Кафе Лаваца за кафе машина-мит или реалност в БГ ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Re: Кафе Лаваца за кафе машина-мит или реалност в БГ ?

Мнениеот Peterman » Нед 27 фев 2011 20:58

веселин написа:След Illy - това е най-страхотното кафе , ако има значение машината ми е

:bowdown :bowdown :bowdown

и аз съм с такава делонги! Много съм доволен! Само с минерална и трапезна вода!

А относно кафето - експериментирам - сега съм на давидоф, после с лаваца крема густо съм зел! Според мен обаче ключът е в по честата смяна на кафетата за да се усеща разликата във вкуса, иначе се свиква и не ти прави впечатление качеството, поне при мен е така!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 28 фев 2011 10:00

лаваца, както и другите "известни марки" се пакетират в село Труд - пловдивско !!
пристига насипно от нейде си, и в бившата кравеферма в ткзс-то ти го пакетират и опаоват каквато марка и модел кажеш. Собственик е недосегаем и известен "бг-политик" не от сега-управляващите, ма се тая - welcome to bulgaristan

затова отдавна минах на мурсалски чай на стръкове :) засега ще им е трудно да го ментеросат и него

нищо истинско няма по нашите земи, дори и хората не се хора още по-малко човеци

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пон 28 фев 2011 10:03

http://vbox7.com/play:2c685ebf
Lavazza grand`espresso - досега нямам недоволен клиент :да:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 01 мар 2011 0:00

MITKO_DVD написа:Привет на всички обичащи кафето,имам следното питане:
По принцип не съм голям кафеджия(демек не пия по 2-3-4-5 кафета на ден,но обикновенно в седмицата дърпам по 4-5 общо),но като пия кафе-обикновенно Лаваца искъм найстина да е такова,като аромат и качества,а досега колкото пъти съм купувал според мен няма нищо общо с кафето което примерно пия от капсули Лаваца по заведения и в работата имаме такава машина.Та питането ми е какво е вашето наблюдение по този въпрос,от къде си купувате кафе за машина и какво е то?
Искам да споделя че кафе Лаваца съм купувал досега само и съм пробвал,почти всички разновидности който ги има на пазара в БГ,като пазарувам предимно от Кауфланд,Била и Фантастико,то избора кажи речи е един и същ :idea:
Един мой колега сподели че в БГ единственото кафе което найстина било истинско е ДауЕгбъртс :idea:

Темата е сериозна и ще съм благодарен за всяко компетентно мнение относно моето питане :да:

Аз пия лаваца - червената опаковка от Метро. Харесва ми.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 01 мар 2011 13:26

One написа:лаваца, както и другите "известни марки" се пакетират в село Труд - пловдивско !!
пристига насипно от нейде си, и в бившата кравеферма в ткзс-то ти го пакетират и опаоват каквато марка и модел кажеш. Собственик е недосегаем и известен "бг-политик" не от сега-управляващите, ма се тая - welcome to bulgaristan

затова отдавна минах на мурсалски чай на стръкове :) засега ще им е трудно да го ментеросат и него

120% вярно :да: !!! 9 години съм живял в Италия,пил съм ги всичките-Лаваца,Беи и Нанини,Или, и най вече- Сегафредо :bowdown

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 01 мар 2011 13:31

Matematiks написа:
One написа:лаваца, както и другите "известни марки" се пакетират в село Труд - пловдивско !!

120% вярно :да: !!! 9 години съм живял в Италия,пил съм ги всичките-Лаваца,Беи и Нанини,Или, и най вече- Сегафредо :bowdown

И какво се оказва че се продават ментета на Лаваца а не че за България се вкарва 5-то качество

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 01 мар 2011 13:39

KirilGeorgiev написа:
Matematiks написа:

И какво се оказва че се продават ментета на Лаваца а не че за България се вкарва 5-то качество

не,не са ментета!
Мешат се лошо mhihi

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 01 мар 2011 13:46

Е то тогава си ни клати вноситела без изобщо от Лаваца да са наясно че той прави по добри миксове от тях

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 01 мар 2011 13:47

така е,както и с много други работи :wink:
С горивото,не е по-различно дереджето mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 01 мар 2011 13:56

не е ли така :lol:
На летището кафето е 8 лв mhihi

п.п.
крисчо,що си махна мнението бре :shock

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 01 мар 2011 14:10

Може и да е имало хобава Лаваца,ама едно време,докато зарибят хората.После се намесва господин депутата гледа девствено,със своя "цех" в село Труд и край със хубавото :050:
Последен пример,че сме последна дупка на кавала :lol: Вчера с мойта викаме айде да идем до магазин Lidl.Отиваме и викам дай да вземем по един шоколад от ония дето бяха по 80ст.Гледам вече 1 лев,гледам и със найлонена опаковка ги направили.У нас опитахме шоколада,е нема такъв боклук,няма нищо общо със шоколада от преди нова година :banghead: Значи преди да го изхабят си беше много добър.Като видяха,че върви и айде качеството на 50%.Сега се равнява на нещо средно между Своге и някой от ония турските.
Продължавам да твърдя,че за България качеството е след 3-то.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 01 мар 2011 14:11

онзи ден си донесох от Австрия кафа като това дето си го купувах от била-българия

ми няма нищо общо - ама нищо общо - кисело гочивия вкус, който ми остава от нашето го няма, каймака двоен, аромата невероятен...

абе ей
няма такава жалка и смешна държавица като нашата, такова жалко племе- всеки лъже всеки, а всеки е прееебан по веригата,без значение дали е царвул или милионер и така до безкрай.......... с по 600 хиляди на година се топим ,след 50 години светът ще се е отървал от нас

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 02 мар 2011 10:58

600 хиляди за десет години, всъщност. :roll:

Темата някак не беше за това, май.

Ако някой, освен мен, е попадал на качествена Лаваца - нека каже от къде е. Аз последно в Шумен купувах от квартален магазин и както казах - беше перфектна. За съжаление опаковката отдавна е заминала с боклука и не мога да кажа нито кой е вписан като вносител, нито дори дали е пакетирано у нас или е внесено опаковано от някъде...

П.П.: Не се прехласвайте безкрайно по кафето навсякъде извън България. ;) Да не разказвам какви вкиснали гадости ми сервираха вместо кафе в Париж и Мадрид. ;)

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 02 мар 2011 11:21

Сега погледнах, има в английския ибей доста предложения за лаваца, защо не си пазарувате от там? Веднъж на 2-3 месеца и готово.

Баси докъде го докарахме, кафето да си поръчваш от чужбина. Пък утре развейте националния флаг, мдааа...

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 02 мар 2011 11:40

maxpayne написа: Пък утре развейте националния флаг, мдааа...

все от някъде требе да се почне

а най-добре е със самоосъзнаването - кой си, какъв си, какво искаш, за какво си на таз земя и така......ако не е твърде късно вече

Върни се в “ОФФ-Топик - други”