Избор на елипси

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Избор на елипси

Мнениеот Soyer » Пет 25 фев 2011 15:12

Колеги скоро мисля да си взимам следния модел на Pioneer - http://avitel-bg.com/for_the_mobile/spe ... ts-a6913i/ за кората, ще се слуша на среден клас Сони 4x45 без допълнителен усилвател. Освен тези ще имам само на таблото първия модел на Hertz 13см. Въпроса ми е с какво тези говорители http://avitel-bg.com/for_the_mobile/spe ... ts-a6904i/ са по-добри от тези които съм харесал.. с изключение на номиналната мощност? Някой има ли преки наблюдения от тези 2 модела и тези 40в номинал на първите дали ще се окажат малко и да криви при увеличаване?
Въобще има няколко говорителя които разликата им е 20-30 лв и различни номинални мощности и много различни честоти. Не знам какво да гледам на тези честоти след като ми трябват предимно за бас.
Така или иначе повече от 100лв не мога да дам и ако някой даде акъл ще съм благодарен :beer
За момента съм се отказал от Hertz DCK 690

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Избор на елипси

Мнениеот radi_nrj » Пет 25 фев 2011 17:03

И двата модела са еднакво гадни съскало-бумкалници (Демек съскат и бумкат ама не свирят). Ако искаш качествени елипси гледай самата елипса да е с хартиена мембрана. Има варианти от DLS, Ground Zero(без най-ниската има серия) и Hertz.

Говорители се избират най-добре със слушане а не по картинка ;)

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Пет 25 фев 2011 17:13

тези които съм харесал няма къде да ги чуя в Пловдив, на ясно съм с моделите на GZ и DLS, но както казах няма да имам толква пари. Освен това съм слушал 20см Pioneer 80w nom / 350 max,( не знам коя TS серия са, но бяха среден клас) на кората на едно Рено, без усилвател и не мога да се съглася с мнението ти. Свиреха уникално.
Все пак чакам още мнения

Потребителски аватар
moskovw
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 1.3 NZ
Контакти:

Мнениеот moskovw » Пет 25 фев 2011 17:17

разгледай Hertz по добре :да:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 25 фев 2011 17:42

Soyer написа:Освен това съм слушал 20см Pioneer 80w nom / 350 max,( не знам коя TS серия са, но бяха среден клас) на кората на едно Рено, без усилвател и не мога да се съглася с мнението ти. Свиреха уникално.
Все пак чакам още мнения

Щом те кефи пластмасовия звук на пластмасовите мембрани на Pioneer се хвърля смело.

Инак разликата между 2-та модела, които гледаш е сравнително голяма:

Чувствителност - A6904i - 93dB; A6913i - 91dB първите ще свирят 2/3 по силно от вторите при една и съща мощност.
Конфиграцуя - A6904i - 4 лентов*; A6913i - 3 лентов* - Ама и 2-те имат пиезо супер туитър, който съска ужасно.

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Пет 25 фев 2011 18:56

ем аз си знаех че ще ме убедите за Hertz-a .. и все пак какви са тези 40в номинал и 400в макс на тия пайнери, от една страна нямат нужда от амп, от друга излиза че са чудовищно мощни което ме съмнява

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пет 25 фев 2011 22:22

В таблото не са 13см а са 10см.За там няма много значение,аз се колебах м/у херз и пионеер 1056.Взех си пионера (много са добри),за отзад бях с херц дцх 690,сони 6х9 американски 100 рмс 400мах и пионеер 2510.
Та мойте съвети са следните,за отпред може да си вземеш дори и сони и тъндар (червената серия) разлика няма да има голяма.За отзад си вземи pioneer ts-a2003i колега вав форума продава такива.Но преди да направиш това,те съветвам да си смениш плеара!От херца дцх съм крайно недоволен!ЕЦХ си е вече друга работа!в мойто поло съм пробвал доста вариянти(предна/задна линия през усилвател+суб) и да ти кажа има доста хляб в полото като акустика! :idea:

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Пет 25 фев 2011 23:37

успях да сложа 13см в таблото с голямо напасване и зор, доволен съм от звука, но тези pioneer ts-a2003i дето колега от форума ги продава ги знам, не ми се иска да взимам 2ра ръка.
Освен това аз няма да ходя на състезание, искам просто като увелича да свири добре , щото полудявам ако нещо почне да криви :D Ако на някой тоя Хертз DCK-690 му е кривял на плейър да сподели

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Съб 26 фев 2011 0:35

Soyer написа:успях да сложа 13см в таблото с голямо напасване и зор, доволен съм от звука, но тези pioneer ts-a2003i дето колега от форума ги продава ги знам, не ми се иска да взимам 2ра ръка.
Освен това аз няма да ходя на състезание, искам просто като увелича да свири добре , щото полудявам ако нещо почне да криви :D Ако на някой тоя Хертз DCK-690 му е кривял на плейър да сподели

Ами за кривене,не криви.То по принцип си е от цд-то кривенето,като вземеш да заусилваш към мах-а.Но искам да ти кажа,от тия колони не очаквай никакъв бас ако мислиш да ги слагаш на кората!А от пионера бас има!
Ако,ще им правиш някакви кутии може и да се промени нещо/или ако мислиш да ги навреш в задните врати!
пп в тунинг форума се продават едни за 50 кинта,от старият модел!Новият е към 100лв,даже май по скоро към 90лв не съм много сигурен!

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Съб 26 фев 2011 1:32

Не съвсем колега, нови са 85 в авител, няква промоция тече. Да на кората ще бъдат, засега все още се двоумя между тоя хертз и пайнера от първото ми мнение. Много противоречиви мнения с тоя хертз, някой се оплакват че няма бас, други че бил доста добър.. то ако не се рискува няма да стане :D

Потребителски аватар
Kun4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kun4a » Съб 26 фев 2011 2:00

Soyer написа:Много противоречиви мнения с тоя хертз, някой се оплакват че няма бас, други че бил доста добър.. то ако не се рискува няма да стане :D

Ами при различни условия е нормално да има различни резултати ... разбирай CD, обем, качество на слушания формат :roll:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Съб 26 фев 2011 2:41

Аз съм ги пробвал точно в поло!Ако за в бъдеще няма да слагаш туба,ги подмини.Ако ще вземаш,може и те да ти вариант!

Потребителски аватар
moskovw
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 1.3 NZ
Контакти:

Мнениеот moskovw » Съб 26 фев 2011 5:22

от 3 години (че и малко повече)сам с Hertz DCX 690 и с малко изолация в багажника всеки ме пита с каква туба си,За това време съм му укрепвал само тази час дето излиза от говоритела с високите незнам какво нему харесвате

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Съб 26 фев 2011 9:00

deversant написа:Та мойте съвети са следните,за отпред може да си вземеш дори и сони и тъндар (червената серия) разлика няма да има голяма.

Недей да даваш такива съвети. Моята предна линия струва колкото 2-та говорителя на събуфера ми. Предната линия е най-важна, тя прави сцената.

Ти като идеш на концерт с гръб към изпълнителите ли стоиш :?: :idea:

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Съб 26 фев 2011 13:21

така е предната линия е важна, но всеки каквато възможност има. В крайна сметка ще пробвам хертза, тези дни като го сложа ще кажа и моето мнение какво е :)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”