Ръждица
- stamantonov
- Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
- Двигател: ABS + JHL
Ръждица
На Г-3 болест ли е ръждата под стълкото на врата на багажника ? Как да я премахна ? Ако има патили, нека да споделят опита си. Благодаря
- Бетончо
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ръждица
Лелее и аз имам точно там малко ръждица(доста ме притеснява),та и аз ще съм много благодарен ако някой сподели някой пиниз 

- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Направо си е като чума , няма отърване
Собственоръчно ли предпочиташ или майстор ? Премахване на ръждата - телена четка , шкурки ; китване - и не от най-евтиният кит на Боди че ще останеш без ръце после
шприц --> контрола -->водно-->боя . Това е начина според мен
Някои хора мажат с преобразувател за ръжда / върху който според някои майстори кита не хваща добре / и после пак се стига до момента с цялостната работа , но това си е въпрос на избор 

- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Според мен шкурено до чиста (лискава) ламарина, после обрабитка с преобразувател за ръжда, след това кит, яко шкурене и шприц кит и пак шкурене и боя
Само да вметна, ако колата се кара временно само на кит (без боя отгоре) самият кит поема някакъв процент влага от дъждове и т.н. докато ако има шприц кит отгоре той не поема влага.Това ме навежда на мисълта че обикновения кит не трябва да се шкури с водна шкурка

Само да вметна, ако колата се кара временно само на кит (без боя отгоре) самият кит поема някакъв процент влага от дъждове и т.н. докато ако има шприц кит отгоре той не поема влага.Това ме навежда на мисълта че обикновения кит не трябва да се шкури с водна шкурка

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не съм специалист,но ако не обработите и отвътре ламарината..няма дълготраен ефект,освен кратък външен блясък.Изпитано,изпатено,продължаващо и до днес.
Колеги преди извесно време година горе долу боядисвах колата и отзад затворихме СВЕ раждата я махнахме боядисахме и тн ПАК изби .... НЯМА СПАСЕНИЕ поне според МЕН

-
- Автомобил:
- Двигател:
Решението за този проблем е друга врата, втора употреба без стъкло и съответно без ръжда, добър бояджия който да ви я боядиса и след това да се монтира стъклото. Иначе каквито и интервенции да се правят, там ръждата рано или късно пак избива.
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
mg design написа:Решението за този проблем е друга врата, втора употреба без стъкло и съответно без ръжда, добър бояджия който да ви я боядиса и след това да се монтира стъклото. Иначе каквито и интервенции да се правят, там ръждата рано или късно пак избива.
Донякъде съм съгласен, но в моя случай където по багажника ми има съвсем малко ръждичка не бих дал излишни пари за друг багажник. Просто на лято ще се заиграя да зачистя и после ще замацам ръждата, пък и разполагаме вкъщи с компресор, пистолети и т.н. и баща ми смея да твърдя има опит макар и любителски

- djmimo89
- Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
- Двигател: ADZ
На моята баба Яга раждицата е зад регистрационния номер как евентуално да го махна зада го направя като хората
-
- Автомобил:
- Двигател:
G-HELL написа:mg design написа:Решението за този проблем е друга врата, втора употреба без стъкло и съответно без ръжда, добър бояджия който да ви я боядиса и след това да се монтира стъклото. Иначе каквито и интервенции да се правят, там ръждата рано или късно пак избива.
Донякъде съм съгласен, но в моя случай където по багажника ми има съвсем малко ръждичка не бих дал излишни пари за друг багажник. Просто на лято ще се заиграя да зачистя и после ще замацам ръждата, пък и разполагаме вкъщи с компресор, пистолети и т.н. и баща ми смея да твърдя има опит макар и любителскиСамо време да има и пари да има. Имайки в предвид, че времето е пари значи ще ни трябват пари на 2-ра степен
Сега ако кажеш,че и сносен гаражец имаш..,ей завиждам ти,ще си решиш проблема,дори ако трябва няколко опита може да си позволиш.Ако ли не-сваляш задния капак и сядай някъде на удобно местенце и дерзай.С един найлон запуши дупката,ама лепи с ХАРТИЕНИ лепенки,щото тиксото после ..бах'ти чистенето падна!
- stevap
- Автомобил:
- Двигател:
Колега само нова врата без ръжда те оправя, иначе каквото и да правиш всичко е временно решение, жена и ръжда тръгнат ли веднъж спиране няма...........
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Ми тя и новата врата ще е от няква ламарина дето............Това му е кофтито на Г3 - съвременна(като екстри ,безопасност и мотори кола)кола със издръжлива техника и салон като старите автомобили ,ноооо ръждата разказва играта на всичко 

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
По мои наблюдения Г3 има проблеми навсякъде с ръждата, не само на задния капак 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Ми тя и новата врата ще е от няква ламарина дето............Това му е кофтито на Г3 - съвременна(като екстри ,безопасност и мотори кола)кола със издръжлива техника и салон като старите автомобили ,ноооо ръждата разказва играта на всичко
Напълно правилно! Един маистор ми каза, "Да е жива и здрава ръждата още дълги години, шот ше умрем от глад!
С каквото и да се третира ръждата, няма управия! Тя е като раКа, само се потдържа жива!

bnick написа:По мои наблюдения Г3 има проблеми навсякъде с ръждата, не само на задния капак
То Голф-а си е самата ръжда! Като почнем от Праговете, магаретата, задната 5-та врата, само тавана за сега няма ядове

п.п Та по темата! И аз имах подобен проблем! Третирах със телена четка и бормашина, обаче беше твърде късно! Задната врата, си беше пътник! Колкото по-рано се намеси човешката ръка и се пребоядиса мястото на което има ръжда толкова е по-голяма вероятността да се спаси вратата!
При мен нямаше късмет! Отодо където са крушките са осветяване на рег. номер направо си беше прогнила и когато взех да я чистя се разпадна в ръцете ми! Отидхо в моргата и си взех врата от Г3 със прозореца отзад за 100 лева и пребоядисване при бояджие 150 лева! И пак немога да кажа че съм сигурен че няма пак да ръждяса! Та съвета ми е, или пребоядисване или смяна на вратата, ма 2-рото е по-сигурно ако се намери читав донор (Италянка)

- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе хора , не на всички колите са им гнилочи бе , изкарахте Г3 по-ръждив от опелите и хондите ?! А че майсторите , които са ви правили колите са ви прекарали ама яката , не значи че няма оправяне
15-20 лева -> кутия обикновен кит Кар Систем / не прави грешката да вземеш най-евтиното Боди , без ръце ще останеш /, 5 лева -> шкурки каквито ти трябват , шприц кит /на спрей/ - 12 лева , за пистолет мисля че и 100 грама ще те оправят ; 5 лева контролен спрей -> или ако имаш някакъв останал да си пръснеш шприца за водното ; боя вече каквато ти трябва . Без боята са ти грубо 40 лева материали , за толкова пари си оправих задния калник след среща със стълб , пък камо ли 2 петънца ръжда .. и да кажеш после как е станало 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”