Подгрев на пръскалките?-Пасат Б4
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Подгрев на пръскалките?-Пасат Б4
Здравейте.В пръскалките за предното стъкло влизат кабели и сигурно са за подгрев.Нямам никакви допълнителни копчета и си мисля, че трябва да работят с нагревателя на задното стъкло.Нагревателя отзад работи, а отпред няма никой.При релетата и бушоните няма никакви нагари и проблеми.Това дали въобще е фабрично? Сменявах гребена в шофьорската врата и видях, че в огледалата влизат доста кабели, но несъм ги отварял да видя за нагреватели.Ако има подобна тема се извинявам, но не намирам.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Подгрев на пръскалките?-Пасат Б4
Почвам от пръскалките после за подгрева на огледалата
По схема са свързани ПОСТОЯННО на контакт БЕЗ копче. Втъре във тях има термо елементи които регулират температурата им
Идеята на Ханс от Волфсбург е че може да не са ти изпотени стъклата зимата имаш нужда от подгрев на пръскалките понеже постоянно ги вее вятъра.
Подгрева на огледалата е свързан към нагревателя на задният джам (което е глупаво трябва да е отделно)
Та на по-новите пасати и голфове е отделно подгряването на огледалата. На по-ранните версии е свързано със копчето за нагревателя на задното стъкло.
По схема са свързани ПОСТОЯННО на контакт БЕЗ копче. Втъре във тях има термо елементи които регулират температурата им

Подгрева на огледалата е свързан към нагревателя на задният джам (което е глупаво трябва да е отделно)
Та на по-новите пасати и голфове е отделно подгряването на огледалата. На по-ранните версии е свързано със копчето за нагревателя на задното стъкло.
- 110afn
Ще и подам ток направо от акумулатора и ако не се нагреят значи са изгорели термоелементите.А огледалата трябва да нямат подгрев щом нямат допълнително копче.Пасата е 96та
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
На Б4 огледалата са свързани към този на задното стъкло!
- 110afn
znainainai ,като казваш, че по-новите Пасати са с отделно копче за огледалата, Б5 ли имаш впредвид или последните Б4?
- c_todorov
- Автомобил:
- Двигател:
В руския форум ( тук http://volkswagen.msk.ru/forum/index.php?showtopic=45710&hl=) има полезна тема, за ремонт на подгряването на пръскалките. Почистването на термосъпротивлението (ако проблема е там) трябва да се прави наистина много внимателно, за да не се премахне металният слой. Аз подходих малко по-грубо и се наложи да изпробвам други начини.
- znainainai
От В5 нагоре 

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо немога да схвана идеята на тази екстра,на мене никога не са ми замръзвали дюзичките,според мене е напълно безмислена.
- znainainai
Кофти течност за чистачки + малко по висока скорост (магистрала) зимата и ше видиш за какво е тая екстра 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
110afn написа:В пръскалките за предното стъкло влизат кабели и сигурно са за подгрев.
Да не са светещи пръскалки тип илиенски тунинг щото и на тях влизат 2 кабела

- 110afn
Такаааа.Благодарско на колегата c_todorov и на братушките. Пръскалките вече нагряват.Проблема идва от там, че от нагряването и изстиването се мокри електрическата част и по-точно термоелемента.Затова мисля, че пак няма да изкара много.Затова мисля следващия път направо да запоя кабелчетата направо без термоелемента и да го пускам отвътре само когато е необходимо.kristianatanasov -нали не питаш на сериозно.
- c_todorov
- Автомобил:
- Двигател:
Без термичния елемент ще се стопи нещо или в най - добрия случай ще изгори предпазител, ако се сложи такъв. Въпреки, че при студено време съпротивлението му намаля значително, все пак е такова, че да ограничи тока. Възможно решение (до което прибягнах аз, защото повредих въпросния елемент) е описано в същия руски форум - в пръскалката има достатъчно място да се добави резистор, така че неговото нагряване при протичане на ток затопля и пръскалката (това май е възможно решение и за тези, които нямат отопление на пръскалките, а искат да имат). Не съм сложил прекъсвач - работи винаги, когато колата е запалена, но така или иначе токът е много малък. В края на зимата просто изваждам куплунга на захранването им, за да не греят излишно.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:

абе до мойте идва ток, а аз се чудех защо не бачкат, а то къде бил проблема