Изгоряла помпа-дюза - причина?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Re: Изгоряла помпа-дюза - причина?

Мнениеот Ivo_ » Сря 14 юли 2010 22:03

tdi fen написа:
Ivo_ написа: Според единия от приемчиците най-много изгорели дюзи имало през лятото или когато времето се стопляло.
в това има логика,от мой доверен човек знам че по закон от Април до Септември навсякъде се се продава така наречиния летен дизел,но поради това че контролът на горивата е никакъв това което се продова лятото не е дизел предназначена за мпс а е а е по-известна като леко корабно гориво в пъти по-некачествено е от истинския дизел то,не може да се продава през зимата защото около 0 градуса се гелосва заради високото количество парафин и вода,но има и по-лош варинт така наречената "гаражна нафта" която е смеска на разни "хубави" неща общо взето според нашите търговци за тези пари 2,20-40лв/л получаваме това
п.п тове е неофициална и не абсулютно достоверна

В моя случай съм почти сигурен, че причината не горивото, което е било точно тогава в резервоара, защото беше на Ромпетрол 2 или 3 поредни зареждания до горе. Но знае ли човек?!

Ако потърсите информация в интернет ще се натъкнете на доста подобни случаи в други държави. Но наистина аз досега съм се натъквал на такава само от соц-блока. Руснаците имат доста изписано по темата.

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Сря 14 юли 2010 22:06

Въпросната дюза изгоря след като заредих последно на "Лукойл" - Търговище, не знам дали това има връзка. За всеки случай след това зареждам "Премиум - дизел" от ОМВ. Иначе мотора е точно ВКР - 2.0 тди, 140 к. с. Като чета във форума за тези дюзи, почвам да събирам фонд "помпа - дюза" за следващата(да не чуе дявола). :bishop

Каква е обаче причината - това е въпросът! :?:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 27 сеп 2010 22:27

tdi fen написа:виждал съм изгоряла дюза изглежда така http://prikachi.com/images/846/2321846d.jpg но проблемът е причинен от нафта на черно,чета добри мнения за бензиностанции Ромпетрол нафтата им била много добра има и много добри добавки,като тази http://www.wuerth.bg/products/get/36.pdf която става за периодична и постоянна употреба,но има и друг вариант,фабричен дефект даже няколко пъти в продължителния тест на Auto Bild се е случвало

Много много си прав колега за "Ром Петрол" :) аз слагам само от там поне от 1 година и половина ,колата все едно е самолет , преди съм слагал и то други ама .... има си голяма разлика чесно ;) аз съм с ПД 1,9 ТДИ , просто не ща заради боклучава нафта да си прееба колицата ;)

Има още една работа ;) за ПД - много внимавайте какво масло слагате ,ако ще да е 100 лева на литър ;) , няма значение - има си специално масло за ПД ;)

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 27 сеп 2010 22:33

ей това е ... поне аз карам с такова...

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Вто 28 сеп 2010 0:15

Ами аз да ви кажа, дори и да е извън гаранция, доколкото знам се подменят 1 или две дюзи за сметка на официалният дилър. Т.е. 70% от цената на нова дюза ти я поемат, а другото си го плащащ ти. Сигурен съм защото имаме такъв пасат и на 110 к или на 120 се случи това и ни поеха на 70% разходите. И колега не искам да те отчайвам ама скоро очаквай и още една да ти замине и след това и другите, които не са подменени...знам за още 3-4 слуячая (вклюачая и нашия) и не се разминахме само с 1 дюза а със смяна на 4те...

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Вто 28 сеп 2010 9:38

Viso написа:Въпросната дюза изгоря след като заредих последно на "Лукойл" - Търговище, не знам дали това има връзка. За всеки случай след това зареждам "Премиум - дизел" от ОМВ. Иначе мотора е точно ВКР - 2.0 тди, 140 к. с. Като чета във форума за тези дюзи, почвам да събирам фонд "помпа - дюза" за следващата(да не чуе дявола). :bishop

Каква е обаче причината - това е въпросът! :?:

А каква марка е електрониката на колата?Че съм чувал тук там,че имало значение.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Вто 28 сеп 2010 13:22

тези дето горят са на сименс.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Вто 28 сеп 2010 16:42

Сименс са пиезо дюзи и проблемите с тях си ги има и в Западна Европа,така че този път не е от нафтата :wink:

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Сря 29 сеп 2010 7:33

kiki1 написа:Сименс са пиезо дюзи и проблемите с тях си ги има и в Западна Европа,така че този път не е от нафтата :wink:

:да:

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Пон 28 фев 2011 21:57

Привет!
Аз съм този, който пусна темата, когато ми изгоря първата помпа - дюза през юли 2010г.
Е, сега ми изгоря и втората... През това време съм карал само с Шел Ви Пауър и Премиум (Алпин) дизел на ОМВ. Колата сега е на 66 000 км.
Защо VW дават само 2 год. гаранция, а други дават 5, че и 7 години. Моят Пасат го взех на 2 год. и 2 месеца и малко след това почнах да сменям помпи - дюзи. За сведение смяната е почти по 2 000 лв. парчето, заедно с разните му кабели, държачи и пр.
Това ми е третия "Фолксваген", но като сменя 4 дюзи по 2 000 лв., ще си купя "КИА" или "Хюндай" без майтап.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Вто 01 мар 2011 0:06

То затова КИА и Хюндай превзеха пазара :wink:

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Вто 01 мар 2011 7:41

Може ли някой да каже на кои мотори се слагат пиезо дюзи,разбрах че на вкр 140 коня.Моя е ajm с такива ли е?

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Вто 01 мар 2011 11:35

rostislav1998 написа:Може ли някой да каже на кои мотори се слагат пиезо дюзи,разбрах че на вкр 140 коня.Моя е ajm с такива ли е?

Споко, не е. Твоите са Bosch.

Потребителски аватар
mtonchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtonchev » Нед 10 апр 2011 21:10

Привет на всички,

Честно казано, цената на новата дюза и това, че мога да остана някъде на път ми е най-малкия проблем. Това, което ме притеснява най-много е какво би станало, ако колата ми угасне докато изпреварвам например или пък съм в най-лявата лента на магистралата. Оставаш без мощност, спирачки и управление.
Колата ми е на 98000 и миналата седмица изгоря първата дюза - Сименс.

Последна промяна от mtonchev на Чет 21 апр 2011 12:10, променено общо 1 път.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 10 апр 2011 21:34

Очаквам да ти кажат че хич не ги боли за дюзата ти :beat_butt2

Върни се в “Дизелови агрегати”