Алергия?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Re: Алергия?
От 10 години съм с тая алергия и нищо не ми помага.Слагам слънчеви очила ако съм навън далече от тополи от които излитат пухчетата. 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:Имам няколко въпроса.. знам, че тук не е бгмама или нещо такова, но просто за съвет. Преди няколко месеца имах от тея ужасните алергии от пухчетата в София. Никога не съм го имал това докато живях в Бургас. Кихах като полуидиот и отидох до аптеката да си купя нещо за алергията (която явно имах защото второ лято ставаше така). Никога до преди това не съм бил алергичен към нещо.
Първа проба с алергозан.. изчаках там сумати време.. нъцки ефект. След две седмици викам да пробвам нещо по-силно.. отидох до същата аптека и си взех най-силното, което имаха... Едни малки червени хапченца (пазя ги тук при мен, но в момента не ми се ходи да ровя да видя как точно се казват). На второто вече не кихах. Пишеше по две на ден ако не се лъжа.. толкова и взимах. Пишеше също, че трябва да ги изпия всичките.. викам си аз хубаво. На 4-тото хапче усещах някаква тежест в гърдите. На осмото вече не можех да дишам и ми течеше кръв от където се сетите... от там се отписах буквално и почнах да подарявам като си отида колата, апарата, лаптопа.. на който каквото му трябва![]()
Оказаха се хапчетата тогава. Скоро пак се сблъсках с нещо такова и взех алергозан. Вече съм на 10-12 хапчета (по 2 хапчета 3 пъти на ден за възрастен по време на хранене) и пак усещам тая тежест само, че доста по-слабо.
Въпроса ми е следния.. къде мога да отида да си направя някакъв алерго тест? Мое ли да пукна от някви малки бели шибани хапчета подяволите. Къде да отида да се изследвам кво ми има щото това е нелепо направо.
Отиваш при джипито и му казваш за какво став авъпрос. Дава ти направление за алерголог и отиваш при него.
Лекарства, които се прилагат при симптоми са Zirtek - малки бели хапчета, много добри. Също Olint, Alergodil и ОСОБЕНО Avamis - това са пръскала за нос - точно за пухчетата.
Съвет - иди на алерголог, защото тези неща трябва да се знаят. От алергии стават проблеми, а дори се и умира. Успех!
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Olint-а е по-зле от хероин като пристрастяване...
Не се лекувайте по форумите (това към хората, които се вслушват в горното мнение)...
Не се лекувайте по форумите (това към хората, които се вслушват в горното мнение)...
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
За у дома помагат системите за филтриране на въздуха но са скъпички.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа:Olint-а е по-зле от хероин като пристрастяване...
Аз си го ползвам от години и още не съм станал олинтоман

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
mania написа:ISRalien написа:Olint-а е по-зле от хероин като пристрастяване...
Аз си го ползвам от години и още не съм станал олинтоманОсвен това основното, което исках да кажа в мнението е, "отиди на алерголог", а не "лекувай се с каквото и аз". Така че не е лошо да се вслуша
(ако вече не е отишъл де).
Да де, то и аз мога да спра цигарите всеки ден, ама си пуша

Я пробвай без него...
защо моето мнение по темата е било изтрито ?
кой и защо го е изтрил ?????????????
спам ли е било или нарушаване на някое от правилата на форума
настоявам да знам !!!!
кой и защо го е изтрил ?????????????
спам ли е било или нарушаване на някое от правилата на форума
настоявам да знам !!!!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Presli82 написа:От 10 години съм с тая алергия и нищо не ми помага.Слагам слънчеви очила ако съм навън далече от тополи от които излитат пухчетата.
такаааа..хайде още малко инфоза да разбием още митове...не пухчетата,коити виждаме са мошните алергени,които обострят различните симптоми...Виновни са полените,които никой не вижда...те са от цъфтящите треви,Просто пик на тревния цъфтеж съвпада с периода на "пухчетата"

Хайде със здраве....и бягайте далеч от хомеопатията особено при лечението на алергичните заболявания.
Последна промяна от joker на Вто 01 мар 2011 12:04, променено общо 1 път.
joker написа:...и бягайте далеч от хомеопатията особено при лечението на алергичните заболявания.
мнение на типичен "бг лекар", за огромно съжаление 99% не са нещо повече от дистрибутори на скъпоструващи, но за сметка на това неефективни и изключително вредни в дългосрочен план "лекарства"
с хомеопатия алергиите се ЛЕКУВАТ !!!
с алопатията (съвременната медицина) няма нито един излекуван от алергия само се подтискат симптомите и причиняват още по - сериозно заболявания !!!!
със здраве за просветените и искащи да са здрави !!!
ето как "лекуват" "лекарите" в бг
в-к 24 часа
Баща: Лекарите пиеха кафе, докато детето ми умираше
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=799392
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:такаааа..хайде още малко инфоза да разбием още митове...не пухчетата,коити виждаме са мошните алергени,които обострят различните симптоми...Виновни са полените,които никой не вижда...те са от цъфтящите треви,Просто пик на тревния цъфтеж съвпада с периода на "пухчетата"...Освен това полените в градски условия допълнително се натоварват с молекули ои типични за гарафа химически нокси,а това засилва алергогенният им ефект!Това е причичната градското население да боледува по-често от алергични заболявания...
Хайде със здраве....и бягайте далеч от хомеопатията особено при лечението на алергичните заболявания
Безкрайно подозрителен съм към повечето лекари, и не само към българските...в този случай обаче няма какво по-точно да се каже(аз също съм алергичен към полени,както и майка ми).Хомеопатия...колега One,когато спорехме с теб в една друга тема дали някой непризнат български гений е подкарал двигател на вода и дали петролно-газовата мафия преследва последователите му, това даже беше забавно,но в конкретния случай бих те помолил да се въздържиш от реклама на холистична медицина,хомеопростотии и прочее модерен шаманизъм...с най добри чувства

