Да гасим лампите !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Да гасим лампите !

Мнениеот ivo_555 » Сря 02 мар 2011 17:46

One написа:"Да гасим лампите !"

брех чак с удивителна накрая
демек заповед от стръшинката :)

аз пък няма да ги загася

така има доста по-голяма вероятност, малоумните кретени на пътя, които не са с отнети книжки от органите на реда, да не ме блъснат челно !

Едва ли! То Киата днес срещу джипа на Йоско и да е била с вкл. фарове кво?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 02 мар 2011 17:50

ISRalien написа:Е сега се почват птп-тата по тунелите от такива, дето са си закачили електромер на алтернатора.
Да сте живи и здрави, белким спестите 30 стотинки тая година :bowdown

:да: , напук на пестеливите(без да се обиждат!) ще си карам на фарове целогодишно... Студент съм, не съм богат, но от крушки няма да забогатея, имам поне 3-4 резервни, от които 2 чистак нови H4 Bosch Xenon Blue - спирал съм и съм предлагал на хора, с изгоряла някоя, че вечер е :horror:! Последният път едвам видях на 20 метра пред мен едно Ауди 80 към 9 вечерта в Българене, ама дори не беше включил поне габаритите, мръсно и номер не отразява, а знаете уличното осветление...Абе ужас и хората като им присветнах и бих десен мигач така се учудиха че им предлагам безплатно нови крушки за фаровете, единият тръгна първо все едно ще го бия и отвличам, докато не схвана за какво говоря...Не е застраховка, но повишават шансовете да се виждаме измежду дупките :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Сря 02 мар 2011 18:03

Абе хора що говорите глупости "Щели да си карат цяла година" па карай те си бре :Mr Green Fun Всеки си знае джоба да си купува крушки,акумулаторни батерии,отгоре по 1-2 литра гориво :roll: абе вие си знаете :roll: Аз и зимата нарушавах забраната особедно със служебната даже и габарити не пусках,хем не плащам за нищо на тази кола :x Вие си знаете аз само ви напомних,че можете да карате и без фарове,но нека припомня на тези заклети фенове на фаровете демен,че ще дойде лятото и жегите и самите те ще си ги спрат.Сега това е просто един навик,който не го придобих :twisted:

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Сря 02 мар 2011 18:05

hooligans написа:и аз няма да ги загася :012:

:да:

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Сря 02 мар 2011 18:11

Добре колега,но лятото да не забравиш тези думи :lol:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 02 мар 2011 18:13

Спирам много ясно.
много мразим да има закон за нещо което не засяга друг освен мен.
като слагането на колан,сега ще има и акция даже.

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Сря 02 мар 2011 18:18

Meти написа: Всеки си знае джоба да си купува крушки,акумулаторни батерии,отгоре по 1-2 литра гориво

Имаш ли реална представа колко ти покачват разхода фаровете?Максимум 1-2 литра.Аз предпочитам да дам на всеки 100км. 5 лева повече, отколкото да ме отнесе някой бльон, който си чопли в носа или аз да се нахендря в някой, решил да икономисва от сигурност...
ISRalien написа:Да сте живи и здрави, белким спестите 30 стотинки тая година :bowdown

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 02 мар 2011 18:18

Че кво им е лятото на крушките, не работят ли :063:
И както си го написал, ще каже човек че караш кола с мощност на осветителната система стотици киловати, че изпадаш в такива сериозни разходи :063:
Meти написа:Абе хора що говорите глупости "Щели да си карат цяла година" па карай те си бре :Mr Green Fun Всеки си знае джоба да си купува крушки,акумулаторни батерии,отгоре по 1-2 литра гориво :roll: ....

Meти написа:... Аз и зимата нарушавах забраната особедно със служебната даже и габарити не пусках,хем не плащам за нищо на тази кола :x ...

Браво за признанието, на такива като теб нали знаеш как им викат - "Голфаджий".

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 02 мар 2011 18:23

защо "голфаджии" , много ме е яд за това понятие , защо стана символ на простотия това да имаш голф ... особено тия шеги точно с голф 2 ? ами аз имам голф 2 и кво ? какво лошо има в това не мога да разбера ,не мога да разбера кой допринесе за това да излезе такова име на тази толкова добра кола !

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Сря 02 мар 2011 18:24

Аз предлагам на спестовниците да си угасят компютрите, като прочетат тоя пост, щото знаете ли колко ток харчат? Това 600 вата на час само от компютъра не ви мърдат.

Аз от тази зима свикнах като видя някой без фарова да включвам дългите и да ги държа включени до момента на разминаването, даже и днес го правех на почти всички без фарове.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 02 мар 2011 18:25

Meти написа:Добре колега,но лятото да не забравиш тези думи :lol:

Кво общо има лятото с фаровете?
4 години вече си карам целогодишно на фарове, лятото не е никакво изключение...
А между другото, с philips blue vision карам почти 3 години, пак така целогодишно и лятото и зимата mhihi и още не е изгоряла нито една.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 02 мар 2011 18:28

joromnt написа:Че кво им е лятото на крушките, не работят ли :063:
И както си го написал, ще каже човек че караш кола с мощност на осветителната система стотици киловати, че изпадаш в такива сериозни разходи :063:
Meти написа:Абе хора що говорите глупости "Щели да си карат цяла година" па карай те си бре :Mr Green Fun Всеки си знае джоба да си купува крушки,акумулаторни батерии,отгоре по 1-2 литра гориво :roll: ....

Meти написа:... Аз и зимата нарушавах забраната особедно със служебната даже и габарити не пусках,хем не плащам за нищо на тази кола :x ...

Браво за признанието, на такива като теб нали знаеш как им викат - "Голфаджий".

Напълно подкрепям, но има и нещо друго колеги...тук(не от форума, а от малките населени места, където и аз живея) голяма част или не спазват или все са наопаки, но отидат ли в друга цивилизована държава стават като мишки послушни - ако не - си плащат защото глобите са резонни...Всеки си решава, нито ще си промени някой вече утвърденото мнение или навик, в крайна сметка като се пести по 1-2 литра на 100 километра :bishop няма да ги удари увеличението на цените на горивото... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 02 мар 2011 18:31

ДРЛ - пали и си гаси лампите сам и заплата не иска рез целата година, та не се занимавам изобще с фаровете.
Мети - сигурно за трети път ще го напиша тук във форума - Излагаш се, за съжаление не само себе си а и МВР като институция което и без това не е с добър рейтинг сред потребителите!

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Сря 02 мар 2011 18:31

hooligans написа:и аз няма да ги загася :012:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 02 мар 2011 18:33

Не е заради самата кола, ами заради конкретни индивиди който управляват колата/като в тоя случай./.
И не знам кво се фанахте за тоя разход на гориво, тва е пълна глупост. Генератора е зацепен на ремък постоянно, тва не е климатик, че като го пуснеш и да се пусне компресора чрез ел.съединителя си. Щеш, нещеш, върти се.
Как я правите тая икономия на 1-2 литра не знам. Тогава аз ако си изгася фаровете и ги икономисам тия 2 литра, ще имам среден разход на гориво извънградско, с поне 2 литра по-нисък от дадения от производителя. :bowdown

Върни се в “ОФФ-Топик - други”