Къса пистов ремък без причина POLO 1.9 SDI 6N - решено

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Re: Къса пистов ремък без причина POLO 1.9 SDI 6N

Мнениеот freezone » Пет 03 дек 2010 22:19

Колега според мен е наи добре да проверите оптягащото рамо.Може да са износени пружините и от там ролката не се върти Аксиално,а Радиално!Проблема не е сериозен ако провериш цялото задвижване,но 2 часа трябва да си играете и да свалите 100 други детаила.Това мразя на новите коли много разправия и паника ;)

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 04 дек 2010 17:38

yavorevg написа:И при мен къса ремъка на 15-20хил. км. Обясниха ми че защото било за Италия и е с климатик. Планката на обтегача била крива. :banghead:

На всички слагани допълнително климатици(Италия)го има този проблем!Почти неотстраняем!

geshuin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geshuin » Пон 20 дек 2010 13:33

момчета проблема е решен оста която държи оптяжната ролка на нея има едни втулки е те те се бяха преебали и цялата ос със все ролката се клатеха като полудели и ремука се е кусал като е искачал от вибрациите от самата оптяжна ролка сменхме втулките не са скъпи от Юнитрейд оргиналда защото няма другаде и не са скъпи до колкото си спомням маисторите нещо ми споменаха 30-40лв обаче е мнго разправия цялата предница пада долу радиатори маски броня фарове за да се стигне до там и като цяло рекапитулация на труд и още неща смениха.Смяна шарнирни болтове тройник маркуч за вода той е малко по скъп антифриз ремък втулките на оста на обтегача =350лв с труд

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: Къса пистов ремък без причина POLO 1.9 SDI 6N - решено

Мнениеот stivenj » Пон 20 дек 2010 20:19

Колеги аз имам едно питане ако някой знае да помогне,какво ще стане ако се смени ролката на алтернатора с обикновена,че цените на ролките са сериозни.Не знам дали е пагубно за двигателя или за алтернатора.

Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freezone » Пон 20 дек 2010 20:47

freezone написа:Колега според мен е наи добре да проверите оптягащото рамо.Може да са износени пружините и от там ролката не се върти Аксиално,а Радиално!Проблема не е сериозен ако провериш цялото задвижване,но 2 часа трябва да си играете и да свалите 100 други детаила.Това мразя на новите коли много разправия и паника ;)

Колеги чети отговорите на зададения проблем.Браво че сте го отстранили

Sa6eV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sa6eV » Пон 20 дек 2010 22:15

колега като ти къса ремака само писта ли ти къса или целия?6от на мен 2 пъти ми го къса на ааз мотор и кът го скъса го вкарва под капака на ангренажа и ми прехвърля зъб 2

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 21 дек 2010 11:23

stivenj написа:Колеги аз имам едно питане ако някой знае да помогне,какво ще стане ако се смени ролката на алтернатора с обикновена,че цените на ролките са сериозни.Не знам дали е пагубно за двигателя или за алтернатора.

Не е препоръчително, алтернатора ти е силен (големи ампери) - тази шайба не е сложена случайно там.
Може да ти скъса или изкочи пистовия ремък, ако сложиш обикновенна :wink:

geshuin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geshuin » Сря 22 дек 2010 8:39

за колегата на който го интересува дали ролката трябва да е обикновена НЕ разгледаи коментарите по нагоре имаше един пичага колега който е имал подобен проблем и беше описал всичко и то много подробно juliex e колегата та той точно там описваше че си е поручал шайба на алтернатора оригинална ное е дошла с един канал повече.това не е проблем по принцип прочети как я е пригодил не е сложо.А на мацката на която оправихме колата също шайбата е с един канал повече но до сега няма проблем виж по нагоре коментарите и ще ти помогнат със сигурност

isuzu_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот isuzu_83 » Вто 01 мар 2011 21:49

здравеите колеги
малко касно вклиучване ама имам голям проблем с тия ролко и тем подобни исторри
имам странен шум от тия механизми смених лагер на хидравликата,смених лагера на динамото ,смених оптяшната ролка и механизмите ,ремак 10 пати и пак има един гаден шум ,но като мина през локва ,обортомера пада на 300 а колата си работи нормално и тогава шума изчезва и след няколко секунди обортомера се нормализира на 950 и пак почва да се чува тоя шум, и то само когато работи около 950 до 1150 се чува и после на високи обороти изчезва ,моля ви за помощ? че ми писна от маистори.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Сря 02 мар 2011 8:42

Колеги след като минах през всички патила да споделя ,че който не е изпадал в тази ситуация да не се чуди.Преди седмица ми скъса пистовия ремък,оказа се направо разпаднал се лагер на обтяжната ролка ,просот нямаше лагер там и тя падна на земята като скъса ремъка,аз съм с ремък 1546,преди това виеше постоянно ,но аз все се услушвах,което е грешка.Преди това смених и ролката на алтернатора ,тя е демпферна,не си мислете за обикновена,става още по лошо ,така ще ви разбие Г-образния шиш и отиват 350 лв.Само демпферна ролка ,запомнете го ,от многото мъки стигнах до извода ,че ако са сменени и двете ролки,се избягва разбиването на Г-образния шиш.Сега колата мърка,ама нали все пари няма,кое да е по напред.Късмет на всички .

apendix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apendix » Сря 11 май 2011 10:26

Здравейте,

Аз имах подобен проблем - обтяжната ролка биеше по ремъка като луда. Имах вибрации, шум и ремък късах.
Проблема не беше в обтегача а в алтернаторната ролка - не беше демпферна. Така съм я купил колата и не съм и знаел, че не трябва да е такава. След като я смених замърка колата :bowdown
130лв ролка и труд :banghead:
Така че ако сменявате алтернаторна ролка - само с демпфер както каза колегата. Няма начин!

Върни се в “Дизелови агрегати”