Проблем с 1.9TDI AGR
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дебитомер 1.9TDI
Има още един датчик за въздух проверете го и него 

-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен пуска малко гориво и затова не върви.
Провери какви са ти милиграмите на празен ход. Трябва да са 2-4 и пиши какви са.
Провери какви са ти милиграмите на празен ход. Трябва да са 2-4 и пиши какви са.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
mshbul написа:....
Това не е чак толкова определящо , освен ако не е много извън граница .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги моя дебитомер дава по големи стойности от 850,достигат и до 1000.Това проблем ли е и отразява ли се някъде.На Ваг на 3 канал на загрял двигател стойностите на въздуха искани,получени не ми са в нормата 240-340,по големи са.От къде могат да се свалят ако е проблем това?АФН двигател
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
На празен ход обикновено са към 450. 1000 е вече много, но не мисля, че е проблем. Ако не пуши много при 100% газ, значи е добре.
То е от значение и колко е налягането на въздуха, когато дебитомерът дава 1000. Ако не е на 1,8-2 лошо.
То е от значение и колко е налягането на въздуха, когато дебитомерът дава 1000. Ако не е на 1,8-2 лошо.
- KuPoNjIqTa
- Автомобил: Audi А6 allroad VW Caddy
- Двигател: АSB Cayc
Колега свържи се с ifidik (Иво).Не се набутвай да сменяш каквото и да е.Говори с момчето много е точен и си разбира от работата! 

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
KuPoNjIqTa написа:Колега свържи се с ifidik (Иво).Не се набутвай да сменяш каквото и да е.Говори с момчето много е точен и си разбира от работата!
Прав е колегата , послушай го!
Ходил съм при него, казва ти нещата от раз!
Няма да те излъже и е много точен човек!
Имам му телефона , когато бях ходил при него, ако искаш пиши едно съобщение ще ти го дам на лични.
Сервиза му е над Техническия Университет, по пътя за хлебозавода. На лесно е. Малко сервизче , но с качествени майстори!
Не прави нищо сам защото знаеш поговорката -> никой не може да ти направи това , което сам можеш да си направиш! И още нещо Дебитомера ти е най-много 195 лева, а не над 300 и кусур както прочетох по горе. Аз съм сменял на моята и мисля че е по скъп от твоя , за моя цената беше 195 лева.
Искам само да ти кажа, че когато ходих при Иво човека дори не ми е взел пари за диагностика направи ми я ей така, само да видим какъв е проблема - беше турбото и клапана...
- rumbata777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да питам и аз по темата...
...
..значи пасата ми е тди 1.9.афн...пали и върви добре но като че ли е малко муден в ниските.Правих тест
на дебитомера като му вадих буксата при работещ двигател и няма никаква разлика.Дали ако го сменя или се опитам да го
почистя ще има ефект?
Поздрави.

..значи пасата ми е тди 1.9.афн...пали и върви добре но като че ли е малко муден в ниските.Правих тест
на дебитомера като му вадих буксата при работещ двигател и няма никаква разлика.Дали ако го сменя или се опитам да го
почистя ще има ефект?
Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега може да го почистиш дебитомера,понякога има ефект.Най-добре се преценява като направиш логове!
Колегата nasko1978 в Перник може да ти е полезен,аз лично съм много доволен и не се наложи да сменям части наред без нужда!
Колегата nasko1978 в Перник може да ти е полезен,аз лично съм много доволен и не се наложи да сменям части наред без нужда!

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
rumbata777 написа:... Правих тест
на дебитомера като му вадих буксата при работещ двигател и няма никаква разлика....
Това както си го написал ми звучи така : двигателя си работи на празен ход и ти си направил тест ...
Ако е така , на празен ход няма да забележиш абсолютно никаква разлика със , и без дебитомер . Разликата се забелязва при каране , особенно при ускоряване .
За почистването : може и да има ефект понякога , но моят опит е отрицателен , т.е. само смяна оправя нещата .
- KuPoNjIqTa
- Автомобил: Audi А6 allroad VW Caddy
- Двигател: АSB Cayc
Marto_VN само да те поправя ,че сервиза на Иво вече не е там!Намира се след бизнес центъра който е по пътя за Тополи.на стотина метра след него се завива покрай една голяма бяла ограда в дъното на уличката е сервиза!Ако колегата иска и аз имам кординатите му!
- rumbata777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
milmar написа:rumbata777 написа:... Правих тест
на дебитомера като му вадих буксата при работещ двигател и няма никаква разлика....
Това както си го написал ми звучи така : двигателя си работи на празен ход и ти си направил тест ...
Ако е така , на празен ход няма да забележиш абсолютно никаква разлика със , и без дебитомер . Разликата се забелязва при каране , особенно при ускоряване .
За почистването : може и да има ефект понякога , но моят опит е отрицателен , т.е. само смяна оправя нещата .
Абсолютно си прав колега,мерси за уточнението!Днес вадих дебитомера-чист е.Ще направя лог на Engine measuring block 003
в движение и ще постна резултата.
Поздрави.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Едва ли можеш да прецениш колко е чист даден дебитомер!
Направи логове на 8,10,11 канал най-добре!

- rumbata777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nasko1978 написа:Едва ли можеш да прецениш колко е чист даден дебитомер!![]()
Доооообре

Мерси колега,ще направя лог и на тези канали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
IvailoOo написа:tigura_ot_kotel написа:Колега ако колата не може да вдига повече от 2000 оборота значи е заминал..
Колата ги вдига до 5000об/мин. , но е прекалено тромава и разхода много се вдигна.
Карал съм с развален дебитомер 3-ка тди и не вдига повече от 2000 оборота ако искаш слезни да я буташ...
Върни се в “Дизелови агрегати”