tdi fen написа:в това има логика,от мой доверен човек знам че по закон от Април до Септември навсякъде се се продава така наречиния летен дизел,но поради това че контролът на горивата е никакъв това което се продова лятото не е дизел предназначена за мпс а е а е по-известна като леко корабно гориво в пъти по-некачествено е от истинския дизел то,не може да се продава през зимата защото около 0 градуса се гелосва заради високото количество парафин и вода,но има и по-лош варинт така наречената "гаражна нафта" която е смеска на разни "хубави" неща общо взето според нашите търговци за тези пари 2,20-40лв/л получаваме товаIvo_ написа: Според единия от приемчиците най-много изгорели дюзи имало през лятото или когато времето се стопляло.
п.п тове е неофициална и не абсулютно достоверна
В моя случай съм почти сигурен, че причината не горивото, което е било точно тогава в резервоара, защото беше на Ромпетрол 2 или 3 поредни зареждания до горе. Но знае ли човек?!
Ако потърсите информация в интернет ще се натъкнете на доста подобни случаи в други държави. Но наистина аз досега съм се натъквал на такава само от соц-блока. Руснаците имат доста изписано по темата.