Угасна в движение
-
ero
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Угасна в движение
Колеги поредния проблем. Бях минал през една локва и след 1 км каране в града Угасна и повече не ще да запали. Бобината дава искра.Свещите и те дават искри. Бензиновата помпа изпомпва бензин. голф 3 мотора е АЕЕ 75к.с.1995год.Пълна инжекция. На какво може да се дължи. Неделен ден е и майсторите не работят. Възможно ли е налягането да не е достътъчно на бензиновата помпа.Как може да се провери.Гледах и предпазителите всички са здрави.
Последна промяна от ero на Нед 27 фев 2011 17:13, променено общо 1 път.
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Re: Угасна в движение
ero написа:Колеги поредния проблем. Бях минал през една локва и след 1 км каране в града Угасна и повече не ще да запали. Бобината дава искра.Свещите и те дават искри. Бензиновата помпа изпомпва бензин. голф 3 мотора е АЕЕ 75к.с.1995год.Пълна инжекция. На какво може да се дължи. Неделен ден е и майсторите на работят. Възможно ли е налягането да не е достътъчно на бензиновата помпа.Как може да се провери.Гледах и предпазителите всички са здрави.
Огледай много внимателно бобината за пукнатини!!!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
ero написа:Колеги поредния проблем. Бях минал през една локва и след 1 км каране в града Угасна и повече не ще да запали. Бобината дава искра.Свещите и те дават искри. Бензиновата помпа изпомпва бензин. голф 3 мотора е АЕЕ 75к.с.1995год.Пълна инжекция. На какво може да се дължи. Неделен ден е и майсторите не работят. Възможно ли е налягането да не е достътъчно на бензиновата помпа.Как може да се провери.Гледах и предпазителите всички са здрави.
Бобина+комутатор...аз винаги си нося резервна в багажника...вярно скъпа е ....90 лв,но иначе оставаш на пътя за нещо,което и сам можеш да смениш!
-
lubakahome
- Автомобил:
- Двигател:
колегата joker е прав провери си бобината.
аз съм със същият мотор и моята изгоря в дъждовно време или просто и е дошло да си отиде нова и всичко заспа.
Вземи от някой приятел ако има и пробваите.
аз съм със същият мотор и моята изгоря в дъждовно време или просто и е дошло да си отиде нова и всичко заспа.
Вземи от някой приятел ако има и пробваите.
-
ero
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="lubakahome"]колегата joker е прав провери си бобината.
Вземи от някой приятел ако има и пробваите.[/quote
Не сме пробвали с друга бобина, но от кабела от бобината към делкото дава иска при завъртане на стартер.
Утре продължавам с опитите си. Преди 2 години бях сменил датчик на хол.тогава си палеше когато си пожелае. и до един момент, когато тотално спря да пали.
Вземи от някой приятел ако има и пробваите.[/quote
Не сме пробвали с друга бобина, но от кабела от бобината към делкото дава иска при завъртане на стартер.
Утре продължавам с опитите си. Преди 2 години бях сменил датчик на хол.тогава си палеше когато си пожелае. и до един момент, когато тотално спря да пали.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
извади кабела на някоя свещ ,допри го почти до корпуса на колата,нещо метално и някой да завърти стартера и вижте дава ли искра към свещите
виж и дали не ти се е скъсал ангренажния ремък
виж и дали не ти се е скъсал ангренажния ремък

-
ero
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги днес на прибиране след работа, рекох да се отбия при майстора/Времето днес бе много студено и не исках да се занимавам с ремонт/. Дойде човека, извади централния кабел от делкото,завъртях и вика дава искра. Пъхна на делкото и каза да завъртя и за изненада раз от първия път запали. Щом пали -значи проблема изчезва така рече. Поработи 30 минути на място.Завъртях 5км из града и се прибрах.Причини-може да е влязла вода ,защото преди да спре да пали 1 км преди това бях минал през една локва вода.След това при въртене за да запали да се е давила. Даде ми съвет да я покарам изграда, че ако стане нещо поне да е в града. Това е за сега. Даже си мислех че може и да е издухала гарнитура на глава.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
вземи мини през някоя локва и ако угасне значи нещо се мокри- бубина,делко капачка
-
ero
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
moimoimoi написа:вземи мини през някоя локва и ако угасне значи нещо се мокри- бубина,делко капачка
Голямо ходене по мъките бе.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
с намирането на локва ли 
Аз имах същия проблем със същия двигател. При мен се оказа, че при смяна на лабда сондата куплунга не е бил фиксиран на мястото му. Първият път не можах да се усетя, но на втори бях подготвен и успях да го видя. От тогава куплунга е прилежно увит и вдигнат на високо. Минаха 4 години през какви ли не локви минах и всичко е ОК.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
ero написа:Колеги днес на прибиране след работа, рекох да се отбия при майстора/Времето днес бе много студено и не исках да се занимавам с ремонт/. Дойде човека, извади централния кабел от делкото,завъртях и вика дава искра. Пъхна на делкото и каза да завъртя и за изненада раз от първия път запали. Щом пали -значи проблема изчезва така рече. Поработи 30 минути на място.Завъртях 5км из града и се прибрах.Причини-може да е влязла вода ,защото преди да спре да пали 1 км преди това бях минал през една локва вода.След това при въртене за да запали да се е давила. Даде ми съвет да я покарам изграда, че ако стане нещо поне да е в града. Това е за сега. Даже си мислех че може и да е издухала гарнитура на глава.
Пак повтарям,че може да е бобина.Когато си заминава може след престой отново да генерира запалване,което не значи,че на път няма пак да угасне....След като ми изгоря първата бобина сложих втора ръка(за 20 лв)....след около 10 000 км започна да ми прави точно същите номера...докато не сдаде багажа окончателно!
-
Рошко
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, вземи едно шише с вода и напръскай леко бобината ако е от нея ще угасне...провери си дистрибуторната капачка за конденз...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”