Golf 3 - Проблем със свещи.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
djmimo89
Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
Двигател: ADZ

Golf 3 - Проблем със свещи.

Мнениеот djmimo89 » Нед 23 яну 2011 11:17

Здравейте колеги. Преди месец се сдобих с така наречената класика за мен коли - VW Golf 3. Двигател 1.8, ААМ 75 к.с. Дадох висока сума за нея, като си мислех че е в добро състояние, но в последствие разбрах че човека от когото я вземах е искал да се оттарве буквално от нея. Но това е друг въпрос. И така по темата. Значи като махнах кабелите забелязах че 3-те свещи са сменени а четвъртата са се опитвали да я развият но без успех. Та тая въпросната свещ е почерняла по керамиката. Има моменти когато двигателя запалва по трудно и кто запали работи на 3 цилиндъра и след 2-3 форсажа се оправя. Някои може ли да ми даде съвет как да я развия. Пробвах какви ли не начини но без успех. Самата глава на свеща където влиза ключа е премазана и нестава с ключ.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Golf 3 - Проблем със свещи.

Мнениеот Glove » Нед 23 яну 2011 14:13

Здрасти и добре дошъл във форума!

Принципно размера на камъка за свещите е 21, погледни дали ще имаш място да сложиш по-малък размер ключ тип звездогаечен, ако трябва жертвай един да го изпилиш на шмиргел и ли с ъглошлайф по външната периферия на звездата за да може да го вкараш. При положение че е изядена периферията на свещта ще трябва да го принудиш да влезе(да го набиеш).Преди да правиш каквито и да са били опити да развиваш свещта, напръскай с нещо за резби, WD40 или нещо подобно изчакай пак пръскай и после мъчи да развиваш.

Потребителски аватар
djmimo89

Мнениеот djmimo89 » Пон 24 яну 2011 20:23

Благодаря за отговора колега. Ходих при един майстор, който ми каза че свеща е на втулка и имало вероятност да ми замине главата. Незнам какво точно имаше в предвид но ми каза по добре е да намеря друга глава на която няма втулки ако евентуално тази се развали при развиването на свеща. Има ли такава опастност според вашия дългогодишен опит, защото една глава струва от порядъка на 80 до 150 лв, то ще трябва и гарнитура и тя е около 30 40 лв, и да платя и на някой майстор да свърши тая работа и то отиде много парички, а аз още масло и ангренаж несъм сменял.

П.С Да не отварям нова тема само да попитам като дам на контакт и на мястото на километража за около 2 3 секунди се появява нещо от типа на 1 U на обратно интервал 02. мига малко и пак си се появяват километрите. не че ми е нещо проблемно но просто за информация.

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Пон 24 яну 2011 23:31

Принципно на VW резбите за свещите са направени направо в алуминия на главата, ако преди тебе някой е прецакал резбата се прави втулка на резба разпробива се мястото на старата свещ и се навива новата втулка на която има направена резба за свещта. Затова ти казах голямо пръскане със спрей за резби и после да го мъчиш.

А относно втория ти въпрос, това ти е отговора: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=22028&hilit=%D0%BD%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B6

Потребителски аватар
djmimo89

Мнениеот djmimo89 » Чет 24 фев 2011 9:56

Извинявам се че не писах толкова време във форума, имах малко проблеми но както и да е. Значи със свеща стана така, намерих хубав ключ и се пробвахме да я развием, но се оказа че някой ч е попритегнал и сега тч се върти но не излиза. Варианта е да правя втулка защото установихме че няма. Имам да сменям гарнитура на главата и като отварям ще шлайфам главата и ще направя втулка.

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Съб 26 фев 2011 0:29

Лошо за това със свещта.

А зашо не потърсиш една глава, става и от 1,6 карбуратор, вместо да се занимаваш да правиш глава. Парите който ще дадеш да ти правят втълка за свеша, ще си намериш направо друга. И след като се отваря задължително си я направи цялата, водачи на клапаните, легла на клапаните, флошките на клапаните и задължотелно ляцето на главата. Да цялата операция ще ти стува около 100-120лв. но след това си решаваш много проблеми.

Потребителски аватар
djmimo89

Мнениеот djmimo89 » Пон 28 фев 2011 23:50

ами няма да взимам друга глава защото ще дам пари само за гумичките на клапаните и за гарнитурите. Другото ще ми го правят приатели което ще ми сртува една скромна почерпка дето се вика. Благодаря все пак за информацията колеги. Успехи и безавариино каране :banana

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”