш кръга и го откриваш. Имам спомен, че при Голф Вариант компресорчето се намираше в багажника от страната на резервоара и се маха пластмасовата кора отстрани, за да има достъп до него и да е удобно за работа.

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Съб 26 фев 2011 15:42

при мен помпата е в десния кални и няма панел за разкачане ,а трябва да махна облицовката ! Днес се заслушах да чуя някъде изпуска ли и чук до ключалката на багажника.Махнах капака за светлините и видях ,че маркуча е изкочил се се огледах каква може да е причината ,а то пантата на багажника защипал маркуча и при затваряне го изпъва ... ще имам впредвид как се намира спукан маркуч или проблем по централното след вашата помощ . Благодаря ви. Радвам се ,че ми обърнахте внимание.Между другото във форума намерих малко теми за вакумно централно и пишеха за някви "Т" -етки под задните седалки но там не ги намерих...там имаше само кабели за ABS - a . Проблема е решен

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”