Боже, колко много ентусиасти.
Радвам се.
Да, Голф 2 е хубава кола ... за годините си. Любовта на феновете я превърна едва ли не в мит.
Дали е здрава? Ами да кажем, че здрава, защото няма тоновете електроника, осигуряващи ни глезотиите в новите модели.
Дали е евтина за поддръжка? Благодарение на милионите продадени точно от този модел я прави такава. Много фирми произвеждат части. Много морги предлагат части. А ако не беше така? Ами тогава лошо.
Кое му е лошото? Знаете ли, че хидравлична помпа за Г2 (оригинална и чисто нова) в момента е 1150 лв.?
Знаете ли, че оригинална врата за Г2 (необорудвана) е над 350
евро (700 лв.)?
Моделът е супер! Не го отричам. Супер за тунинг, супер за работно "добиче", което да ви вози всеки ден от т.А до т.В.
Знаете, че имам такава кола и съм лудо влюбен в нея (това е някакво заболяване явно

). Радваме винаги и когато е карам, и когато само я гледам. Радваме да давам пари за нея, за да й взема някоя глезотийка.
Когато купих моята двойка през 2003 г. беше на 12 г. Нима в момента няма Голф 4 на 12 години в добро състояние и да са здрави? Има разбира се. Има много по-нови модели, не само VW, които се държат добре за своите години.
Не бих си купил в момента чисто нов Голф 2 във формат, какъвто е бил, примерно 1990 г.
Та чисто ново GTI (8V PF PB) през 1990 г. е струвало над 30 000 DM. Не коментирам, че това в момента са над 30 000 но евро. Но да кажем 30 000 лв., макар че пак казвам - повече е. Някой, ама с ръка на сърцето, би ли дал към днешна дата 30 бона за кола с ниво на оборудване на Г2? Едва ли.
Технологиите вървят, какво вървят, направо препускат напред и аз бих заложил на по-новото.
Това по никакъв начин не ме кара да се чувствам прецакан, че имам моята двойка или да си мисля да я продавам.
Голф 2 е за хора, които обичат, но като хоби, старите неща. Дали ще ме разберете!?
Аз си падам по красива сграда от 18 век, реновирана като нова, пред стъклен небостъргач на 60 етажа. Но не отричам новите технологии!
Ето защо винаги съм уважавал повече собственици на някакъв "ретро" модел кола, който изглежда все едно излиза от завода. Защото знам какво им коства това "хоби". Пари, време, грижи и не на последно място любов към "антиката".
Кой ли пък ще ми чете това дълго мнение!?