лагери главини
лагери главини
какви лагери да взема за предните главини,скф- 44лв. или оптимал -26лв.немски били уж
Последна промяна от vladtod® на Чет 10 авг 2006 15:14, променено общо 1 път.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
абе я си вземи SKF да не береш ядове. Сменяш ги и забравяш, а не през 30-40000км .Ако е за нещо неотговорно да правиш икономия, ама за ходова част не.
Ас метал знам, че правят носачи , ама и те не са стока - за Алфа болта издържа , но пък се разбиват втулките бързо. При Vema пък е обратното - болт на носача на 30 000км е вече разбит , втулките са здрави. А 1 носач е 112,50 лв.
В петък купих за дясната полуоска упорен лагер SKF 63006. Казаха ми, че ФАГ лагер там не издържал дълго време.
Ас метал знам, че правят носачи , ама и те не са стока - за Алфа болта издържа , но пък се разбиват втулките бързо. При Vema пък е обратното - болт на носача на 30 000км е вече разбит , втулките са здрави. А 1 носач е 112,50 лв.
В петък купих за дясната полуоска упорен лагер SKF 63006. Казаха ми, че ФАГ лагер там не издържал дълго време.
Последна промяна от kris11 на Сря 02 авг 2006 9:13, променено общо 1 път.
В крайна сметка си взех лагери SNR-френски ,34 лв парчето.Магазина зад мак драив на SKF нещо празен а телефона изключен .Довечера като ги сменям ще запиша размерите и ще ги пусна тук за да ги има.
Последна промяна от vladtod® на Пет 11 авг 2006 8:10, променено общо 1 път.
- xaxobgcc
- Автомобил:
- Двигател:
vladtod написа:
И аз съм с такива и съм доволен засега. Въпреки, че съм минал само 10000 километра.[/quote]
В крайна сметка си взех лагери NSR-френски ,34 лв парчето.Магазина зад мак драив на SKF нещо празен а телефона изключен .Довечера като ги сменям ще запиша размерите и ще ги пусна тук за да ги има.
И аз съм с такива и съм доволен засега. Въпреки, че съм минал само 10000 километра.[/quote]
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
vladtod написа:В крайна сметка си взех лагери NSR-френски ,34 лв парчето.Магазина зад мак драив на SKF нещо празен а телефона изключенл.
Магазина се измести в "Бизнес парк" сградата , която е след летището посока Варна в дясно. Висока сграда със зелени стъкла. Да беше попитал.
@ Никси - аз купих за Алфата лагер SKF производство Южна Африка/ЮАР/ - в кутийка запечатан е и с прозрачно фолио.
Добри са и лагерите NSK - японска марка със строг контрол в заяводите си в Полша, Англия - 3 бр, ЮАР,канада и СаЩ освен Япония. Полските носят означение PPL.
Магазина се измести в "Бизнес парк" сградата , която е след летището посока Варна в дясно. Висока сграда със зелени стъкла. Да беше попитал.
Бизнес парка го знам,обаче аз бях звънял 2 дена преди това и човека ми даде цена и каза заповядайте ,след като отидох ,празен,звънкам няма никой.
За NSK пише ,че са вторият по големина в света производител на лагери.Навсякъде по света изделията на NSK се произвеждат в съответствие с най-високите стандарти, установени от регионални и международни комитети по качество, като ISO, DIN, JIS, ABEC, ABMA, ANSI
Определено Важат,но кой да ти каже.За напред ще знаем:)
Само В СФ има складове за тях,във Варна не намерих или трябва в магазини за японски авточасти да се търси след като знаеш размера на лагера.
Бизнес парка го знам,обаче аз бях звънял 2 дена преди това и човека ми даде цена и каза заповядайте ,след като отидох ,празен,звънкам няма никой.
За NSK пише ,че са вторият по големина в света производител на лагери.Навсякъде по света изделията на NSK се произвеждат в съответствие с най-високите стандарти, установени от регионални и международни комитети по качество, като ISO, DIN, JIS, ABEC, ABMA, ANSI
Определено Важат,но кой да ти каже.За напред ще знаем:)
Само В СФ има складове за тях,във Варна не намерих или трябва в магазини за японски авточасти да се търси след като знаеш размера на лагера.