п.с.Голям процент от лекарите са станали просто бизнесмени,това обаче не е превърнало автоматично всички фокусници в чудотворци

Последна промяна от icoico на Вто 01 мар 2011 11:11, променено общо 3 пъти.
icoico написа: ....хомеопростотии и прочее модерен шаманизъм...с най добри чувсва
преди да даваш оценки за нещо поне се запознай със същноста му
цитираното ти изказване говори за тотално НЕпознаване на темата !!!
хората имат право на информация и избор !!!
аз я давам - никого не съм хванал и завлачил против волята му нанякъде, нали ???
триенето на такава информация не помага с нищо, точно напротив !!!!
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е запознал съм се,не струва
Даже не знам какво си писал преди да изтрият мнението ти,просто предположих-шаблона на изразяване на облъчените е почти еднакъв
Голяма част от "боледуващите" от всевъзможни заболявания страдат чисто и просто от хипохондрия,с развитието на интернет това заболяване преминава във фаза киберхондрия
Точно те са таргет-групата на всевъзможните модерни шамани,към които причислявам хомеопатите-и за киберхондрията това са перфектните лечители(както и за кесиите им
)Проблемът е,когато човек с истински проблем в отчаянието си се подведе по писаници във форуми...Ще си позволя да пусна тук една скромна статийка:
Страхът от болести е сериозна болест. На нея са подвластни хора от всички възрасти. Има и симптоми - обикновено оплакванията са много и най-разнообразни. Хипохондриците наблюдават непрекъснато тялото си и всяко най-малко неразположение ги кара да изпадат в паника, че страдат от тежка и неизличима болест, която със сигурност ще ги вкара в гроба. Натрапчивите мисли ги подтикват често да се съветват със семейството и с приятелите си, което е доста досадно. Посещенията им при лекар въобще не ги успокояват дори когато той ги увери, че са напълно здрави.
Най-известният хипохондрик си остава героят на Джером К. Джером от "Трима души в лодката (без да се брои кучето)". Сигурно си спомняте неговото любопитство, което го кара да се зачете в медицински справочник в Британския музей, за да разбере какво точно представлява сенната хрема, от която изглежда страда. Колкото повече се задълбочава обаче, открива, че всъщност има симптомите на всички тежки заболявания - коремен тиф, дифтерит, подагра, скарлатина и какво ли не. Замислих се колко ли време още ми остава да живея, споделя мнимият болен. И добавя: "В читалнята влязох като щастлив и здрав човек, измъкнах се навън като същинска развалина."
С навлизането на нови, модерни технологии "заразяването" става все по-лесно. Така склонността на някои хора да си поставят сами диагнози се усъвършенства с помощта на интернет. Киберхондрията вече е обект на систематично изследване, съобщи в. "Индипендънт". Ерик Хоровиц и Райън Уайт от специалния научноизследователски отдел на "Майкрософт" са анализирали поведението на над 1 млн. души по света, ползващи активно информация от мрежата.
"Става дума за явление, което се разпространява все по-често през последните 10 години - опитите за диагностициране на определено неразположение или по-сериозен здравословен проблем чрез търсене на симптомите по форуми и сайтове в интернет. При това от широкия спектър на различните варианти киберхондрикът обикновено избира най-зловещия", пише британският вестник.
Според учените в интернет има "диспропорционално много описания на смъртоносни болести". Например, ако се напише думата главоболие, на 25% от страниците ще бъде споменато, че то е причина (или симптом) на злокачествено образувание в главния мозък. За щастие истината е, че това заболяване се среща само при 0.002% от жителите на планетата, а главоболието често е нещо съвсем невинно, уточняват двамата учени. Киберхондрикът обаче е склонен да повярва, че болестта е много по-разпространена, след като толкова се пише за нея, а оттам идва и заключението, че той непременно я има.
Хипохондрията засяга неуверените хора, твърдят психолозите. Според тях най-податливи на страданието са тези, които като деца не са получавали достатъчно внимание и сега го търсят не от близките си, а от лекарите. Това често са мнителни хора, нерешителни, с елементи на демонстративност в поведението и леко истерични. Проблемът е, че след като продължително време са се вторачвали в отделни болести, накрая мислите и чувствата на пациентите се материализират в реалността в тяхното тяло и те обикновено заявяват: "Това, от което се страхувах, то ме застигна." Според медиците това е последният етап на болестта, при който оплакванията се соматизират.
Хубавото е, че хипохондрията или нейната киберформа е лечима, въпреки че се изисква продължително време за това. Най-доброто лекарство са разходките на чист въздух, спортът и общуването с повече хора. И най-вече позитивното мислене и ведрото отношение към живота - оптимистите никога не са хипохондрици.

