привет на всички.
колата е голф3 1.8 90кс. 94г.abs
така,спирачки си имам предни задни ок.но имам луфт в лоста на ръчната и то голям(около 5–6см)преди да щракне първи зъб.
опитах да натегна жилата за да обера празния ход но без резултат.дясното жило е по дълго с 2–3см от лявото(не занм това нормално ли е)като натегна гайките за регулиране на жилата луфта в лоста изчезва и като дръпна ръчната и я пусна се появява отново.жилата са стегнати до край и даже съм положил по една гайка,че свърши резбата и луфта си остава.та въпроса ми е
1.жилата еднакво дълги ли са?
2.има ли друго място за реглаж на жилата?
3.трябва ли да свалям барабаните да търся проблема там?
луфт на ръчната.
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: луфт на ръчната.
Отваряй барабаните.Дължините са еднакви.Челюстите имат ли феродо?Колко са износени барабаните?
виж бронята на жилата да не е прецакана при мен беше това проблема имаше доста луфт и едното жило бе по дълго поради нагъната броня на жилото
-
kraskko
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
днес ще свалям барабаните и ще видим каво е положението.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
kraskko написа:днес ще свалям барабаните и ще видим каво е положението.
След като сваляш барабаните много внимавай как ще натягаш задните лагери!!!!Иначе
Ползвай'метода на плъзгащата се шайба"....като затегнеш гайката на главината шайбата под нея трябва с умерени усилия(ползвай отверка) да се приплъзва !!!Ианче след 1000 км-нови лагери....и пак нови...и пак нови
!!!- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Този метод за натягането на задните гайки при което шайбата да се движи, при всички модели на ФВ се прилага или само при голф.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
ludiq1918 написа:Този метод за натягането на задните гайки при което шайбата да се движи, при всички модели на ФВ се прилага или само при голф.
При всички!

-
kraskko
- Контакти:
joker написа:kraskko написа:днес ще свалям барабаните и ще видим каво е положението.
След като сваляш барабаните много внимавай как ще натягаш задните лагери!!!!Иначе![]()
Ползвай'метода на плъзгащата се шайба"....като затегнеш гайката на главината шайбата под нея трябва с умерени усилия(ползвай отверка) да се приплъзва !!!Ианче след 1000 км-нови лагери....и пак нови...и пак нови
!!!
благодаря колега ще го имам предвид.
-
kraskko
- Контакти:
така,днеска качих колата на канал и видях къде е проблема.
бронята на дясното жило е скъсана и като дръпна ръчната се събира самата броня а жилото почти не се движи.ще се наложи да го сменям.
бронята на дясното жило е скъсана и като дръпна ръчната се събира самата броня а жилото почти не се движи.ще се наложи да го сменям.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”