И аз четох сравнението на Супърб-Пасат. Определено шкодата надделява и ако трябваше да избирам, щях да се насоча към Шкодата.
VW има предимство единствено в разхода на гориво 7,4/100 срещу 7,9/100. Теста е на двигатели 1.8 TSI.
Супърба струва 43,723лв, а Пасата 47,916лв, като ФВ-а е с адаптивното окачване, а шкодата не.
VW Passat Combi или Skoda Superb Combi
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Re: VW Passat Combi или Skoda Superb Combi
protector написа:В новия брой на АвтоБилд са направили сравнение м/у няколко модела на Шкода и ФВ.Шкода побеждава с 3:2, както и новият Супърб побеждава убедително Пасата.
АвтоБилд винаги акцентират силно върху цената. Изключи точките от там и направи сбора. Единстваното предимство на Шкодата е 10см повече при седалките отзад
- Dimitaki
- Автомобил: Mitsubishi Lancer
- Двигател: 4G63
Никога не взимай DSG 7степенна,карам служебен Супърб и на 50 000-60 000 км 2 шепи струшки извадиха от нея. 10 коли имаме в работата, 7 са сменили кутийте до сега
Колега,запомних ви вече всички рег.номера на Супърбите

И сега мнение на човек,който е нон-стоп около Шкоди.
Защо Супърба е по-добрия вариант?
Много място,комфортно без значение от оборудването,отзад е много широко,прилично качество на детайлите във купето.Има си свойте недостатъци във определени моменти,но докато е нова и има гаранция-проблем за теб няма.
ДСГ-незнам защо,но действително много Супърби имат проблем със 7-степенния автоматик.6-степенния е много по-добра алтернатива,но нямам спомен дали се предлага за супърба.
Затова мое лично мнение-заложи на ръчни скорости

Иначе откъм двигател-3.6

1.8Теси-то е приличен двигател(стига да не му се сменя главата

2.0 дизел-динамичен и икономичен-ти избираш със кой двигател,но 170кс. е най-доброто!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Шкодата, а ако не ти е голяма драма - с ръчни скорости! Единствения недостатък според мен са колелцата с размер на голфови(мк4 дори). 

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имах подобна дилена преди време - ходих и гледах Шкодата, после и Пасат. Всичко хубаво на Шкодата, ама някакси личи защо цената е по-ниска - мокета в багажника например и ужасен, като на Яриса ми, разни други дреболийки също. Мен ме дразнат, ако теб не те, Шкода е твоята кола.
mladvampirTDI написа:И аз имах подобна дилена преди време - ходих и гледах Шкодата, после и Пасат. Всичко хубаво на Шкодата, ама някакси личи защо цената е по-ниска - мокета в багажника например и ужасен, като на Яриса ми, разни други дреболийки също. Мен ме дразнат, ако теб не те, Шкода е твоята кола.
Е*ем ти и мокета, 4 бона за един мокет не давам в повече

При така изложените факти между двата модела, прави се тест драйв, и вече се претеглят вариантите коя кола е твоя.
Като гледам по основните параметри Шкодата не отстъпва по нищо, поне това което Ауто билд дава като информация. А щом е и с 4 бона по-евтина, не виждам смисъл да ги давам

Лично мнение все пак. Има хора и хора

Аз съм за Шкодата защото:
1. Същата техника като на пасат, но на по-ниска цена
2. Повече пространство и по-голям багажник
3. Не се среща на всеки километър
4. Лично за мен по-добра визия
а относно проблемите при DSG-тата - нали кутиите са същите като при Фауве, и при двете коли шансът да се развалят е еднакъв. Така че не виждам смисъл да се дават повече пари за нещо, което не е по-добро.
1. Същата техника като на пасат, но на по-ниска цена
2. Повече пространство и по-голям багажник
3. Не се среща на всеки километър
4. Лично за мен по-добра визия
а относно проблемите при DSG-тата - нали кутиите са същите като при Фауве, и при двете коли шансът да се развалят е еднакъв. Така че не виждам смисъл да се дават повече пари за нещо, което не е по-добро.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
brabus написа:kris11, виж това:
Всеки един модел Комби може да се поръча, без доплащане, като товарен автомобил категория N1 с 4+1 места и с възможност за данъчен кредит
съгласно действащия ЗДДС!
Това е от сайта на ЕураТек![]()
Да обаче не .Направете си справка с оперативен счет или одитор.
Г-н Педер Дянков не го признава това.Нищо , че в цяла Европа се принава - България не е в Европа.
Привет отново!
Днес като разглеждах за пореден път ценовата листа на новия Пасат ми направи впечтление, че на един от моделите пише EcoFuel.След едно бързо търсене в google разбрах, че това е Pasat с фабрично инсталирана метанова уредба.До сега не подозирах за съществуването на такъв двигател, нищо, че 3-4 пъти съм ходил в представителството на Volkswagen.Някой може ли да ми каже колко км ще мога да минавам на метан, колко на бензин и общо колко?
Днес като разглеждах за пореден път ценовата листа на новия Пасат ми направи впечтление, че на един от моделите пише EcoFuel.След едно бързо търсене в google разбрах, че това е Pasat с фабрично инсталирана метанова уредба.До сега не подозирах за съществуването на такъв двигател, нищо, че 3-4 пъти съм ходил в представителството на Volkswagen.Някой може ли да ми каже колко км ще мога да минавам на метан, колко на бензин и общо колко?
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
protector написа:Привет отново!
http://www.volkswagen.bg/modelle/passat ... ?motor=552
разход: http://www.youtube.com/watch?v=EUqE0YBzJLY&NR=1
ускорение: http://www.youtube.com/watch?v=mHcsttK7Ni0&NR=1
пробег: "Двигателят на Passat ТSI Ecofuel се захранва от две горива: бензин и природен газ. С тях може да измине над 900 км." - http://translate.google.bg/translate?hl ... rmd%3Divns
Това е страхотна стъпка от страна на Volkswagen.Везните внезапно се наклониха по посока Passat EcoFuel.Че с тези цени на дизела ... Някой има ли отзиви от този двигател?
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
protector написа:Това е страхотна стъпка от страна на Volkswagen.Везните внезапно се наклониха по посока Passat EcoFuel.Че с тези цени на дизела ... Някой има ли отзиви от този двигател?
viewtopic.php?f=19&t=191972&hilit=eco+fuel
-
- Автомобил:
- Двигател:
golfer написа:protector написа:Стига де!С какво съм го заслужил?!
Високо
Достатъчно дълго, има и вариант даже прекалено
Повече от комби
Кеф ти народ, кеф ти багаж
Данъчен кредит
DSG
4Х4
Марката майка
Предвидено за работен кон
ходи до близкия дилър направи един тест драйв
и те така...
За кадито:
Функционално - ДА. Ако колата е просто средство за придвижване от точка А до Б - ДА.
Удобно - НЕ. Ако искаш да караш кола, която ти харесва - НЕ.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”