В момента имам за всекидневна кола един Голф 3 АБУ,който си го карам на газ,но мощноста определено не ми допада,както и разхода за кола 75коня.
Изпадна ми от един приятел 1.8 112коня РВ от МК2,която беше в иделано състояние преди да я ударят.Двигателя е гледан както трябва и от предишния собственик в Германия, така и от последния тук.
Въпроса ми е с какви проблеми ще се сблъскам,ак отръгна да слагам РВ-то на мястото на АБУ-то?
Новия двигател,ще си е със скоростите и изходящия колектор.
Смяна на двигател.Съвети и възможни проблеми.
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Re: Смяна на двигател.Съвети и възможни проблеми.
Първите 2 неща които се сещам са инсталацията и километража ако единия е с жило другия е на букса кофти...Виж дали лапите на мотора съвпадат иначе трябва да се местят.Лостовата система и нея погледни дали ще пасва, прътове захващане.
Последна промяна от Presli82 на Пон 28 фев 2011 20:59, променено общо 1 път.
- BoXeR_555
- Автомобил:
- Двигател:
Мен точно нещата свързани с таблото и с жиците ме притесняват
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Ако двоиката е с новата инсталация няма да имаш големи проблеми.Ще можещ да си ползваш 3-вите уреди
-
little_red_devil
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз на моито мк1 минах от 1,6 карбо на 1,8 ЕV и именно тази част от проектчето ме затрудни опитах се сам да си наредя новата инсталация и до някаде успях но има неща които не ги знам и затова прибягнах до опцията жичкаджия,за това моя съвет е ако можеш земаи цялата инсталация на двоиката направи транспшлантацията на моторите и бягаи на жичкаджия 
- BoXeR_555
- Автомобил:
- Двигател:
Aз инсталацията ще я взема.но проблема е дали ще заработи моето табло с данните от двигателя
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Специално за скоростомера, знам, че на мястото на жилото при Мк2 слагаш датчик за скоростомер от кутия на Мк3 (там не е с жило), така че оттам няма да видиш зор. Предполагам няма и да се озориш за оборотомера също. Само не знам вече другите уреди - бензиномер и темп. на водата как станат (всъщност бензиномерът би следвало да си отчита като преди, все пак ще взема "сигнал" от сегашния ти резервоар), но предполагам, че и там може да се измислят варианти.
В купето на Мк3 е предвидено място за двигатели от същия сорт, така че едва ли ще имаш проблем с физическото монтиране на такъв мотор. Механизмът за превкл. на скоростите при 1.6 (абу) и 1.8 на Мк3 е различен, така че това също го имай впредвид.
В купето на Мк3 е предвидено място за двигатели от същия сорт, така че едва ли ще имаш проблем с физическото монтиране на такъв мотор. Механизмът за превкл. на скоростите при 1.6 (абу) и 1.8 на Мк3 е различен, така че това също го имай впредвид.
- BoXeR_555
- Автомобил:
- Двигател:
Аз и сега съм без оборотомер,така че ще трябва да се смени таблото с уредите задължително.
- stefan4o
Вземи си направо табло с МФА. Твоят приятел ще ти удари рамо и с датчиците. Мисля за Мк3 и Мк2 са еднакви дето мерят темп. на маслото, за външната темп. на въздуха не съм сигурен дали са еднакви, ама ще проверя и ще ти кажа. Като е гарга - да е рошава, дето се вика
Хем ще вдигнеш голфа с някоя звезда 
Хем ще вдигнеш голфа с някоя звезда 
Последна промяна от stefan4o на Пон 28 фев 2011 21:24, променено общо 1 път.
- BoXeR_555
- Автомобил:
- Двигател:
Ще съм ти благодарен.
- stefan4o
По ЕТКА ги дават с различни номера за съжаление (мк2 мери от -25 до + 40, а при Мк3 -40 до +40). Ще намериш от някоя тройка с МФА със сигурност, не се притеснявай за това 

- BoXeR_555
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля да продам Time Attack проекта и да си наглася троиката,че така само хвърлям пари в тази бездънна яма наречена Голф 2
Трябва да намеря значи още един донор МК3
- stefan4o
Чак донор пък не мисля, че ще ти трябва, просто изчакай да се появи някое прясно ГТИ Мк3 от форума (2Е мотор или наследник) и отиди си вземи всичко нужно от него наведнъж, поне така мисля, че ще е най-лесният за теб вариант без да губиш време и нерви да търсиш част по част и да вземаш купища желязо, които после някак пък ще трябва да се оттървеш от тях. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”