2 странни проблема

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

2 странни проблема

Мнениеот sebastianz55 » Чет 27 юли 2006 17:57

1. Днес докато си карах по скапаните, надупчени като от атомни бомби с поне 50 мегатона заряд, дребни и потайни късъци се слючи нещо отвратително странно - от първа не мог ада включа на втора. Просто отказва да влезе, все едно се опитвам на шеста да вкарам. Същото и с четвърта скорост. А като се опитам на второ или четвърта и не влезе след това в свободно състояние се чувства на самия скоростен лост, че нещо отпреде се върти свободно - все едно някакви зъби... абе странно, не мога да го опиша.

Майка ми каза, че съм минал през някакъв клон..., който аз съм пропуснал.

Странното е че слад малко ръчкане и превкючване на 1 - 3 - 5-а скорост и малко каране на от 1-ва на 2-та скорост, та дасе прибера към вкъщи се оправи изведнъж и скоростите започнаха да си влизат нормално!? Хал хабер си нямам от какво стана? И минах 1.5 километра Без проблем - колрата си върни и няма проблеми със скоростите.

Но за пръв път се слрючи и съм доста шашардисан.

2. Не нам дали имо общо или не със слагането на зумера,
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 4&start=45

Става дума, че мигачите ми отказват да се влючат по време произволно избрано от тях. Същото се отнася и за светлините на внимание. Днес открих зависимостта, че когато е натисната спирачка мигачите не светят, когато се освобози заработват.

Дали може да е от зумера, или от проблем при някой от мигачите, защото двата предни мигача в бронята смених крушките, които не се знае още как светеха и при единия преборих корозията, защото не беше оригиналния предпазител. Но проблема остана...

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Чет 27 юли 2006 21:07

Скоростите виж да не би жилото да се запъва някъде или лостовата система да заяжда при неравности,когато двигателя се разклати.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Чет 27 юли 2006 21:33

разместили са се разни щанги на лостовия механизъм :screwy

само идея - един приятел доскоро имаше подобен проблем и го реши знаеш ли как :?: - смени си тампоните на предните амортисьори - оказало се, че предницата била клекнала и от там идвал проблема с превключването :idea:
м/у другото порови се в търсачката - имаше подобна тема скоро

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 27 юли 2006 23:14

До колкото разбрах вече нямаш проблем със скоростите?
Ако е така тогава най-вероятно като си минал през клона, някое друго клонче се е отчупило и е се заклещило между щангите като по този начин не ти е позволявало да стигнеш позицията на 2-ра скорост. След като е паднало клончето нещата са се оправили.

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Пет 28 юли 2006 3:50

Идея си намам от какво е, за това писах тук... Предницата си е съвсем нормална... ще взема да видя, да я кача някадъе да разгледам лостовите механизми... само трябва да намеря къде, нече нещо много ще разбера, де...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”