Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот rokera671 » Съб 22 яну 2011 18:23

Aз ги имам в гаража и нямам проблеми.

vw101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw101 » Съб 22 яну 2011 23:36

Vredestein Snowpro 2 185/55/15,доволен съм от поведението на гумата на сухо,мокро,сняг и лед.
Само за шума не мога да споделя впечатления тъй като карам предим градско.

Потребителски аватар
vpg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpg » Сря 23 фев 2011 22:24

Втора година с Мишелин Алпин и продължавам да не съм доволен от тях, за разлика от Семперита.Това е мое мнение.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Пон 28 фев 2011 1:06

Колеги да ви кажа и аз каква "простотия" направих. Преди зимата се прежалих да пробвам едни регенератки Ригдон (немски) от Практикер. Копие едно към едно на Континентал ТС780. Е няма такава яка гума момчета. За сняг номер 1, за мокро и сухо не лоша. Като ми ги качваха на джантите гумаджията почти не сложи тежести. Вика ми - те по-добре от нова гума се балансират. За размер 185/60/14 беше 60 лв. бройката. Карал съм преди и Тигър и Корморан зимни, и Малоя Креста също и смело мога да кажа че регенератите са доста по- добри особено от Крестата. И на скорост държат 2,3 пъти със 160. Дано съм бил полезен!

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 28 фев 2011 11:13

powerade написа:Колеги да ви кажа и аз каква "простотия" направих. Преди зимата се прежалих да пробвам едни регенератки Ригдон (немски) от Практикер. Копие едно към едно на Континентал ТС780. Е няма такава яка гума момчета. За сняг номер 1, за мокро и сухо не лоша. Като ми ги качваха на джантите гумаджията почти не сложи тежести. Вика ми - те по-добре от нова гума се балансират. За размер 185/60/14 беше 60 лв. бройката. Карал съм преди и Тигър и Корморан зимни, и Малоя Креста също и смело мога да кажа че регенератите са доста по- добри особено от Крестата. И на скорост държат 2,3 пъти със 160. Дано съм бил полезен!

Карал си все евтини гуми и правиш сравнение. Копието на Континентал е само за неразбиращи - гледат общия вид на шарката и си правят заключения. А за балансирането - просто си извадил късмет. Балансът при регенерата е на късмет, но в повечето случаи го няма.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 28 фев 2011 11:22

KUMHO KW 23, относително скъпа, на сух асвалт е добре, даже и май има нещо за разхода вярно, че спестява, няма шум, на мокро се държи доста добре, на сняг няма поднасяне, но въобще, ама въобще не тръгва, боскува да си е@е мамата. В това отношение не съм карал толкова лоша гума. Че взех 4 броя :banghead: , за задни са идеални иначе...

Ултрагрип- страхотни впечатления, изключително добра зимна :да:

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Пон 28 фев 2011 16:05

Към колегата ММХ:
Колега ти предполагам и Контито и Ригдъна си ги виждал на живо та знаеш. Един приятел има оригинално Конти ТС780 и мога да ти кажа че е едно към едно (само тук там липсва някое ламелче на регенерата). Ако се разтърсиш и прочетеш в сайта на Ihle Reifen(производителя на регенерата) ще видиш че е по know-how na Continental. А, и регенерата е малко по-тежък от Оригиналното Конти. Иначе как ти се струва Берковица-Красно село (София) в почти през целия път сняг(Петрохан няма как да е друго яче) за час и 40 минути. А и регенератите не са просто лепен протектор вече. Може би знаеш ама все пак - старата гума се сваля до арматура(телове), и се отлива нов не само протектор, ами и борд. А за баланса не знам дали е случайно все пак не е една ами цели 4 гуми които се балансираха с по една тежест. Просто тоя тип протектор (като пчелен кошер) явно е много сполучлив(някои от моделите на Матадор също са с него).

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 28 фев 2011 16:55

колега, сместа за производството на гумата е различна.Копието на континентал може да е със същата шарка, но примерно гумата при използване втората зима няма да е същата като конти-най-вероятно ще е по-твърда.Има и още куп разлики вътрешно като конци дебелина, тегло и др.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 28 фев 2011 17:06

Аз също съм страшно доволен от регенерат RIGDON!Мога да кажа,че е по-добър от повечето гуми среден клас!Но все пак си е страх да ги сложиш на задвижващото предаване!

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Пон 28 фев 2011 17:32

Само да вметна, че според Правилника за прилагане ЗДвП пише
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:

.........
д) има вулканизирани или регенерирани предни гуми;

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 28 фев 2011 17:38

archimedes написа:Само да вметна, че според Правилника за прилагане ЗДвП пише
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:

.........
д) има вулканизирани или регенерирани предни гуми;

Много добро вметване!Изобщо си нямах представа,че има такъв закон! :roll:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 28 фев 2011 19:15

Регенератите трябва да ги забранат със закон, е виждам, че наполовина са го направили и евала за което!!!
Понеже се занимавам с офроуд и имам Уазка, та тя е с офроудова шарка италиански регенерат Малатеста, наистина копачки са гумите, а и тя не се движи с повече от 90 км/ч
Миналата година както си карах из искърското дефиле, изведнъж започна да се клати уазката, спрях и задна дясна гума се издула като яйце ....

Преди години др. познат с Паджеро 3.5 V6 на магистралата му се разлетя на парчета задна гума регинерирана .....

Това са опасни гуми!!!
Да не говорим, че са и двойно по-тежки и не се знае основната гума колко е крива , изгоряла и и и и ... scare
За горите стават, но за магистралата трябва да бият такива дето продават регинерирани гуми :beat_butt2
Мерили сме еднакви гуми-регенерат и нямаше една с една да са с еднакво тегло ......а бяха закупени 4бр летни ...нови, ама при регенерат думата ново е точно колкото малко бременна :screwy

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 28 фев 2011 20:20

powerade написа:Към колегата ММХ:
Колега ти предполагам и Контито и Ригдъна си ги виждал на живо та знаеш. Един приятел има оригинално Конти ТС780 и мога да ти кажа че е едно към едно (само тук там липсва някое ламелче на регенерата).

По тая логика всички трябва да си купуват китайски "реплики" (т.е. фалшификати) на iPhone и всякакви популярни продукти, защото били 1:1 на външен вид? Я отиди при някой сериозен гумаджия и му кажи, че Континентал не си струват парите, защото имаш едно към едно регенерат - той ще ти разясни дали си заблуден. Естествено ако продава евтини марки и регенерат ще ти говори каквото ти си мислиш.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 28 фев 2011 20:52

Аз се въздържах от коментар, понеже преди време пак спорихме със същите тези колеги за качествата на регенерата и едва ли не искаха да изкарат, че съм се минал, дето съм си купил нов зимен Ханкук :Mr Green Fun Гледам има хора карат коли на цената на 6 като моята, а карат с регенерати, е те това точно не мога да го разбера, ама всеки си носи глава на раменете :roll:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 28 фев 2011 21:41

stefan4o написа:Гледам има хора карат коли на цената на 6 като моята, а карат с регенерати, е те това точно не мога да го разбера, ама всеки си носи глава на раменете :roll:

Едва ли и те могат да го разберат 8)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”