Страхът от болести е сериозна болест. На нея са подвластни хора от всички възрасти. Има и симптоми - обикновено оплакванията са много и най-разнообразни. Хипохондриците наблюдават непрекъснато тялото си и всяко най-малко неразположение ги кара да изпадат в паника, че страдат от тежка и неизличима болест, която със сигурност ще ги вкара в гроба. Натрапчивите мисли ги подтикват често да се съветват със семейството и с приятелите си, което е доста досадно. Посещенията им при лекар въобще не ги успокояват дори когато той ги увери, че са напълно здрави.
Най-известният хипохондрик си остава героят на Джером К. Джером от "Трима души в лодката (без да се брои кучето)". Сигурно си спомняте неговото любопитство, което го кара да се зачете в медицински справочник в Британския музей, за да разбере какво точно представлява сенната хрема, от която изглежда страда. Колкото повече се задълбочава обаче, открива, че всъщност има симптомите на всички тежки заболявания - коремен тиф, дифтерит, подагра, скарлатина и какво ли не. Замислих се колко ли време още ми остава да живея, споделя мнимият болен. И добавя: "В читалнята влязох като щастлив и здрав човек, измъкнах се навън като същинска развалина."
С навлизането на нови, модерни технологии "заразяването" става все по-лесно. Така склонността на някои хора да си поставят сами диагнози се усъвършенства с помощта на интернет. Киберхондрията вече е обект на систематично изследване, съобщи в. "Индипендънт". Ерик Хоровиц и Райън Уайт от специалния научноизследователски отдел на "Майкрософт" са анализирали поведението на над 1 млн. души по света, ползващи активно информация от мрежата.
"Става дума за явление, което се разпространява все по-често през последните 10 години - опитите за диагностициране на определено неразположение или по-сериозен здравословен проблем чрез търсене на симптомите по форуми и сайтове в интернет. При това от широкия спектър на различните варианти киберхондрикът обикновено избира най-зловещия", пише британският вестник.
Според учените в интернет има "диспропорционално много описания на смъртоносни болести". Например, ако се напише думата главоболие, на 25% от страниците ще бъде споменато, че то е причина (или симптом) на злокачествено образувание в главния мозък. За щастие истината е, че това заболяване се среща само при 0.002% от жителите на планетата, а главоболието често е нещо съвсем невинно, уточняват двамата учени. Киберхондрикът обаче е склонен да повярва, че болестта е много по-разпространена, след като толкова се пише за нея, а оттам идва и заключението, че той непременно я има.
Хипохондрията засяга неуверените хора, твърдят психолозите. Според тях най-податливи на страданието са тези, които като деца не са получавали достатъчно внимание и сега го търсят не от близките си, а от лекарите. Това често са мнителни хора, нерешителни, с елементи на демонстративност в поведението и леко истерични. Проблемът е, че след като продължително време са се вторачвали в отделни болести, накрая мислите и чувствата на пациентите се материализират в реалността в тяхното тяло и те обикновено заявяват: "Това, от което се страхувах, то ме застигна." Според медиците това е последният етап на болестта, при който оплакванията се соматизират.
Хубавото е, че хипохондрията или нейната киберформа е лечима, въпреки че се изисква продължително време за това. Най-доброто лекарство са разходките на чист въздух, спортът и общуването с повече хора. И най-вече позитивното мислене и ведрото отношение към живота - оптимистите никога не са хипохондрици.
icoico написа:Е запознал съм се,не струва
ами не си запознат изобщо, дори не си се докоснал до това
ти си от тия, чули-недочули, евентуално "пробвали" нещо някъде си, или още по зле насъскан от "лекар-професионалист" с/у нещо, за което хал-хабер си няма, ама е готов да отрича с цената на живота на пациентите си, и тънещ в собстеното си невежство само защото мисли, че е изчел и знае на изуст всичката медицинска литература на света....
не става така
ама нейсе
за всеки влак си има пътници - едните стигат бързо за където са тръгнали, другите ще са все по трасето все по болни и нещастни!
казано е - който търаси ще намери !
който чака - няма да дочака !
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
One написа:
за всеки влак си има пътници - едните стигат бързо за където са тръгнали, другите ще са все по трасето все по болни и нещастни!
казано е - който търаси ще намери !
който чака - няма да дочака !
..."Блаженни верующите,защото тяхно е царството небесно"...тва от един друг "лечител",но в случая го приеми малко по-...буквално

icoico написа: ..разводняваме темата,това което исках да кажа е, че пухчетата от тополите не са причината за алергична реакция.
както аз казах, но бях изтрит - защо ли ?
алергиите и други по-тежки болести не са били познати на човека преди въвеждането на масовите ваксинации миналия век !
Върни се в “ОФФ-Топик - други”