Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот k_garchev » Пон 28 фев 2011 22:34

bnick написа:
stefan4o написа:Гледам има хора карат коли на цената на 6 като моята, а карат с регенерати, е те това точно не мога да го разбера, ама всеки си носи глава на раменете :roll:

Едва ли и те могат да го разберат 8)

От зимни гуми по 130лв бройката,чисто нови си правих ремонт на цялата страна и броните!Ужасно нестабилни!След това качих регенерат отзад и видях разлика от небето до земята!В пъти по-добри!Никакъв проблем и с балансирането!Просто разликата беше огромна!Парите изобщо не са ми били проблем при закупуването на гуми!Просто пробвах и останах доволен!Може би сте прави,че след известно време каучука си губи качеството,но поне при моите които са карани две зими,а тази зима почиваха в мазето,каучука е в прекрасно здраве!Много мек!Въпреки че съм доволен от тях,не бих си ги качил отпред!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 28 фев 2011 22:41

Ти преди беше споменал, че са ти харесали повече от новите. А пробвал ли си Континентал ТС830 нови на колата си зимата? Ако и тогава регенератът ти хареса повече... направо не знам. mhihi
А това, че си ударил колата (вероятно) предполагам не е дошло от новите ти гуми, ами вероятно от надценяването им на тях, на колата ти или на шоферските ти умения. Не се обиждай, ама ако се върнеш в същата ситуация предполагам с каквито и гуми да си, пак резултатът има голям шанс да е същият. Т.е. ще дам пример реален с мен самия. Миналото лято нацелих един пич и си поразмазах колата. Нали знаеш, човек като направи белята и си вика "Абе ако беше така, ако беше иначе, нямаше да стане това". Да ама като се върна назад в тая ситуация и се замисля, дори да предположим, че вместо Максис отпред бях с Дънлоп или пък ако имах АБС съвсем не мисля, че нямаше да стане белята. Човек като си зяпа мухите и не внимава с каквито и гуми на каквато и кола да е, все тая. Аз съм карал и със стари гуми зимата, откак тая зима вече се оборудвах с нов чифт и за отзад не ми се е случвало колата ми да поднесе (виждаш тя няма дори АБС, тежи 950 кила и е в пъти по-нестабилна от твоята) :beer

Последна промяна от stefan4o на Пон 28 фев 2011 22:55, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Пон 28 фев 2011 22:42

Задните са ми регенерат и се държат стабилно на сняг но на мокър асфалт понякога се поднася повечко.Предните са ми Dayton dw510 катерят се на стръмно и спират добре всичките гуми са 175 x 75.Да не забравяме, че и размера оказва влияние върху устойчивостта и стабилността.

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 28 фев 2011 22:56

stefan4o написа:Ти преди беше споменал, че са ти харесали повече от новите. А пробвал ли си Континентал ТС830 нови на колата си зимата? Ако и тогава регенератът ти хареса повече... направо не знам. mhihi
А това, че си ударил колата (вероятно) предполагам не е дошло от новите ти гуми, ами вероятно от надценяването им на тях, на колата ти или на шоферските ти умения. Не се обиждай, ама ако се върнеш в същата ситуация предполагам с каквито и гуми да си, пак резултатът има голям шанс да е същият. Аз съм карал и със стари гуми зимата, откак тая зима вече се оборудвах с нов чифт и за отзад не ми се е случвало колата ми да поднесе (виждаш тя няма дори АБС, тежи 950 кила и е в пъти по-нестабилна от твоята) :beer

Шоф. ми умения незнам какви са,но до сега не съм имал сериозно ПТП освен горе споменатото!Дано и за в бъдеще да нямам!Удара ми беше с предната ми четворка!Тази няма смисъл да коментирам какви са и възможностите зимата!Прав си,че дори и да бях с други гуми може би съм щял да се ударя!Завъртането стана на лед!Но ги сравнявам при нормални зимни условия(сняг на пътя,не лед) и регенерата беше в пъти по-добър!Тази зима купих на брат ми за пасата (Б5) Континентал ТС830 и по негови думи са страшно добри гуми!Недостатък е само,че са малко по-шумни,но нищо фрапиращо!Миналата зима си купих Континентал ТС 810!Много добри гуми,но не съм ги качвал отзад за да ги сравня с регенерата!Има много голямо значение съответните гуми на какъв вид автомобил се качват и с какви системи разполага автомобила!

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 28 фев 2011 23:02

Ама вие само сцепление гледате, не ви ли е страх, че в един момент може да се разлетят тези регенерати .... scare

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 28 фев 2011 23:06

JC написа:Ама вие само сцепление гледате, не ви ли е страх, че в един момент може да се разлетят тези регенерати .... scare

Да,страх ме е!Поради тази причина не ги слагам отпред!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 28 фев 2011 23:26

[/quote] От зимни гуми по 130лв бройката,чисто нови си правих ремонт на цялата страна и броните!Ужасно нестабилни!След това качих регенерат отзад и видях разлика от небето до земята!В пъти по-добри!Никакъв проблем и с балансирането!Просто разликата беше огромна![/quote]
Да,на лед новите гуми са по-нестабилни от регенерат на сняг :)
А ти как си обясняваш по-доброто сцепление на регенерата в сравнение с нова гума среден клас?

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 01 мар 2011 8:42

tisho_psg написа:А ти как си обясняваш по-доброто сцепление на регенерата в сравнение с нова гума среден клас?

Незнам,може би от качеството на каучука и изработката!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 01 мар 2011 9:11

k_garchev написа:
tisho_psg написа:А ти как си обясняваш по-доброто сцепление на регенерата в сравнение с нова гума среден клас?

Незнам,може би от качеството на каучука и изработката!

Според мен ако има разлика в тези неща,тя няма да е в полза на регенерата.
Лично мое мнение :wink:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 01 мар 2011 16:24

JC написа:може да се разлетят тези регенерати .... scare

:lol: Това да не са от тия Тираджийските регенерати кадето ги прават на околовръсното....
нали все пак колегата каза че са немски!!!!

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 01 мар 2011 16:42

Има частичен и пълен регенерат. Първият е най-зле и може да се разпадне по всяко време.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Вто 01 мар 2011 18:03

Ама който го кефи да кара с две гуми в една, залепени една за друга ... мен не ме кефи !

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 03 мар 2011 18:08

JC написа:Ама който го кефи да кара с две гуми в една, залепени една за друга ... мен не ме кефи !

Те и цените им са такива ,че не си струва.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 03 мар 2011 21:28

Струват си да вземеш за някое служебно бусче, което се кара само в града с 30-40км/ч и то зимни.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 18 мар 2011 18:51

Goodyear ug7+ Зимни
Goodyear NCT 5 летни

по 4

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”