Избор на елипси
- jarulmo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор на елипси
аз също съм с такива елипси на кората Hertz DCX 690 и мога да кажа че по добри елипси за парите си няма а относно колегата който казва че нямат никав бас мога само да кажа че много яко сее объркал 

- lpishinov
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че в случая е по-важно сд-то какво качество вади. Ще дам пример. Наскоро си взех точно Хертц dcx690 и ги захранвам с pioneer deh-2200. Един приятел има същите елипси, но сд-то му май беше Neo или Thunder. Един и същи диск в едната кола звучи по коренно различен начин. При мен звука е в пъти по чист и учудващо с добър бас без допълнителни настройки , докато в другата кола нещата не са така. Ако човек тръгне да си харесва говорители и ги чуе на онова сд, определено би ги пропуснал.
- jarulmo
- Автомобил:
- Двигател:
така е колега се пак от плеъра идва звука
- Soyer
- Автомобил:
- Двигател:
малко инфо и от мен, току що си получих въпросните колони чисто нови на много по-добра цена от технополис, техномаркет и тнт.. не знам дали имам право да пиша сайта от който ги поръчах, но който се интересува може да пита на ЛС, пробвах ги за 1 мин преди да остава колата на момчето за монтаж на моето обикновено сони просто за проба и мога да си представя какво ще става като се монтират. Да не говорим ако плейъра е пайнер...
Ще споделя окончателното ми мнение като ги чуя на кората
Ще споделя окончателното ми мнение като ги чуя на кората
- jarulmo
- Автомобил:
- Двигател:
кои колони колега коя марка взе
- Soyer
- Автомобил:
- Двигател:
Хертза DCX-690 от авител. До одеве ги слушах вече са монтирани на кората в моето Поло и просто останах втрещен. Очаквах да имат бас но чак пък толкова просто не съм си и помислял. Баса съм го дал на -4db и продължава да думка още като увелича на 10. Ако го дам на +10db просто всичко почва да вибрира става чудовиштна история, а аз чак толкова силен бас не слушам.
Накратко който се е насочил към този модел и търси повече бас, да взима без да се замисля. Все пак и монтажа е много важен, кората трябва да е здрава говорителите да си пасват на дупките и тнт. Моята кора е фабрична без преправки.
Ще останете доволни!

Накратко който се е насочил към този модел и търси повече бас, да взима без да се замисля. Все пак и монтажа е много важен, кората трябва да е здрава говорителите да си пасват на дупките и тнт. Моята кора е фабрична без преправки.
Ще останете доволни!

- jarulmo
- Автомобил:
- Двигател:
браво колега със здраве дасиги слушаш 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
А и забравих да ти кажа, че плеъра ти не е 4х45, че гледам си повярвал на това, което пише на панела.
4х18-20W са повечето. На моя Алпин съшо пише на панела, че е 4х45, но в упътването са уточнили, че това е някава си динамична мощност (пиша някава си защото днешно време всеки производител явно си има собствени правила за измерване) пък реалната мощност при изкривявания <0.01% е 4х16W.
4х18-20W са повечето. На моя Алпин съшо пише на панела, че е 4х45, но в упътването са уточнили, че това е някава си динамична мощност (пиша някава си защото днешно време всеки производител явно си има собствени правила за измерване) пък реалната мощност при изкривявания <0.01% е 4х16W.
- Soyer
- Автомобил:
- Двигател:
Разбира се колега, точно така е. Аз го пиша като за ориентация все пак. Абе едно е да имаш Сони 4х45, съвсем друго е Алпин 4х45
Няма място за сравнения

radi_nrj написа:И двата модела са еднакво гадни съскало-бумкалници (Демек съскат и бумкат ама не свирят). Ако искаш качествени елипси гледай самата елипса да е с хартиена мембрана. Има варианти от DLS, Ground Zero(без най-ниската има серия) и Hertz.
Говорители се избират най-добре със слушане а не по картинка
+100
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”