В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...
Когато бях с Н4 фаровете колкото и да ги регулирах(а съм си играл много)винаги имаше леко отклонение,но пак не са ми пресветвали.Сега когато съм с двусекционната хелла е по-добре.Снопа на светлината се "реже" точно и мога да гарантирам че не преча на другите.Пробвал съм с на приятелите колите,като застанат срещу мен и така,дори и едно митсубиши колт(всеки знае колко е ниско до земята тази кола) и пак нямаше проблем.Не ме разбирайте погрешно,аз също съм против не регулираните фарове особенно с ксенон,но когато е регулиран добре фара какво пречи дори ксенона да е от 80лв. 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Проблема е в самата крушка..и аз имах ксенон и никой не ми е пресвяткал,но беше забит ниско,с цел да не пръска излишно нагоре.Откакто съм с по-силни халогенни крушки и насочени както трябва на платното,се вижда по-надалеч и не заслепява хората толкова.Излишни пари за ксенон повече нямам намерение да давам.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
mupk0 написа:Проблема е в самата крушка..и аз имах ксенон и никой не ми е пресвяткал,но беше забит ниско,с цел да не пръска излишно нагоре.Откакто съм с по-силни халогенни крушки и насочени както трябва на платното,се вижда по-надалеч и не заслепява хората толкова.Излишни пари за ксенон повече нямам намерение да давам.
Именно, тогава файдата от ксенона си е направо нулева и тези пари все едно си ги оставил е така на тротоара да си ги вземе някой

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Новите фарове дори и без ксенон си светят порядъчно добре. Аз също смятам за напълно излишно наливането на 3к в ксенон
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Силно се надявам и тук да има ксенон само ако има лупи и система за измиване че ме окьоравихте. Не виждали....ми турете си очила. Аз карам целогодишно на къси и не съм умрял. Не съм се и набутал, за година и половина на Голфа съм сменил една H7 и една крушка с две светлини отзад. Смятам че трябва да стане задължително карането на фарове целогодишно.
- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
andro_ написа:На мен също така ми е интересно защо в Англия ксеноновите фарове са рядкост. Имам предвид на новите автомобили. Повечето от тях си карат с обикновените халогенни лампи. Може би е заради климатичните условия, но едва ли. Имам доста мили навъртяни там, рядко съм виждал HID фарове.
Може би, защото в Англия магистралите, а и голяма част от второкласните пътища, нощно време са силно осветени.
- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:Честно казано, най-много ме заслепяват нови коли с оригинален ксенон. Особено често следните SUV: x5, touareg, x3, x6 .....защо се получава така - не знам!
Струва ти се така,защото на по-новите VW (вкл. и на Touran) фаровете са триосово елипсовидни, което ще рече хомогенно разпределение на светлината и разпръскването й на по голямо разстояние и вкл. увеличаване обема на светлината
Ако й сложа ксенон много ясно,че ще трепя хора по пътищата - едната причина от всичките,зареди която не си сложих ксенон...
Btw, като карам зад някой на къси и после ми свиркат и ми дават дълги,защото си мислят,че и аз карам на дълги...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Weezy написа:andro_ написа:...
Може би, защото в Англия магистралите, а и голяма част от второкласните пътища, нощно време са силно осветени.
Да, това също си е фактор. Жълтата светлина от осветлението помага доста при шофиране дори и в по-лоши метереологични условия - мъгла, снежец (там има рядко, но когато има е голяма гадост).
Светлоотразителното обозначаване на лентите за движение (има дори светеща маркировка с LED тук-там) също е от голяма полза. Там инвестицията в такива "екстри" си заслужава, защото почти през цялото денонощие има трафик, освен през ноща между 01 до около 04.30 часа.
- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
..
Последна промяна от Pacho B на Съб 26 фев 2011 18:58, променено общо 2 пъти.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
mupk0 написа:Проблема е в самата крушка..и аз имах ксенон и никой не ми е пресвяткал,но беше забит ниско,с цел да не пръска излишно нагоре.Откакто съм с по-силни халогенни крушки и насочени както трябва на платното,се вижда по-надалеч и не заслепява хората толкова.Излишни пари за ксенон повече нямам намерение да давам.
Някои ,така гадно заслепяват ,че за момент не се вижда нищо!!Аз съм много против.Както каза ,Колегата ако всичко е както трябва ,няма никакъв проблем.Още като излязоха и съм се питал защо са ги позволили!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Е, аз си мисля, че и тук ще ги забранят някога. Ама, когато това стане, ще затегнат и други неща - като например ГТП. В България се движим няколко години назад по тези параграфи от по-развитите страни, но обикновено и тук става като "там". (За съжаление) това предполага и още други неща - като каране със заводски размер гуми, заводски фарове, мигачи и т.н. неща.
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
Все едно чета една друга тема вторй път
viewtopic.php?f=59&t=79983
Как ми свети ксенона, дали заслепява с лупа или не

Как ми свети ксенона, дали заслепява с лупа или не

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
stefan4o написа:Е, аз си мисля, че и тук ще ги забранят някога. Ама, когато това стане, ще затегнат и други неща - като например ГТП. В България се движим няколко години назад по тези параграфи от по-развитите страни, но обикновено и тук става като "там". (За съжаление) това предполага и още други неща - като каране със заводски размер гуми, заводски фарове, мигачи и т.н. неща.
Колега не искам да влизам в офф но ако ГТП тука стане като европа 80% от колите в бг ще се спрат от движение.Та нали колите които си купуваме се продават точно заради спиране от гтп или си мислите че "онези" им е омръзнала колата просто

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
А някой знае ли къде в Европа могат да ми направят проблем за ксенон? Монтиран е на фарове с лупи, но няма система за измиване на фара. Реглаж - от вътре с копчето, но за неравности по пътя не работи, а май там се намесва автоматичния реглаж споменат по-назад в темата.
До тук разбрах следното:
Гърция - имат си закон, но не важи за чужди автомобили, т.е. няма проблем
Германия - има си закон, но не знам дали ще направят проблем на чужденец с описаният по-горе случай
Русия - предстой евентуално приемане на закон
А примерно Австрия, Сърбия и държавите около тях?
До тук разбрах следното:
Гърция - имат си закон, но не важи за чужди автомобили, т.е. няма проблем
Германия - има си закон, но не знам дали ще направят проблем на чужденец с описаният по-горе случай
Русия - предстой евентуално приемане на закон
А примерно Австрия, Сърбия и държавите около тях?
-
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:... Реглаж - от вътре с копчето, но за неравности по пътя не работи, а май там се намесва автоматичния реглаж споменат по-назад в темата...
Я кажи какъв е този реглаж за неравности по пътя!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”