Здравейте, колеги! Участвах в Националното преброяване като преброител. Сключих договор. В него пише, че заплащането ще се осъществи по определените в Заповед № РД 07-777/25.10.2010г. на Председателя на НСИ цени. Когато преброяването беше започнало разбрахме, че "отгоре" са казали, че за взимането на един код ще ни се плаща по 0.80лв. независимо от броя преброили се лица с него.
Въпросът ми е: противоречи ли това с гореспоменатата заповед?
В нея пише:
Преброено лице с електронен въпросник - информация за уникалния код и карта Сграда ----> 0.80лв.
Ако противоречи какво можем да направим?
Правен въпрос относно преброяването.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Fen united
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Правен въпрос относно преброяването.
Преебаха ни пич!Колкото вземем-вземем!Поне друг път няма да им се връзваме на тия бюрократи! 

- tresto
- Автомобил:
- Двигател:
Тази държава е устроена така,че да не е в наша полза,ние винаги сме пре...ните,не иска да се впускам
в излишни коментари,писнало ми е вече
в излишни коментари,писнало ми е вече

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
JaDaWiN написа: "отгоре" са казали...
Това не става с казали. Съгласно цитираната заповед трябва да се плаща на преброено лице. За да се промени това, трябва нова официална заповед, друг е въпросът дали е законосъобразна такава промяна, след като договорните взаимоотношения с преброителите са възникнали към момента на действие на старата. Ако се променя възнаграждението, то това трябва да става със съгласието на двете страни, не може да стане едностранно. Или ако се направи промяната по време на самото преброяване, то преброените до момента на излизане на новата заповед лица трябва да се плащат по стария ред, т.е. заповедта не може да има обратно действие.
Но няма да се учудя да се опитат да врътнат преброителите ...
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Друга заповед поне в сайта на НСИ няма.
При това положение какво ще ни посъветвате да направим? Възможно ли е повече хора да наемем адвокат и да заведем дело? Дали ще има смисъл от него? Дали да пишем в сайта на БТВ или може би на "Господари на ефира"? Може да не става въпрос за огромни суми, но просто лично аз не искам да ме правят на идиот.
При това положение какво ще ни посъветвате да направим? Възможно ли е повече хора да наемем адвокат и да заведем дело? Дали ще има смисъл от него? Дали да пишем в сайта на БТВ или може би на "Господари на ефира"? Може да не става въпрос за огромни суми, но просто лично аз не искам да ме правят на идиот.
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
JaDaWiN написа:Друга заповед поне в сайта на НСИ няма.
Всичко, което изброи е така.
Според мен, в случая вие имате право! Реално погледнато се опитват да ви мамят
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Да, но след като ви изплатят, като имате черно на бяло колко са ви дали и т.н.
Поне аз така си мисля де....
Поне аз така си мисля де....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”